default-image

Γιατί οι Γερμανοί ψηφίζουν την Ελλάδα ως έναν από τους «καλύτερους φορολογικούς παραδείσους για συνταξιούχους»

Ελλάδα
Γιατί οι Γερμανοί ψηφίζουν την Ελλάδα ως έναν από τους «καλύτερους φορολογικούς παραδείσους για συνταξιούχους»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποια τα πλεονεκτήματα που έχει η χώρα μας σε σχέση με άλλους προορισμούς

Δημοσίευμα που υπογράφει ο Johannes Nuß στο Frankfurter Rundschau κάνει αναφορά στο επίπεδο διαβίωσης των Γερμανών συνταξιούχων το οποίο συνεχώς υποβαθμίζεται. Όπως επισημαίνει για τον λόγο αυτό μία εναλλακτική λύση είναι η εγκατάσταση στο εξωτερικό, καθώς ανά τον κόσμο υπάρχουν πολλοί «φορολογικοί παράδεισοι». Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στην Ελλάδα καθώς πρόκειται «έναν από τους καλύτερους φορολογικούς παραδείσους για συνταξιούχους».

Η επιλογή της Ελλάδας φαίνεται ιδανική, καθώς η χώρα βρίσκεται εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης - με όλα τα πλεονεκτήματα που αυτό συνεπάγεται - και «συνεπώς είναι εύκολα προσβάσιμη».

Οι συνταξιούχοι που εγκαθίστανται στη χώρα για περισσότερες από 183 ημέρες τον χρόνο, απολαμβάνουν γενναία μείωση του φόρου εισοδήματος στο 7%. Αυτή η διευκόλυνση ισχύει μόνο για 15 χρόνια, αλλά παραμένει ένα σημαντικό κίνητρο σύμφωνα και με το Focus.

Σε ό,τι αφορά την ποιότητα ζωής, είναι πολύ δελεαστικό να περνά κανείς τη ζωή του ως συνταξιούχος κοντά στην Ακρόπολη ή σε κάποιο ελληνικό νησί, σχολιάζει το δημοσίευμα, προσθέτοντας στα θετικά της Ελλάδας την ηλιοφάνεια που διαρκεί μέχρι και 3.000 ώρες κατ’ έτος, καθώς και την «ελληνική ευκολία με την οποία αντιμετωπίζεται η ζωή», σύμφωνα με το reader.gr. Επιπλέον, όποιος αγοράσει νεόδμητο ακίνητο, δεν καταβάλλει ΦΠΑ μέχρι το 2024.

Οι αλλαγές που προωθούνται κυβερνητικά για την ελκυστικότητα της χώρας μας για τους συνταξιούχους έχουν απασχολήσει τα διεθνή Μέσα, με τον γαλλικό Τύπο - και πιο συγκεκριμένα τη γαλλική Le Figaro - να σχολιάζει πως η Ελλάδα αποτελεί πλέον νούμερο 1 επιλογή και για τους Γάλλους συνταξιούχους στην αναζήτησή τους για την ευρωπαϊκή χώρα με τους πιο ευνοϊκούς όρους για τους συνταξιούχους. Ενδεικτικά και ο γαλλικός Τύπος είχε επισημάνει πως πλέον η Ελλάδα εμφανίζεται περισσότερο ελκυστική από την Πορτογαλία. Ενδεικτικά αναφέρεται πως «εκμεταλλευόμενη την οπισθοδρόμηση της Πορτογαλίας, η ελληνική κυβέρνηση ψήφισε ένα ευνοϊκότερο σύστημα για τους συνταξιούχους τον Ιούλιο του 2020».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News