Αποκάλυψη Δένδια: Οπλισμένα μαχητικά στη Σούδα κατά την κρίση με το Τουρκικό Oruc Reis

Ελλάδα
Αποκάλυψη Δένδια: Οπλισμένα μαχητικά στη Σούδα κατά την κρίση με το Τουρκικό Oruc Reis

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Νίκος Δένδιας, προχώρησε σε μια περίεργη αποκάλυψη κατά τη διάρκεια κομματικής εκδήλωσης

«Όταν ήταν σε εξέλιξη η κρίση με το τουρκικό ερευνητικό πλοίο Oruc Reis  υπήρχαν οπλισμένα μαχητικά αεροσκάφη f-16 των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στη 115 Πτέρυγα Μάχης στα  Χανιά», φέρεται να τόνισε στη διάρκεια κομματικής εκδήλωσης της ΝΔ στη Φωκίδα ο Νίκος Δένδιας, σε μια περίεργη αποκάλυψη του υπουργού Εξωτερικών που  αν μη τι άλλο δεν συνηθίζεται, με τον ίδιο να θέλει προφανώς μέσω της αναφοράς -αποκάλυψης αυτής να περάσει, επικοινωνικά, ένα μήνυμα περί ισχυρών συμμαχιών της Ελλάδος...

Αναλυτικότερα, κατά τη διάρκεια της κομματικής εκδήλωσης, και σχολιάζοντας τη στάση της Τουρκίας, ο υπουργός Εξωτερικών έκανε λόγο για ολοένα και αυξανόμενη εμπρηστική ρητορική της Άγκυρας προς τη χώρα μας, αλλά και για διαρκή και κλιμακούμενη κρίση που επιθυμούν να στήσουν οι Τούρκοι.

Ο κ. Δένδιας μίλησε για τρία χρόνια κλιμακούμενης κρίσης και ανέφερε ότι κάθε μέρα είναι χειρότερη από την προηγούμενη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open ο Νίκος Δένδιας είπε ότι σε περίπτωση που η Άγκυρα πάρει ένα μαχητικό, την ίδια στιγμή η Ελλάδα θα έχει πάρει 83 F-16 σε αναβαθμισμένο επίπεδο, 24 Rafale και θα παραλαμβάνει και το πρώτο F-35.

Επιπλέον αναφέρθηκε και στις συμμαχίες που έχει κάνει η χώρα μας με τους Αμερικανούς, τους Γάλλους, καθώς και με τα Εμιράτα αποκαλύπτοντας ότι όταν βρισκόταν σε εξέλιξη η κρίση με το Oruc Reis, οπλισμένα μαχητικά F-16 από τα Εμιράτα είχαν σταθμεύσει στα Χανιά.

Με αυτό τον τρόπο ο Νίκος Δένδιας θέλησε ένα μήνυμα ότι η Ελλάδα έχει εδραιώσει τις συμμαχίες της και ότι οι καιροί που διανύουμε, είναι καιροί τρικυμίας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News