Υποκλοπές: Εκρηκτική η συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας στην Βουλή (βίντεο)

Ελλάδα
Υποκλοπές: Εκρηκτική η συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας στην Βουλή (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένταση επικράτησε στην Βουλή κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για τις υποκλοπές σε βάρος του ΚΚΕ, καθώς η άρνηση της Ν.Δ στο αίτημα του Προέδρου της ΑΔΑΕ Χρήστου Ράμμου να παραστεί για να ενημερώσει για τις υποκλοπές, πυροδότησε αντιδράσεις από το ΣΥΡΙΖΑ που αποχώρησε από τη διαδικασία, με το Γιώργο Κατρούγκαλο να μιλάει για επιχείρηση συσκότισης από την πλευρά της Κυβέρνησης

Άναψαν τα αίματα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για τις υποκλοπές σε βάρος του ΚΚΕ. Ο ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησε από τη συνεδρίαση μετά την άρνηση της Ν.Δ να καλέσει τον Πρόεδρο της ΑΔΑΕ Χρήστο Ράμμο για το αίτημα που είχε διατυπώσει ο πρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής να ενημερώσει για τις υποκλοπές. Ο πρόεδρος της επιτροπής Αθανάσιος Μπούρας, είπε ότι προκειμένου να κληθεί ο κύριος Ράμμος απαιτείται να κατατεθεί σχετικό αίτημα που θα έχει την πλειοψηφία των δύο πέμπτων, με το ΣΥΡΙΖΑ να μιλάει για συνωμοσία συσκότισης στο θέμα των υποκλοπών και τον Αλέξη Τσίπρα να ζητάει από τον Πρόεδρο της Βουλής να ανταποκριθεί άμεσα στο αίτημα του επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής.

Ένταση επικράτησε στην Βουλή κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για τις υποκλοπές σε βάρος του ΚΚΕ, καθώς η άρνηση της Ν.Δ στο αίτημα του Προέδρου της ΑΔΑΕ Χρήστου Ράμμου να παραστεί για να ενημερώσει για τις υποκλοπές, πυροδότησε αντιδράσεις από το ΣΥΡΙΖΑ που αποχώρησε από τη διαδικασία, με το Γιώργο Κατρούγκαλο να μιλάει για επιχείρηση συσκότισης από την πλευρά της Κυβέρνησης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου προσέφερε πλήρη κάλυψή στην κυβερνητική πλειοψηφία που μπλόκαρε την κλήση Ράμμου για την ενημέρωση επικαλούμενος ότι «η επιτροπή λειτουργεί με βάσει τον κανονισμό της Βουλής απρόσκοπτα, προσθέτοντας ότι η κυβερνητική πλειοψηφία, ούτε κωλυσιεργεί ούτε και μπλοκάρει.

Σύμφωνα πάντως με τον πρόεδρο της επιτροπής Αθανάσιο Μπούρα, προκειμένου να κληθεί ο κύριος Ράμμος απαιτείται να κατατεθεί σχετικό αίτημα που θα έχει την πλειοψηφία των δύο πέμπτων, που πρακτικά σημαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και γενικότερα η αντιπολίτευση θα έπρεπε να περιμένουν ένα μήνα ακόμη δεδομένου ότι η κλήση μάρτυρα από την μειοψηφία μπορεί να γίνει κάθε μήνα.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Βουλής υπογράμμισε την ανάγκη η Βουλή να ανταποκριθεί άμεσα στο αίτημα του επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής, τονίζοντας ότι το αίτημα του κ. Ράμμου και η κλήση του Προέδρου της ΑΔΑΕ στη Βουλή για το σκάνδαλο των υποκλοπών και τα ευρήματα των ελέγχων της αποτελεί ζήτημα μείζονος θεσμικής σημασίας, με το ΚΚΕ ωστόσο να κρίνει τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ και την αποχώρηση προσχηματική.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News