Σταϊκούρας: Ανοικτό το ενδεχόμενο για έκτακτο δώρο Πάσχα

Οικονομία
Σταϊκούρας: Ανοικτό το ενδεχόμενο για έκτακτο δώρο Πάσχα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανοικτό άφησε ο Χρήστος Σταϊκούρας το ενδεχόμενο να δοθεί έκτακτη οικονομική ενίσχυση ως «δώρο Πάσχα», όπως έγινε με την επιταγή ακρίβειας τα Χριστούγεννα

«Οπως φαίνεται δημιουργείται δημοσιονομικός χώρος για πρόσθετες παρεμβάσεις, τις οποίες θα προτεραιοποιήσει ο πρωθυπουργός για τις πολλές ανάγκες που υπάρχουν στην κοινωνία» είπε ο Σταϊκούρας αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να δοθεί «δώρο Πάσχα» περίπου 300 ευρώ. 

Ανοικτό άφησε ο Χρήστος Σταϊκούρας το ενδεχόμενο να δοθεί έκτακτη οικονομική ενίσχυση ως «δώρο Πάσχα», όπως έγινε με την επιταγή ακρίβειας τα Χριστούγεννα. «Οπως φαίνεται δημιουργείται δημοσιονομικός χώρος για πρόσθετες παρεμβάσεις, τις οποίες θα προτεραιοποιήσει ο πρωθυπουργός για τις πολλές ανάγκες που υπάρχουν στην κοινωνία. Η εκτίμησή μου είναι τα μέτρα που τώρα βλέπει ο πολίτης για πρώτη φορά στο πορτοφόλι του, είναι 3 εκατομμύρια ευρώ» είπε ο υπουργός Οικονομικών μιλώντας σχετικά στον ΣΚΑΪ.

Στις σκέψεις της κυβέρνησης φέρεται να βρίσκεται η παράταση του market pass που θα ξεκινήσει τον Φεβρουάριο, μέχρι και το Φθινόπωρο, όπως και η παράταση της επιδότησης ρεύματος για όσο χρειαστεί. Παράλληλα εξετάζεται το ενδεχόμενο της επιδότησης εισφορών ως αντίβαρο για να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίες.

Εξάλλου, ο κ. Σταϊκούρας είπε ότι ο πληθωρισμός θα κινηθεί στο 5% το 2023, ενώ ανέφερε ότι η τρίτη κατά σειρά αύξηση του κατώτατου μισθού πρέπει να είναι «γενναία και ρεαλιστική». Αναφορικά με την προοπτική κατάργησης του τέλους επιτηδεύματος και την επιστροφή των αναδρομικών στους συνταξιούχους ο υπουργός σημείωσε ότι υπάρχουν «προτεραιότητες που συνεκτιμώνται, αλλά τα μέτρα αυτά δεν μπορούν να παρθούν όλα μαζί».

Επίσης ο υπουργός εξέφρασε την ανησυχία του για τις αυξήσεις που παρατηρούνται στον τομέα των τροφίμων, γεγονός που όπως είπε αφορά όλη την Ευρώπη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News