Ελλάδα

Χειροτόνησαν 18χρονο σε διάκονο κι αυτός το μετάνιωσε - Εκκλησιαστικό "μπάχαλο"! (vid)

«Ο νεαρός θα χρειαστεί να καθαιρεθεί τώρα για να επανέλθει στην τάξη των λαϊκών για να μπορεί να μπορεί για παράδειγμα να παντρευτεί, να κάνει εκκλησιαστικό γάμο, κάτι που δεν μπορεί να κάνει εάν δεν καθαιρεθεί»

Σε αποκαλύψεις προχώρησε σε τηλεοπτική εκπομπή στην Κύπρο  ο θεολόγος, Θεόδωρος Κυριακού, αναφέροντας πως Μητροπολίτης χειροτόνησε νεαρό 18 χρονών σε διάκονο.

Σημείωσε πως, ο καταστατικός χάρτης στην Κύπρο λέει πως αυτό είναι καλύτερα να γίνεται μετά τα 25 χρόνια. Βέβαια μπορεί λόγω κάποιων λόγων το κριτήριο αυτό να μην το ακολουθήσουμε αλλά από τα 25 μέχρι τα 18 είναι μεγάλη υπόθεση.

Ο κ. Κυριακού ανέφερε πως, το πρόβλημα είναι πως ο νεαρός αυτός αποφάσισε μετά από ένα χρόνο, διαπίστωσε ότι δεν μπορεί να είναι κληρικός και για να αποσχηματιστεί πρέπει να καθαιρεθεί και δεν υπάρχει άλλος τρόπος.

Κληθείς να απαντήσει εάν κάποιος μπορεί να φύγει από την στιγμή που θεωρεί ότι δεν είναι άξιος να φέρει τα ράσα και θέλει να φύγει, ανέφερε ότι θα κουβαλά την ιεροσύνη και θα την διασύρει γιατί αυτό το πράγμα είναι διασυρμός του μυστηρίου της ιεροσύνης.

«Ο νεαρός θα χρειαστεί να καθαιρεθεί τώρα για να επανέλθει στην τάξη των λαϊκών για να μπορεί να μπορεί για παράδειγμα να παντρευτεί, να κάνει εκκλησιαστικό γάμο, κάτι που δεν μπορεί να κάνει εάν δεν καθαιρεθεί».

Κλείνοντας, τόνισε πως τέτοιες επιπόλαιες πράξεις καλό είναι να μην γίνονται από την πλευρά των Μητροπολιτών και να τηρούν την ηλικία των 25 γιατί δεν είναι τυχαίος αριθμός. Αναφέρεται στην ωριμότητα του ατόμου για να πάρει τέτοια απόφαση και αυτή η ωριμότητα δεν υπάρχει στην ηλικία των 18 χρονών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια