Νέα υπόθεση ψευτογιατρού: Φόβοι για δεκάδες ακόμη θύματα - Μεταφέρθηκε σε άλλο χώρο για να βλέπει ασθενείς

Ελλάδα
Νέα υπόθεση ψευτογιατρού: Φόβοι για δεκάδες ακόμη θύματα - Μεταφέρθηκε σε άλλο χώρο για να βλέπει ασθενείς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρόκειται για μία υπόθεση με μεγάλο «βάθος» και μένει να διαπιστωθεί ο πραγματικός αριθμός των ατόμων που έχουν εξαπατηθεί και έχουν χάσει τη ζωή τους, πέφτοντας θύματα του ψευτογιατρού

Θέμα ωρών θεωρείται η δημοσίευση των στοιχείων ταυτότητας του ψευτογιατρού από την Αθήνα, που υποσχόταν «θεραπεία» με βλαστοκύτταρα σε ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας σε προχωρημένο -συνήθως- στάδιο, αλλά και με νευρολογικές παθήσεις, και μαζί με τον Γερμανό συνεργό του απομυζούσαν τεράστια χρηματικά ποσά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το αίτημα υποβλήθηκε από την Ελληνική Αστυνομία στις δικαστικές αρχές, καθώς θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι υπάρχουν κι άλλα θύματα των δύο κατηγορούμενων, τα οποία δεν έχουν παρουσιαστεί έως σήμερα, για να καταγγείλουν τη δράση τους και να καταθέσουν στους έμπειρους αστυνομικούς που χειρίζονται τη σοβαρή υπόθεση.

Ωστόσο, όπως εκτιμούν αστυνομικές πηγές, δεν αποκλείεται να υπάρχουν πολίτες που γνωρίζουν ότι έχουν πέσει θύματα του 66χρονου φυσιοθεραπευτή και του 72χρονου συνεργού του, όμως δεν έχουν περάσει ακόμη το «κατώφλι» των διωκτικών αρχών, για να το καταγγείλουν.

Με τη δημοσίευση των στοιχείων ταυτότητας του 66χρονου που εκμεταλλευόταν των ανθρώπινο πόνο, πουλώντας ελπίδα έναντι αδράς αμοιβής, δεν αποκλείεται ο αριθμός των θυμάτων να διπλασιαστεί, ακόμα και να τριπλασιαστεί -και αυτό, γιατί εκτιμάται ότι η παράνομη δράση του κρατά τουλάχιστον 14 χρόνια. Άλλωστε, όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, πρόκειται για μία υπόθεση με μεγάλο «βάθος» και μένει να διαπιστωθεί ο πραγματικός αριθμός των ατόμων που έχουν εξαπατηθεί και έχουν χάσει τη ζωή τους, πέφτοντας θύματα του ψευτογιατρού.

Μέχρι στιγμής, από την πολύμηνη και επισταμένη έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, έχουν εντοπιστεί συνολικά 15 περιπτώσεις απάτης ασθενών, με πέντε εξ αυτών να έχουν χάσει τη ζωή τους, σύμφωνα με το protothema.gr.

Η πρώτη καταγγελία στις Αρχές έγινε τον Δεκέμβριο του 2020 στη Θεσσαλονίκη, από τον αδελφό ενός 53χρονου άντρα που έπεσε θύμα του ψευτογιατρού και του συνεργού του, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του. Κατά τη διάρκεια της έρευνας των αστυνομικών στην οικία και το γραφείο που χρησιμοποιούσε ο 66χρονος στην Αττική, εντοπίστηκαν δεκάδες ιατρικοί φάκελοι ασθενών και έτσι ξεκίνησε να ξετυλίγεται το «κουβάρι» της σοβαρής υπόθεσης και εντοπίστηκαν τα πρώτα 15 θύματα.

Οι ασθενείς που έπεσαν στην «παγίδα» του 66χρονου και του συνεργού του, είναι κυρίως από την Αθήνα, αλλά και άλλες περιοχές της Ελλάδας όπως Αθήνα, Κέρκυρα και Χίο, εκτός της μίας καταγγελλόμενης περίπτωσης στη Θεσσαλονίκη.

Μεταφέρθηκε σε άλλον χώρο

Σύμφωνα με πληροφορίες, λίγο μετά την έναρξη της έρευνας των αστυνομικών σχετικά με τη δράση του 66χρονου, ο ψευτογιατρός έκλεισε το φυσικοθεραπευτήριο που διατηρούσε, όμως δεν σταμάτησε τη δράση του και βρήκε άλλον χώρο για να υποδέχεται ασθενείς, ενώ παράλληλα συνέχισε να χρησιμοποιεί και την οικία του.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News