Καιρός - Αρναούτογλου: Έρχονται χιόνια - Ποιες περιοχές και πότε θα «ντυθούν» στα λευκά

Κρήτη
Καιρός - Αρναούτογλου: Έρχονται χιόνια - Ποιες περιοχές και πότε θα «ντυθούν» στα λευκά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χειμωνιάτικο αναμένεται το σκηνικό την επόμενη εβδομάδα σύμφωνα με τον γνωστό μετεωρολόγο, ο οποίος προβλέπει χιόνια σε χαμηλά υψόμετρα

Επιστρέφει ο χειμώνας από την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Σάκη Αρναούτογλου, ο οποίος προβλέπει ότι αναμένεται να… το στρώσει και σε αρκετές πεδινές περιοχές.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ, Σάκης Αρναούτογλου την άλλη εβδομάδα, ο καιρός θα αγριέψει περισσότερο, καθώς τα μοντέλα «δίνουν» χιονοπτώσεις και σε πολύ χαμηλά υψόμετρα.

Στην παρουσίαση του καιρού για τη δημόσια τηλεόραση, ο Σάκης Αρναούτογλου σημειώνει ότι: «Μία πολύ ενδιαφέρουσα διάταξη για τους χιονόφιλους της παρέας εκτός των ορεινών περιοχών της ενδοχώρας αλλά και για εκείνους που μένουν σε περιοχές με πολύ χαμηλά υψόμετρα της κεντροβόρειας χώρας αρχίζουν και ψιθυρίζουν αρκετά προγνωστικά μοντέλα προς τα τέλη της επόμενης εβδομάδας, προς τα τέλη δηλαδή του Γενάρη!

//--> //-->

Ο καιρός στην Κρήτη αύριο

Αύριο Κυριακή, 22 Ιανουαρίου στην Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στη δυτική Κρήτη, όπου πιθανώς να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 3 με 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά η πρόγνωση για την Κρήτη από το meteo.gr:

Στο Ηράκλειο

Αραιή συννεφιά κυρίως τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι έως 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στην Άνω Βιάννο

Αραιές νεφώσεις σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Το πρωί η ορατότητα θα είναι περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Στα Χανιά

Αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις τις μεσημεριανές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι περιορισμένη.

Στα Σφακιά

Πυκνές νεφώσεις τις πρωινές και τις βραδινές ώρες. Αργά το πρωί θα εκδηλωθούν βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Η ορατότητα θα είναι περιορισμένη τις πρωινές ώρες.

Στο Ρέθυμνο

Αραιές νεφώσεις σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι έως 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στα Ανώγεια

Έντονες νεφώσεις με διαστήματα ηλιοφάνειας σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Στον Άγιο Νικόλαο

Αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις, οι οποίες θα εκδηλωθούν αργά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι περιορισμένη.

Ο καιρός την Κυριακή

Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες, τοπικά ισχυρές ως τις μεσημβρινές ώρες στη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Από τις απογευματινές ώρες τα φαινόμενα στα δυτικά θα ενταθούν εκ νέου και θα είναι κατά τόπους ισχυρά στα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στο Ιόνιο από το απόγευμα 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια. Στα βορειοδυτικά θα φθάσει τους 8 με 11 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 14 με 17 και τοπικά στη νότια νησιωτική χώρα τους 18 με 19 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για την Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου

Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα στα δυτικά θα είναι έντονα έως τις βραδινές ώρες, στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη από τις μεσημβρινές ώρες και το ανατολικό Αιγαίο από τις βραδινές ώρες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά καθώς και στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο τα 800 μέτρα).

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Παγετός θα σημειωθεί στα βορειοδυτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες

Πρόγνωση για την Τρίτη, 24 Ιανουαρίου

Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και στο βορειοανατολικό Αιγαίο θα είναι πρόσκαιρα ισχυρές. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κυρίως στα βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στο βόρειο Αιγαίο ανατολικοί μέχρι 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια. Παγετός θα σημειωθεί στα βορειοδυτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες

Πρόγνωση για την Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου

Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά. Λίγες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κυρίως στα βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, κεντρικά και νότια από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Στα βόρεια από ανατολικές διευθύνσεις τοπικά 6 μποφόρ στο βόρειο Αιγαίο.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση. Παγετός θα σημειωθεί στα βορειοδυτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες

Προοπτική για την Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου

Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και νότια. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και νότια ορεινά ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και νότια από δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Στα υπόλοιπα από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ στο βόρειο Αιγαίο.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση κυρίως στα βόρεια. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βόρεια.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News