«Market Pass»: Πότε και πώς θα καταβληθούν τα χρήματα, τα εισοδηματικά κριτήρια

Οικονομία
«Market Pass»: Πότε και πώς θα καταβληθούν τα χρήματα, τα εισοδηματικά κριτήρια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έως 15 Μαρτίου οι αιτήσεις και πρώτες πληρωμές - Δείτε όλες τις λεπτομέρειες

Από τις αρχές Μαρτίου τα νοικοκυριά θα αρχίσουν να λαμβάνουν οικονομική ενίσχυση από 22 έως 100 ευρώ το μήνα για αγορές από καταστήματα τροφίμων, καθώς την 1η Φεβρουαρίου ανοίγει η πλατφόρμα vouchers.gov.gr για την υποβολή αιτήσεων.

Το Market Pass θα δοθεί είτε με την μορφή άυλης ψηφιακής κάρτας, που θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά σε καταστήματα τροφίμων, είτε με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό. Στην περίπτωση αυτή, οι δικαιούχοι θα λάβουν το 80% της ενίσχυσης ενώ μπορούν να το δαπανήσουν όπου επιθυμούν.

Μονομελές νοικοκυριό θα επιδοτείται με 22 ευρώ το μήνα, οι έγγαμοι χωρίς παιδιά και οι μονογονεϊκές οικογένειες με ένα παιδί με 32 ευρώ, ενώ ζευγάρι με ένα παιδί και μονογονεϊκές με 2 θα λαμβάνουν ενίσχυση 42 ευρώ το μήνα.

Τα πρώτα χρήματα θα πιστωθούν στους καταναλωτές έως τις 3 Μαρτίου για αιτήσεις που θα υποβληθούν έως τις 28 Φεβρουαρίου και έως τις 20 Μαρτίου για όσες κατατεθούν μέχρι τις 15 Μαρτίου. Για τους υπόλοιπους μήνες, η πληρωμή θα πραγματοποιείται έως την τρίτη μέρα του κάθε μήνα.

Τα εισοδηματικά κριτήρια

Για τη χορήγηση του Market Pass, το ετήσιο εισόδημα ορίζεται στα 16.000 ευρώ για τον άγαμο και στα 24.000 ευρώ για τους έγγαμους και τις μονογονεϊκές οικογένειες, προσαυξημένο κατά 5.000 ευρώ για εξαρτώμενο μέλος, ενώ η ακίνητη περιουσία δεν πρέπει να ξεπερνά τα 250.000 ευρώ για τα μονομελή νοικοκυριά και τα 400.000 ευρώ για τους έγγαμους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News