Λαμία: 22χρονος έσωσε αγοράκι 1,5 έτους από φλόγες στο δωμάτιό του

Ελλάδα
Λαμία: 22χρονος έσωσε αγοράκι 1,5 έτους από φλόγες στο δωμάτιό του

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο νεαρός Διονύσης όρμησε σε φλεγόμενο ημιυπόγειο και έσωσε παιδάκι μόλις 1,5 έτους

Ένα αγοράκι 1,5 έτους κινδύνευσε να καεί ζωντανό, από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε ημιυπόγειο, όπου διαμένει οικογένεια ρομά, σύμφωνα με το lamiareport.gr, ωστόσο χάρη στην έγκαιρη κινητοποίηση ενός 22χρονου, το αγοράκι σώθηκε.

Ειδικότερα, στον χώρο αυτό συγκεκριμένα έμενε μια 57χρονη με τα τρία εγγονάκια της, ηλικίας 6,5, και 1,5 ετών, αφού οι γονείς απουσιάζουν.

Ο 22χρονος Διονύσης, ο νεαρός που έσωσε το μικρό παιδί πήγαινε προς το σπίτι του όταν άκουσε να καλούν για βοήθεια και έτρεξε να δει τι συμβαίνει. Μόλις έφτασε στο σημείο είδε πολύ καπνό και το δωμάτιο ενός σπιτιού να είναι μέσα στις φλόγες. Απ' έξω ήταν η γιαγιά με τα δυο μεγάλα παιδιά καθώς και οι γειτόνισσες που καλούσαν σε βοήθεια και ήταν σε πανικό.

Τότε ο 22χρονος άκουσε το ένα από τα αδελφάκια να λέει κλαίγοντας ότι το μωρό είναι μέσα στο σπίτι. Ο Διονύσης χωρίς δεύτερη σκέψη, έβγαλε το μπουφάν και όρμησε στο φλεγόμενο δωμάτιο για να σώσει το μικρό παιδί.

«Το παιδάκι έκλαιγε και με φωνή που έτρεμε μου είπε ότι ήταν μέσα στο σπίτι το μωρό. Αμέσως πέταξα το μπουφάν και έδωσα μια δυνατή κλωτσιά στο παράθυρο του δωματίου που ήταν στο ύψος του δρόμου. Μπήκα μέσα και άρπαξα το μωρό που ήταν ανάμεσα στις φλόγες. Όλα έγιναν τόσο γρήγορα. Ευτυχώς το παιδάκι σώθηκε και είναι καλά. Εγώ έκανα αυτό που θα έκανε ο κάθε άνθρωπος αν κινδύνευε μια ζωή....», είπε ο 22χρονος Διονύσης Αμπντιάη, ο οποίος είναι Αλβανικής καταγωγής, αλλά έχει γεννηθεί και μεγαλώσει στη Λαμία, όπου ζει και εργάζεται.

Το δωμάτιο καταστράφηκε ολοσχερώς ενώ ο Διονύσης ήταν ο ήρωας του μικρού αγοριού, καθώς το έσωσε τελευταία στιγμή από τις φλόγες.

Στο σημείο έσπευσε μετά από κλήση και η Πυροσβεστική Υπηρεσία Λαμίας με δυο οχήματα και πέντε πυροσβέστες που έσβησαν την πυρκαγιά πριν αυτή επεκταθεί και σε άλλα διαμερίσματα μας» έσωσε αγοράκι 1,5 έτους από φλόγες στο δωμάτιό του

(Φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News