Ερντογάν σε Μητσοτάκη: «Αν κάνεις το λάθος, θα έρθουν οι τρελοί Τούρκοι» (βίντεο)

Ελλάδα
Ερντογάν σε Μητσοτάκη: «Αν κάνεις το λάθος, θα έρθουν οι τρελοί Τούρκοι» (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέο παραλήρημα Ερντογάν – Εξαπέλυσε απειλές κατά της Ελλάδας, απευθυνόμενος και στον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος μίλησε σε εγκαίνια εκπαιδευτικού ιδρύματος, έκανε ειδική αναφορά στον πρωθυπουργό, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Κοίτα, Μητσοτάκη, μιλάς από δω κι από κει. Έχε υπόψη σου ότι οι Τρελοί Τούρκοι θα έρθουν αν επιχειρήσεις να κάνεις λάθος».

//--> //-->

«Ο Economist ανακυκλώνει την πνευματικά τεμπέλικη, βαρετή και σκόπιμα λανθασμένη απεικόνιση της Τουρκίας. Φαίνεται ότι αισθάνονται υποχρεωμένοι να ανακοινώσουν το τέλος της τουρκικής δημοκρατίας μέσα από κλισέ, παραπληροφόρηση και κραυγαλέα προπαγάνδα» αναφέρει ο Αλτούν και συμπληρώνει: «Οι εξωφρενικοί τίτλοι και οι προκλητικές εικόνες μπορεί να τους βοηθήσουν να πουλήσουν το λεγόμενο περιοδικό τους, γι’ αυτό τους συγχαίρουμε για τις έξυπνες τεχνικές μάρκετινγκ! Αλλά πρέπει να υπενθυμίσουμε στο κοινό ότι πρόκειται για δημοσιογραφία εντυπώσεων που βασίζεται σε φτηνή προπαγάνδα και παραπληροφόρηση.

Οι αναφορές του Μητσοτάκη στον Ερντογάν

Η νέα επίθεση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στον Κυριάκο Μητσοτάκη έρχεται μία μέρα μετά τη συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο CNN από το Νταβός. «Δεν θα πάμε σε πόλεμο με την Τουρκία», ανέφερε στο CNN και τον δημοσιογράφο, Φαρίντ Ζακαρία, από το Νταβός ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στέλνοντας παράλληλα το μήνυμα ότι οι εκλογές θα γίνουν κάποια στιγμή την άνοιξη.

Αναφερόμενος μάλιστα στην προσφυγή στις κάλπες ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «οι ψηφοφόροι θα έχουν να συγκρίνουν τα 4 χρόνια της προηγούμενης κυβέρνησης που ήταν λαϊκιστική και τα 4 χρόνια της δικής μας».

Μητσοτάκης: «Δεν θα πάμε σε πόλεμο με την Τουρκία»

«Όχι, δεν θα πάμε σε πόλεμο με την Τουρκία και παρότι έχουμε δει πολλή ένταση τα τελευταία χρόνια», ανέφερε σε συνέντευξή του στο CNN και τον δημοσιογράφο, Φαρίντ Ζακαρία, για να προσθέσει: «Το Καστελόριζο είναι ένα όμορφο νησί και είχαμε μια πολύ καλή τουριστική σεζόν.

Πρέπει να συζητήσουμε με την Τουρκία σαν ώριμοι ενήλικες και να λύσουμε τις βασικές μας διαφορές όπως είναι το θέμα των θαλασσίων ζωνών. Είναι περίπλοκο ζήτημα λόγω της γεωγραφίας του Αιγαίου αλλά πρέπει να λύνουμε τα προβλήματα με τους γείτονές μας. Το κάναμε με την Ιταλία και θα το κάνουμε με την Αλβανία. Πρέπει να λύσουμε τα προβλήματα μας με βάση το διεθνές δίκαιο και όταν δεν απειλείς τους γείτονές σου και αφήνεις ανοικτούς τους διαύλους επικοινωνίας και δεν είναι βοηθητικό να εργαλειοποιείς τα εθνικά ζητήματα για εσωτερικούς λόγους γιατί δηλητηριάζεις την κοινή γνώμη.

Αποστολάκης: Μας συμφέρει να κερδίσει ο Ερντογάν

Την εκτίμηση ότι συμφέρει την Ελλάδα ο Ερντογάν να κερδίσει τις εκλογές, ανέφερε ο πρώην υπουργός Άμυνας και επίτιμος αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ευάγγελος Αποστολάκης.

«Ο Ερντογάν ελέγχει την κατάσταση σε ό,τι αφορά το θέμα των εκλογών. Μπορεί τα προγνωστικά να τον δείχνουν χαμηλά αλλά νομίζω ότι θα κάνει τις ανάλογες κινήσεις για να κερδίσει τις εκλογές» ανέφερε ο Ευάγγελος Αποστολάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ο ίδιος μάλιστα εκτίμησε ότι είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας να κερδίσει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: «Για τον Ερντογάν είναι θέμα ζωής και θανάτου, δεν είναι απλά μια πολιτική νίκη. Εκτιμώ ότι το πιθανότερο είναι να τις κερδίσει. Μας συμφέρει να κερδίσει τις εκλογές ο Ερντογάν. Η οποιαδήποτε στρατιωτική ενέργεια από την πλευρά της Τουρκίας σε αυτή τη διεθνή συγκυρία δεν θα του δώσει κάτι παραπάνω.

Αν προκύψει μια στρατιωτική ενέργεια από την πλευρά της Τουρκίας προς την Ελλάδα, η ζημιά που θα υποστεί η Τουρκία θα είναι πολύ μεγαλύτερη από τα ενδεχόμενα κέρδη».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News