Αυτός είναι ο ψευτογιατρός που απέσπασε περίπου 1 εκατ. ευρώ

Ελλάδα
Αυτός είναι ο ψευτογιατρός που απέσπασε περίπου 1 εκατ. ευρώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο ψευτογιατρός που δραστηριοποιείτο με γραφείο στο Κορωπί, εξαπατούσε αρκετά από τα θύματά του, τάζοντάς τους θεραπείες με βλαστοκύτταρα. Τους έδινε, δηλαδή, σκευάσματα με νερό και τους άρπαζε μεγάλα χρηματικά ποσά

Στο φως της δημοσιότητας έρχονται οι φωτογραφίες του ψευτογιατρού, ο οποίος αποσπούσε μεγάλα χρηματικά ποσά από ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας.

Ο ψευτογιατρός που δραστηριοποιείτο με γραφείο στο Κορωπί, εξαπατούσε αρκετά από τα θύματά του, τάζοντάς τους θεραπείες με βλαστοκύτταρα. Τους έδινε, δηλαδή, σκευάσματα με νερό και τους άρπαζε μεγάλα χρηματικά ποσά.

Είναι χαρακτηριστική η μαρτυρία του αδερφού του θύματος στο Newsbomb.gr, που ακολουθεί:

«Του δώσαμε πάνω από 60.000 ευρώ»

Ο αδερφός ενός από τα πέντε θύματα του ψευτογιατρού και του Γερμανού συνεργού του περιέγραψε στο Newsbomb.gr πώς εξαπατήθηκαν από τον υποτιθέμενο γιατρό στην προσπάθεια να βρουν μια θεραπεία για να σωθεί ο αδερφός του.

Όπως είπε, ο ψευτογιατρός εμφανίστηκε μια περίοδο που ακούστηκε στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ότι υπάρχει μια πειραματική θεραπεία με βλαστοκύτταρα. Ο ψευτογιατρός εκμεταλλευόμενος αυτό εμφανίστηκε και τους «πούλησε» ελπίδα.

«Αυτός προσπάθησε να κερδίσει την εμπιστοσύνη μας, όταν δεν είχαμε ελπίδα πια για θεραπεία γιατί η επιστήμη είχε σηκώσει τα χέρια ψηλά. Εμφανίστηκε και είπε "μπορώ να τον κάνω να περπατήσει"», είπε ο αδερφός του θύματος.

Όπως τονίζει ο αδερφός του 53χρονου που έχασε τη ζωή του, ο συγκεκριμένος είχε κάτι φιαλίδια τα οποία, όπως έλεγε, περιείχαν τα βλαστοκύτταρα και έκανε ενέσεις στο θύμα. Για κάθε ένεση τους αποσπούσε ένα μεγάλο ποσό. «Του δώσαμε πάνω από 60.000 ευρώ», είπε ο αδερφός του θύματος.

Αφότου έφυγε από τη ζωή ο 53χρονος, ο υποτιθέμενος γιατρός εξαφανίστηκε.

Όσον αφορά στις νομικές διαδικασίες, ο αδερφός του 53χρονου είπε ότι η διαδικασία είναι σε εξέλιξη. Τόνισε, δε, ότι το μόνο που ζητά είναι δικαίωση. «Ζητώ δικαίωση για τη μνήμη του αδερφού μου και για τους υπόλοιπους που χάθηκαν άδικα. Καταχράστηκε την ελπίδα μας», είπε χαρακτηριστικά.

Η παρουσίαση της ΕΛ.ΑΣ. για τον ψευτογιατρό

Όπως ανέφερε ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ταξίαρχος, Σταύρος Κεσελίδης στο πλαίσιο της πολύμηνης έρευνας διαπιστώθηκε ότι, μέχρι στιγμής, έχουν εξαπατηθεί τουλάχιστον 15 ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας σε προχωρημένο συνήθως στάδιο, αλλά και με νευρολογικές παθήσεις.

Από την έρευνα προέκυψε ότι στην σοβαρή υπόθεση εμπλέκονται ο 66χρονος φυσιοθεραπευτής και ο 72χρονος Γερμανός γενικός ιατρός, ενώ η δράση τους ξεκίνησε τουλάχιστον από το 2009 και εντοπίζεται στη Θεσσαλονίκη και σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, όπως η Αθήνα, Κέρκυρα και Χίο.

Οι δράστες εκτιμάται ότι από την εγκληματική τους δραστηριότητα αποκόμισαν περίπου 1 εκατομμύριο ευρώ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News