Πτώση αεροσκάφους στην Ανδραβίδα: Συγκλονίζει ο πατέρας του 29χρονου υποσμηναγού - «Βιαζόταν να φύγει γιατί πετούσε» (vid)

Ελλάδα
Πτώση αεροσκάφους στην Ανδραβίδα: Συγκλονίζει ο πατέρας του 29χρονου υποσμηναγού - «Βιαζόταν να φύγει γιατί πετούσε» (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Δήλωσε πρώτη την Ικάρων και πέθανε 29 χρονών… Και καταστραφήκαμε όλοι».

Πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις για τον αδικοχαμένο 29χρονος υποσμηναγό Μάριο – Μιχαήλ Τουρούτσικα, ο οποίος έχασε την ζωή του από την πτώση του μαχητικού αεροσκάφους F-4 Phantom που συνετρίβη ανοιχτά του Κατακόλου, θρήνος και για την οικογένειά του. 

Ο συγκυβερνήτης εντοπίστηκε νεκρός στη θαλάσσια περιοχή 8 ναυτικά μίλια δυτικά του λιμανιού του Κατακόλου, περίπου πέντε ώρες μετά την πτώση του μαχητικού, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά του και την οικογένεια των Ενόπλων Δυνάμεων.

Απαρηγόρητος ο πατέρας

«Ήρθε χθες το Σάββατο και Κυριακή μεσημέρι έφυγε. Μας χαιρέτισε κανονικά… "γιατί φεύγεις νωρίς του λέω", "φεύγω, γιατί το πρωί πετάω". Πέταξε και τέλος», είπε ο πατέρας του άτυχου υποσμηναγού Μάριου-Μιχαήλ Τουρούτσικα μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Του έλεγα εγώ "κάνε το δικό μου επάγγελμα, θα βρεις έτοιμη δουλειά να δουλέψεις, δεν θα ταλαιπωρηθείς στη ζωή σου". "Όχι πατέρα, μου λέει, θα δηλώσω την Ικάρων πρώτη". Τη δήλωσε πρώτη και πέθανε 29 χρονών… Και καταστραφήκαμε όλοι».

//--> //-->

Προσπάθησε αλλά δεν κατάφερε να σωθεί

Ο 29χρονος συγκυβερνήτης φέρεται να ήταν αυτός που προσπάθησε να χρησιμοποιήσει το εκτινασσόμενο κάθισμα ώστε να γλιτώσει από την συντριβή, ωστόσο, το πολύ χαμηλό ύψος που πετούσε τον αεροσκάφος ενδέχεται να ήταν αυτό που δεν του επέτρεψε να φύγει μακριά από το μαχητικό που έπεφτε με μεγάλη ταχύτητα προς τη θάλασσα. Κομμάτια από το αλεξίπτωτο έχουν εντοπιστεί στη θάλασσα.

Ο 29χρονος Υποσμηναγός είχε καταγωγή από την Αρκαδία και το μεγάλο του όνειρο από μικρό παιδί ήταν να γίνει Ίκαρος. Δυστυχώς, η μοίρα του έπαιξε πολύ άσχημο παιχνίδι, με τον ίδιο να είναι γραφτό να μπει στο πάνθεον των ηρώων Ιπταμένων που έδωσαν τη ζωή τους για την ειρήνη και την ασφάλεια στην πατρίδα μας.

Ήδη η ηγεσία της Πολεμικής Αεροπορίας έχει στείλει κλιμάκιο ψυχολόγων στις οικογένειες των χειριστών, οι οποίοι προσπαθούν με κάθε τρόπο να τους βοηθήσουν.

Έρευνες και τη νύχτα για τον κυβερνήτη Σμηναγό

Συνεχίζονται ακόμα και τη νύχτα οι έρευνες για τον κυβερνήτη του F-4 Phantom, Σμηναγό Ευστάθιο Τσιτλακίδη (Ι), με φωτοβολίδες να «σκίζουν» τον ουρανό ανοιχτά του Κατάκολου.

Μέχρι στιγμής, κανένα σημάδι, κανένα ενθαρρυντικό στοιχείο δεν έχει εντοπιστεί που θα αναπτερώσει τις ελπίδες για να βρεθεί σώος.

Στην περιοχή επιχειρούν 1 C-130, 1 Super Puma, 1 S-70 (τα Ε/Π θα εναλλάσσονται κατά τη διάρκεια της νύκτας) και πλωτά μέσα του ΛΣ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News