Το «μπλόκο» της κυβέρνησης στο κόμμα του Κασιδιάρη και «ασαφής τροπολογία» για την αντιπολίτευση (vid)

Ελλάδα
Το «μπλόκο» της κυβέρνησης στο κόμμα του Κασιδιάρη και «ασαφής τροπολογία» για την αντιπολίτευση (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Να μπλοκάρει την εκλογική κάθοδο του κόμματος Κασιδιάρη επιχειρεί η κυβέρνηση, μέσω τροπολογίας που κατέθεσε χθες στη Βουλή - Για «ασαφή τροπολογία» κάνει λόγο η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Πόπη Τσαπανίδου στην ΚΡΗΤΗ TV

Τη μέγιστη δυνατή κοινοβουλευτική στήριξη ζητά η κυβέρνηση για να περάσει τη νομοθετική διάταξη που φιλοδοξεί να μπλοκάρει την εκλογική κάθοδο του Ηλία Κασιδιάρη. Ο ΣΥΡΙΖΑ καταθέτει δική του πρόταση, το ΠΑΣΟΚ δηλώνει θετικό επί της αρχής, ενώ το ΚΚΕ γνωστοποίησε ότι θα καταψηφίσει.

Να μπλοκάρει την εκλογική κάθοδο του κόμματος Κασιδιάρη επιχειρεί η κυβέρνηση μέσω τροπολογίας που κατέθεσε χθες στη Βουλή. Βάσει αυτής ο Άρειος Πάγος καλείται να αποφανθεί εάν η πραγματική ηγεσία του μορφώματος Κασιδιάρη και όχι η εικονική εμπίπτει στα κωλύματα περί κατάρτισης εκλογικών συνδυασμών , εξαιτίας της πρωτόδικης καταδίκης της για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

«Η πραγματική ηγεσία έχει την έννοια ότι πρόσωπο άλλο από εκείνοι που κατέχει τυπικά θέση προέδρου, γενικού γραμματέα, μέλους της διοικούσας επιτροπής ή νομίμου εκπροσώπου με συγκεκριμένες πράξεις του εμφανίζεται να ασκεί διοίκηση του κόμματος ή να έχει τοποθετήσει εικονική ηγεσία, ή να έχει τον ηγετικό πολιτικό ρόλο προς το εκλογικό σώμα». Στην κυβέρνηση θεωρούν πως το πολιτικό σύστημα εν συνόλω οφείλει να εκπέμψει ξεκάθαρο μήνυμα εναντίον όσων επιβουλεύονται το πολίτευμα.

«Δεν πάμε σε καβγά» με τη νομοθετική ρύθμιση για το «μπλόκο» στη συμμετοχή εγκληματικών οργανώσεων στις εκλογές, υπό τον μανδύα πολιτικού κόμματος, ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου. «Η τροπολογία της κυβέρνησης αφήνει το πρόβλημα να παραμένει, είναι ασαφής, αφήνει περιθώρια έτσι ώστε στο μέλλον να παρερμηνευτεί. Δεν δείχνει δηλαδή ότι υπάρχει στόχευση αποκλειστική, συγκεκριμένη, όπως επιθυμούμε εμείς στα νεοναζιστικά κόμματα», δήλωσε επίσης η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πόπη Τσαπανίδου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News