Πτώση αεροσκάφους στην Ανδραβίδα: Σε κλίμα βαθιάς οδύνης η κηδεία του υποσμηναγού Τουρούτσικα (pics, vid)

Ελλάδα
Πτώση αεροσκάφους στην Ανδραβίδα: Σε κλίμα βαθιάς οδύνης η κηδεία του υποσμηναγού Τουρούτσικα (pics, vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο τελευταίο αντίο το παρών έδωσαν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας

Στον Ιερό Ναό του Προφήτη Ηλία τελείται η κηδεία του υποσμηναγού Μάριου-Μιχαήλ Τουρούτσικα, ο οποίος έχασε τη ζωή του μετά την συντριβή του μοιραίου F-4 Phantom στην Ανδραβίδα στις 30 Ιανουαρίου.

//--> //-->

Νωρίτερα έφθασε το σκεπασμένο με την ελληνική σημαία φέρετρο στον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία Τριπόλεως.

Το παρών δίνουν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας.

Το φέρετρο με τη σορό του υποσμηναγού που έφεραν στα χέρια φίλοι του πέρασε μπροστά από τα παραταγμένα αγήματα και υπό τον ήχο παρατεταμένων χειροκροτημάτων και πένθιμων ύμνων οδηγήθηκε στην εκκλησία.

Τραγικές φιγούρες η οικογένεια του του Μάριου-Μιχαήλ Τουρούτσικα, οι γονείς του και τα αδέρφια του που είναι εκεί, μαζί με συγγενείς και πλήθος φίλων. Ράγισαν καρδιές όταν οι γονείς πλησίασαν και άγγιξαν για λίγες στιγμές το φέρετρο, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Αύριο, Παρασκευή θα γίνει η κηδεία του 31χρονου σμηναγού Στάθη Τσιτλακίδη στο Νευροκόπι.

Συγκινούν τα λόγια του πατέρα του

Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε ότι ο Μάριος-Μιχαήλ Τουρούτσικας υπήρξε ένας «θαυμάσιος άνθρωπος» που έδωσε τη ζωή του «υπηρετώντας τις Ένοπλες Δυνάμεις», ένα «υπόδειγμα τέκνου για τους γονείς σου».

«Έντιμος, ευθύς, ακούραστος και ειλικρινής» τονίζεται στον επικήδειο εκ μέρους της Πολεμικής Αεροπορίας και προστίθεται: «Για αυτό, σήμερα, όλοι εμείς θρηνούμε τη λεβεντιά που χάθηκε, τον άνθρωπο, τον αξιωματικό που έφυγε για το αιώνιο ταξίδι».

Ο πατέρας του υποσμηναγού, Κώστας Τουρούτσικας, είπε, μεταξύ άλλων, ότι «ο Μάριος είχε πετύχει κάτι πολύ δύσκολο. Είχε εκμηδενίσει το εγώ του. Το είχε σβήσει από το λεξιλόγιό του. Μόνο το εσείς υπήρχε. Δεν συνέκρινε την Ελλάδα με καμία άλλη χώρα στον κόσμο».

«Πατέρα, η Ελλάδα δεν μου χρωστάει. Εγώ μόνο χρωστάω στην Ελλάδα», έλεγε στον πατέρα του ο Μάριος-Μιχαήλ, όπως ανέφερε ο πατέρας του. «Πιστεύω ότι το χρέος του το πλήρωσε. Πέθανε νωρίς αλλά γεμάτος Ελλάδα», κατέληξε ο κ. Τουρούτσικας.

Η μητέρα του υποσμηναγού, Σταυρούλα, συγκλονισμένη, ανέφερε, μεταξύ άλλων, στον επικήδειο λόγο της: «Έγινες ο Ίκαρος της καρδιάς μας. Η Ελλάδα βλέπει το πρόσωπό σου και φωνάζει αθάνατος».

Με τιμές Αντιπτεράρχου οι κηδείες

Να σημειωθεί ότι οι πιλότοι του μοιραίου F-4 Phantom, θα τιμηθούν με τον βαθμό του αντιστράτηγου, με απόφαση της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων.

Χθες, με ανακοίνωσή του το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, μετά την ανάλυση των ευρημάτων, επιβεβαίωσε το θάνατο του σμηναγού Στάθη Τσιτλακίδη, κυβερνήτη του μοιραίου F-4 Phantom.

//--> //-->

«Ολοκληρώθηκαν οι επιχειρήσεις έρευνας – διάσωσης για τον εντοπισμό και του κυβερνήτη του αεροσκάφους F-4E Phantom II, Σμηναγού (Ι) Ευστάθιου Τσιτλακίδη. {…} Η συγκέντρωση και η ανάλυση των ευρημάτων, επιβεβαίωσαν τον θάνατό του».

Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι έρευνες για τα αίτια της συντριβής του F-4E Phantom.

Στις έρευνες για τα αίτια του δυστυχήματος, τα σενάρια είναι:

  • μηχανική βλάβη
  • ανθρώπινο λάθος
  • τυχαίο γεγονός

Στο «μικροσκόπιο» των πραγματογνωμόνων, βρίσκονται:

  • «κασέτα»: εικόνα & ήχος
  • καταθέσεις πιλότων
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News