ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Οι πρώτες «αντιδράσεις» υποψηφίων στην Κρήτη

Κρήτη
ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Οι πρώτες «αντιδράσεις» υποψηφίων στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με σημαντική ανανέωση πανελλαδικά, το κόμμα στον δρόμο προς τις εκλογές - Τα ονόματα και οι πρώτες δηλώσεις - Οι υποψηφιότητες παρουσιάστηκαν χθες στη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ., που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο “Caravel”

Δίχως ιδιαίτερες εκπλήξεις στην Κρήτη και με σημαντική ανανέωση πανελλαδικά, ανακοινώθηκαν χθες τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. για ολόκληρη τη χώρα. Οι υποψηφιότητες παρουσιάστηκαν χθες στη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο “Caravel”.

Ας δούμε τους υποψήφιους της Κρήτης.

  • Οι υποψήφιοι βουλευτές του κόμματος για τον νομό Ηρακλείου: Βαμβακάς Λάμπρος, Βατσινά Ελένη, Λαμπρινός Φραγκίσκος, Μαραγκάκη Ελένη, Μπαριτάκης Παύλος, Παρασύρης Φραγκίσκος και Στρατάκης Χρήστος.
  • Οι υποψήφιοι βουλευτές του κόμματος για τον νομό Ρεθύμνου: Κατζανάκη Κασσάνδρα, Μιχάλα Ελευθερία, Σκουντής Βασίλειος και Χνάρης Εμμανουήλ.
  • Οι υποψήφιοι βουλευτές του κόμματος για τον νομό Λασιθίου: Κλώντζας Μανόλης, Κουρουπάκης Νίκος και Μπιτζαράκη Ελευθερία.
  • Οι υποψήφιοι βουλευτές για τον νομό Χανίων: Κοντεζάκης Βασίλης, Κουρουπάκη Ευαγγελία, Κουρουπάκης Τάσος, Πετσετάκης Παντελής και Χελιουδάκη Μαρία. Από το ψηφοδέλτιο “κόπηκε” ο Πέτρος Χατζησταύρος, ο οποίος όλο το προηγούμενο διάστημα συμμετείχε σε όλες τις κομματικές εκδηλώσεις, ενώ εκκρεμεί ακόμα ένα όνομα που θα πλαισιώσει τους ήδη πέντε ανακοινωθέντες και αναμένεται να γίνει γνωστό τις επόμενες μέρες.

Στην υπόλοιπη Ελλάδα

Σχεδόν 350 υποψήφιοι, δηλαδή το 82% των υποψηφιοτήτων (από τους 400 συνολικά) ανακοινώθηκαν χθες από τα όργανα του κόμματος. Μεταξύ των υποψηφίων θα είναι ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Νίκος Σαργκάνης, αλλά και ο γιος του δολοφονημένου βουλευτή της ΕΔΑ, Γρηγόρη Λαμπράκη.

  • Από εκεί και πέρα, στην Α’ Αθήνας θα βρεθούν οι: Κώστας Σκανδαλίδης, Παύλος Γερουλάνος και Ρωξάννα Μπέη.
  • Στον Βόρειο Τομέα υποψήφιοι θα είναι ο Ανδρέας Λοβέρδος, η Μιλένα Αποστολάκη, η Κατερίνα Μπατζελή και ο Ανδρέας Παπαδόπουλος.
  • Στον Νότιο Τομέα οι υποψήφιοι θα είναι: Παύλος Χρηστίδης, Στέφανος Ξεκαλάκης και Τόνια Αντωνίου.
  • Στον Δυτικό Τομέα οι: Νάντια Γιαννακοπούλου, Μιχάλης Καρχιμάκης και Θανάσης Κατερινόπουλος.
  • Στην Ανατολική Αττική θα είναι υποψήφιος ο Μανόλης Χριστοδουλάκης, και στη Ροδόπη ο πρώην υπουργός Γιώργος Πεταλωτής.

Ωστόσο, δεν ανακοινώθηκαν οι υποψήφιοι σε 6 εκλογικές περιφέρειες. Πρόκειται για τις μονοεδρικές Σάμου, Ζακύνθου, Καστοριάς κι Ευρυτανίας, όπου αναζητούνται ισχυρές προσωπικότητες, καθώς και για τις τριεδρικές περιφέρειες της Αρκαδίας και της Λακωνίας, όπου συνεχίζονται ακόμη οι διαβουλεύσεις για τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου.

Αντιδράσεις υποψηφίων

Αρκετοί από τους υποψήφιους βουλευτές έδωσαν στη δημοσιότητα δηλώσεις ή ανακοινώσεις ή αντέδρασαν μέσω των κοινωνικών δικτύων.

Ελένη Βατσινά

Συστρατεύεται στον αγώνα του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ., για να βγει ενδυναμωμένο και ισχυρό στις επερχόμενος κάλπες, η υποψήφια βουλευτής Ηρακλείου Ελένη Βατσινά. Μετά και την επίσημη ανακοίνωση του ονόματός της στο ψηφοδέλτιο του Ηρακλείου, η Ελένη Βατσινά απευθύνει κάλεσμα συμπόρευσης προς όλους τους πολίτες, ώστε με την ψήφο τους να αναδείξουν ως προτεραιότητα τον άνθρωπο, την αξιοπρέπεια και την κοινωνική πολιτική.

Σε ανάρτησή της στα social media, η υποψήφια βουλευτής, γνωστή επιχειρηματίας, αναφέρει: «Ενώνουμε τις δυνάμεις μας στον υπέρτατο αγώνα, για να βγει η χώρα ξανά στο φως. Πάμε μαζί στη μάχη, για να γίνει ξανά πρωταγωνιστής το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, για να τεθεί ξανά στο προσκήνιο ο άνθρωπος! Λέμε ΟΧΙ στο τοξικό δίλημμα “Ν.Δ.-ΣΥΡΙΖΑ” και με την ψήφο μας δίνουμε προτεραιότητα στους νέους, τους συνταξιούχους, τους αδύναμους και τους εργαζόμενους. Και σε αυτόν τον αγώνα θα πορευτούμε μαζί!».

Λάμπρος Βαμβακάς

Την πρώτη του δήλωση ο Λάμπρος Βαμβακάς αναφέρει: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη και τα συλλογικά όργανα του Κινήματος για την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς μου στις επερχόμενες εθνικές εκλογές με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής στο Ηράκλειο της Κρήτης. Αποτελεί για μένα ιδιαίτερη τιμή στην κοινή προσπάθεια που κάνουμε όλοι μαζί για την πολιτική μεταρρύθμιση, κοινωνική συνοχή και οικονομική ανάπτυξη, που θα ανοίξει τον δρόμο για τη σταθερότητα και την πρόοδο, σε μια περίοδο πολύ κρίσιμη για τη χώρα.

Ταυτόχρονα, η κάθοδος στις εκλογές με τον πολιτικό χώρο που ανήκω και στηρίζω σταθερά εδώ και δεκαετίες αποτελεί τεράστια ευθύνη απέναντι στους συμπολίτες μου, οι οποίοι επιζητούν ουσιαστικές προτάσεις και αποτελεσματικές λύσεις στα συνεχώς αυξανόμενα καθημερινά τους προβλήματα. Ζητώ τη στήριξή σας για να ενώσουμε τη φωνή μας, ώστε να αποκτήσουμε λόγο και να συμβάλλουμε δημιουργικά στις αποφάσεις που λαμβάνονται για εμάς στην κεντρική πολιτική σκηνή. Όσοι με ξέρετε, γνωρίζετε ότι δεν πρόκειται να σας διαψεύσω και θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις για να δικαιώσω τις προσδοκίες σας.

Κίνητρο και δύναμή μου οι πολίτες και η κοινωνία. Για μια Ελλάδα με αξιοπρέπεια. Για τη δημοκρατική αλλαγή, την παραγωγική ανασυγκρότηση, την κοινωνική συνοχή, τη νέα γενιά».

Παύλος Μπαριτάκης

Σε δήλωσή του, ο Παύλος Μπαριτάκης σημειώνει: «Η ανακήρυξή μου ως υποψήφιου βουλευτή Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής αποτελεί τιμή και ευθύνη για μένα. Γνωρίζω πολύ καλά ότι ο αγώνας που ξεκινάμε θα είναι δύσκολος. Σε αυτή την κρίσιμη χρονική στιγμή για τη χώρα μας, πρέπει να συνθέσουμε δυνάμεις και να δουλέψουμε όλοι μαζί για την επόμενη μέρα.

Το χρωστάμε στον τόπο που γεννηθήκαμε και στις νέες γενιές που έρχονται. Το χρωστάμε στα παιδιά μας».

Φραγκίσκος Παρασύρης

Ο Φραγκίσκος Παρασύρης, ανακοινώνοντας την υποψηφιότητά του μέσω των κοινωνικών δικτύων, σημείωσε τα εξής: «Συνεχίζουμε! Προχωράμε μαζί, προχωράμε μπροστά. Με συνέπεια για την παράταξη. Με συνέχεια γι’ αυτά που μας ενώνουν. Πάμε μαζί για τη δυναμική ανανέωση!

Σας θέλω δίπλα μου! Σας ευχαριστώ όλες και όλους».

Ανοιχτή επιστολή ενόψει της υποψηφιότητάς του φιλοξενείται σε άλλες σελίδες της “Ν.Κ.”.

Χρήστος Στρατάκης

Σε δήλωσή του ο Χρήστος Στρατάκης αναφέρει, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Ήρθε η ώρα, η δική μου γενιά να δώσει τη μάχη της, με απόλυτο σεβασμό στο ιστορικό παρελθόν του ΠΑΣΟΚ και όσα αυτό σηματοδότησε διαχρονικά, με θετικό πάντα πρόσημο για τη χώρα και τους πολίτες. Θέλουμε να αποτελέσει ξανά η αλλαγή της Ελλάδας στο παρόν και το μέλλον το ζητούμενο, το διακύβευμα των εθνικών εκλογών. Άλλωστε, οι καιροί το απαιτούν, η συγκυρία το επιβάλλει, ενώ την ίδια ώρα η ατέρμονη διαμάχη κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν προσφέρει διέξοδο και λύσεις, αλλά αντίθετα περιορίζεται σε μία αέναη διεκδίκηση θώκων και εξουσίας. Δεσμεύομαι ότι θα δώσω έναν τίμιο, ελπιδοφόρο και νικηφόρο αγώνα, ώστε μαζί με σας, με τη δική σας ψήφο και εμπιστοσύνη, το προοδευτικό Ηράκλειο να στείλει στις επόμενες εθνικές εκλογές το μήνυμα της πολιτικής αλλαγής με την αλλαγή πολιτικής προς προοδευτική κατεύθυνση. Ήρθε η ώρα να δουλέψουμε όλοι μαζί πραγματικά για το Ηράκλειο, να αναδείξουμε τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα και τις προοπτικές του και να δημιουργήσουμε ευκαιρίες για παραγωγή νέου πλούτου. Για κοινωνική δικαιοσύνη, για ίσες ευκαιρίες, για μια ισόρροπη ανάπτυξη σε όλους τους τομείς. Ήρθε η ώρα να μιλήσει ο λαός».

Βασίλης Σκουντής

Ο δημοσιογράφος ΒΑσίλης Σκουντής, σημειώνει: «Mια ζωή βρίσκομαι στην από πίσω πλευρά του πλάνου και βαστάω το μικρόφωνο. Σήμερα στο ξενοδοχείο Divani Caravel Hotel, με την ευκαιρία της ανακοίνωσης των ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ, βίωσα μια διαφορετική εμπειρία και ξαφνικά βρέθηκα (ελεύθερος) πολιορκημένος από τα μικρόφωνα και τις κάμερες και τους συναδέλφους μου δημοσιογράφους...

Αρχίζει μια μάχη στην οποία δεν περισσεύει κανείς και από τη στιγμή που αποδέχθηκα την τιμητική πρόταση να είμαι υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ στο Ρέθυμνο, στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές, στέκομαι στο μετερίζι μου και αγωνίζομαι για ένα καλύτερο αύριο στην πατρίδα μας και στον αγαπημένο μου τόπο. Πάμε να (αντ)επιτεθούμε, να παίξουμε ένα διαφορετικό, πολύ πιο δύσκολο (από το συνηθισμένο μπασκετικό) Pick N' Roll με τον στόχο, τη φιλοδοξία και την βάσιμη προσδοκία να προκύψει ξανά ένα "Βάλ' το αγόρι μου"!»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News