Βουλή: Η ομιλία του Παύλου Πολάκη στην Ολομέλεια

Ελλάδα
Βουλή: Η ομιλία του Παύλου Πολάκη στην Ολομέλεια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σημεία από τη σημερινή ομιλία του Π. Πολάκη στην ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση για την πρόταση μομφής που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Στην αρχή της ομιλίας του ο Π. Πολάκης θέλησε να απαντήσει στην προσπάθεια της ΝΔ να στέψει τη συζήτηση μακριά από το επίμαχο θέμα των παρακολουθήσεων. Πιο συγκεκριμένα ανέφερε:

«Έχω βαρεθεί να ακούω το ίδιο non paper, κύριοι συνάδελφοι της Νέας Δημοκρατίας. Λέτε και ξαναλέτε το ίδιο πράγμα. Για το μόνο που δεν μιλάτε, είναι για το επίμαχο θέμα των παρακολουθήσεων. Μιλάτε για βαλίτσες Καλογρίτσα, τη μικρή Μαρία, για τον κουκουλοφόρο μάρτυρα που συνελήφθη, τον Πιτσιόρλα και το ειδικό δικαστήριο δύο Υπουργών.

Μερικές πολύ σύντομες απαντήσεις για να κλείσει το θέμα, διότι μας έχετε ζαλίσει με αυτό το non paper:

Αποφασίστε. Ο Καλογρίτσας είχε βοσκοτόπια που δεν είχαν καμία αξία ή πλήρωνε τον ΣΥΡΙΖΑ; Τι από τα δύο συνέβαινε;

Για την μικρή Μαρία ο Μηταράκης δεν βγήκε και είπε ότι έχουμε πληροφορίες ότι πέθανε σε μια νησίδα, που ήταν και ελληνική τελικά και εσείς τους λέγατε ότι είναι τουρκική;

Για  τον κουκουλοφόρο μάρτυρα, πού είναι ο Ντογιάκος να ψέξει τον αδιευκρίνιστο λαδέμπορα κ. Γεωργιάδη, ο οποίος αποκαλύπτει το όνομα ενός προστατευόμενου μάρτυρα; Προστατευόμενος δεν είναι;  Πού το ξέρει ότι είναι αυτός; Εδώ δεν έχει ευαισθησία ο κ. Ντογιάκος; Μόνο για τις παρακολουθήσεις που έκανε ο αρχηκοριός κ. Μητσοτάκης με τον ανιψιό του και τον Κοντολέοντα έχει;

Ο Πιτσιόρλας παρακολουθήθηκε για το μεγάλο σκάνδαλο, το ελληνικό Qatar gate, για την περιοχή Ναυάγιο της Ζακύνθου η οποία πουλήθηκε από έναν τύπο, με κάποια μεσαιωνικά χρυσόβουλα (16.000 στρέμματα διακοσίων οικογενειών που τα έχουν εδώ και τριακόσια χρόνια),  για να κτίσουν ξενοδοχεία οι Καταριανοί. Όλη αυτή η ιστορία αποδείχτηκε και τώρα  θα δικαιωθούν οι άνθρωποι με την παρακολούθηση που έγινε τότε.

Όσο για το Ειδικό Δικαστήριο, ποιο  Ειδικό Δικαστήριο; Για τον Παππά μιλάτε; Για τον άνθρωπο που έβαλε για πρώτη φορά τους καναλάρχες να πληρώσουν ωφελώντας το Ελληνικό Δημόσιο;

 Ή για τον Παπαγγελόπουλο που κυνήγησε μαζί με την κ. Τουλουπάκη αυτούς που τα πιάσανε στην Ελλάδα για το διεθνές σκάνδαλο NOVARTIS;

Στη συνέχεια, για το επίμαχο θέμα των παρακολουθήσεων ο Π. Πολάκης ανέφερε ότι:

Κουβεντιάζουμε σήμερα για έναν ακόμα εκπρόσωπο της οικογένειας Μητσοτάκη, αυτής της ακρίδας που ανά είκοσι πέντε έτη ενσκήπτει σε αυτόν τον τόπο.

Το 1965, την πρώτη φορά είχαμε πάλι παλάτι, ανωμαλία, ακροδεξιά, αποστασία.

Το 1990-1993 είχαμε τις παρακολουθήσεις Μαυρίκη, είχαμε πάλι ξεπουλήματα (ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ) είχαμε και την ΕΑΣ. Θα θυμάστε το σύνθημα ΕΑΣ, ΕΑΣ, να φύγει ο κερατάς; 

Σήμερα έχουμε την ακροδεξιά να διοικεί με τα πουλιά και τα στερνοπούλια του Καρατζαφέρη. Βορίδης, Γεωργιάδης, Πλεύρης σε κρίσιμα Υπουργεία να διοικούν τη χώρα. Έχουμε επαναφορά διά της πλαγίας οδού του θέματος της βασιλείας και έχουμε πάλι υποκλοπές. Έχουμε απόδειξη ότι δέκα άνθρωποι, πολιτικοί, δημοσιογράφοι, στρατιωτικοί, επιχειρηματίες, παρακολουθούνταν από τη ΕΥΠ.

Αν είχατε στοιχειώδη τσίπα πάνω σας, θα είχατε τοποθετηθεί εναντίον αυτής της τακτικής η οποία υπονομεύει το δημοκρατικό πολίτευμα της χώρας. Αντί αυτού έχετε χώσει σαν τη στρουθοκάμηλο τα κεφάλια στην άμμο και μιλάτε επί όλων των άλλων επιστητών.

Τι αποδεικνύεται από όσα έχουν γίνει μέχρι τώρα:

Πρώτον, επιβεβαιώθηκε πλήρως η εκτίμηση που κάναμε την πρώτη βδομάδα μετά τις εκλογές του Ιούλη του 2019, ότι ο Μητσοτάκης σε συνεργασία με κάποιους επιχειρηματίες, ήρθε στην εξουσία για να υλοποιήσει μια βίαιη αναδιανομή πλούτου και συγκεκριμένα, για να ιδιωτικοποιήσει την επικουρική ασφάλιση, να υπερτιμολογήσει ως εκεί που δεν πάει τις εξοπλιστικές δαπάνες, να ξεπουλήσει τα χρυσαφικά του δημοσίου και να φάει τα 37 δισεκατομμύρια του μαξιλαριού μαζί με τα 31 δις του Ταμείου Ανάκαμψης.

Το θέμα είναι ότι αποδεικνύεται πια και ο μηχανισμός που έστησε για να υλοποιήσει το σχέδιο: το επιτελικό κράτος. Αυτός ήταν ο μηχανισμός μέσω του οποίου έγινε αυτή η αναδιανομή και ελεγχόταν η ροή του χρήματος.

Διότι, προσέξτε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν παρακολουθούσε μόνο πολιτικούς αντιπάλους ή επιχειρηματίες ή στρατιωτικούς. Παρακολουθούσε, όπως φαίνεται, και τους CEO, τους managers, τους διευθυντές της «Μητσοτάκης ΑΕ», για να δει αν του κουβαλάνε τα λεφτά όπως πρέπει και αν υλοποιούν και τις εντολές του έτσι όπως τις έχει δώσει.

Τολμάτε να μιλάτε για βαλίτσες, όταν έχετε τη ΔΕΗ να έχει τριάντα μέρες την ψηλότερη χονδρική στην Ευρώπη, τώρα που έχει πέσει το βαρέλι! Γιατί έχουμε 1,70 ευρώ και 1,80 ευρώ την τιμή της βενζίνης; Γιατί η Κύπρος έχει 1,50 ευρώ, που παίρνει από τα δικά μας διυλιστήρια; Διότι δύο διυλιστήρια κι επτά εταιρείες εμπορίας κερδίζουν από τις εντολές του Μητσοτακαίικου.

Μιλάτε εσείς για βαλίτσες; Τις βαλίτσες να τις ψάξετε, πρώτον, στην κ. Νικολάου με τα 2.200.000 € διαφορά τιμής ανάμεσα σε αυτά που αγόρασε αυτή και αυτά που αγόρασε το Υπουργείο του Χρυσοχοΐδη.

Να τις ψάξετε στον κ. Γεωργιάδη που έδωσε 730.000 € στον συνεργάτη του, τον κ. Colombani, ο οποίος δεν δικαιούταν να τα πάρει. Είχε μια offshore στην Κύπρο που είχε εφτά χρόνια να καταθέσει ισολογισμό! Ήταν συνεργάτης του το 2012-2013 και του δίνει 730.000 € από τον αναπτυξιακό. Έχει κατατεθεί μήνυση πάνω σε αυτό.

Να ψάξετε τις βαλίτσες και τα μαύρα χρήματα στον κ. Μηταράκη με τα 6,2 εκ ευρώ ανάθεση για να του φτιάξουν τις συμβάσεις των δομών ταυτοποίησης.

Νομίζω ότι μετά από τριάμισι χρόνια είναι πλέον φανερό ότι εσείς δεν ήρθατε για να αναπτύξετε τη χώρα, ήρθατε για τη ληστέψετε για μια ακόμα φορά.

Βγήκε ο Γεωργαντάς και μας είπε: «Εμείς βοηθάμε τους αγρότες». Τι βοηθάς, βρε έρμε; Που μέχρι το 2019-2020 το λίπασμα είχε 18 ευρώ το τσουβάλι. Το 2021 πριν τον πόλεμο είχε πάει στο 36 ευρώ το τσουβάλι και με τον πόλεμο πήγε στα 40.

Αυτή η κερδοσκοπία υποθάλφθηκε από την Κυβέρνηση των κοριών του Κυριάκου Μητσοτάκη για να κονομήσουν εκατό οικογένειες. Αυτή την αναδιανομή που κάνατε θα την πληρώσετε πολύ ακριβά στις εκλογές που έρχονται».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News