Κακοκαιρία: Ποιες περιοχές της χώρας «πνίγηκαν» από την βροχή

Ελλάδα
Κακοκαιρία: Ποιες περιοχές της χώρας «πνίγηκαν» από την βροχή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δείτε τον χάρτη του meteo με τις περιοχές που κατέγραψαν το μεγαλύτερο ύψος βροχής ως τις 16:40 το απόγευμα

Σημαντικές βροχοπτώσεις αλλά και καταιγίδες καταγράφηκαν στην Αττική τη Πέμπτη 26 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr το μεγαλύτερο αθροιστικό ύψος υετού έως τις 16:40 καταγράφηκε στα Βίλια και ήταν ίσο με 68 χιλιοστά.

Στο Μαρούσι, έφτασε στα 66 χιλιοστά, στη Μαλακάσα στα 62 χιλιοστά, στους Αμπελόκηπους στα 59 χιλιοστά και στο Χαλάνδρι στα 57 χιλιοστά.

Στον σχετικό χάρτη παρουσιάζεται η κατανομή του αθροιστικού υετού καθώς και οι σταθμοί που κατέγραψαν τα μεγαλύτερα ύψη.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι βροχοπτώσεις και οι σποραδικές καταιγίδες στο νομό Αττικής και στην πόλη της Αθήνας, έχοντας δημιουργήσει και κατά τόπους προβλήματα.

Αξιοποιώντας δορυφορικά δεδομένα και το εκτεταμένο δίκτυο μετεωρολογικών σταθμών που έχει αναπτύξει το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών / meteo.gr, δημιούργησε την υπηρεσία “METEONOW”. Στην εικόνα που ακολουθεί παρουσιάζονται οι περιοχές όπου υπήρξε πιθανότητα βροχόπτωσης/χιονόπτωσης καθώς και οι σταθμοί όπου καταγράφηκε βροχόπτωση/χιονόπτωση κατά το διάστημα 13:25 – 13:40 της Πέμπτη 26/01.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News