Μητσοτάκης από Ντάβος: Δεν θα πάμε σε πόλεμο με την Τουρκία - Εκλογές την άνοιξη (βίντεο)

Οικονομία
Μητσοτάκης από Ντάβος: Δεν θα πάμε σε πόλεμο με την Τουρκία - Εκλογές την άνοιξη (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Δεν θα πάμε σε πόλεμο με την Τουρκία», ανέφερε στο CNN και τον δημοσιογράφο, Φαρίντ Ζακαρία, από το Νταβός ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στέλνοντας παράλληλα το μήνυμα ότι οι εκλογές θα γίνουν κάποια στιγμή την άνοιξη

«Δεν θα πάμε σε πόλεμο με την Τουρκία», ανέφερε στο CNN και τον δημοσιογράφο, Φαρίντ Ζακαρία, από το Νταβός ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στέλνοντας παράλληλα το μήνυμα ότι οι εκλογές θα γίνουν κάποια στιγμή την άνοιξη.

Αναφερόμενος μάλιστα στην προσφυγή στις κάλπες ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «οι ψηφοφόροι θα έχουν να συγκρίνουν τα 4 χρόνια της προηγούμενης κυβέρνησης που ήταν λαϊκιστική και τα 4 χρόνια της δικής μας».

Μητσοτάκης: «Δεν θα πάμε σε πόλεμο με την Τουρκία»

«Όχι, δεν θα πάμε σε πόλεμο με την Τουρκία και παρότι έχουμε δει πολλή ένταση τα τελευταία χρόνια», ανέφερε σε συνέντευξή του στο CNN και τον δημοσιογράφο, Φαρίντ Ζακαρία, για να προσθέσει: «Το Καστελόριζο είναι ένα όμορφο νησί και είχαμε μια πολύ καλή τουριστική σεζόν.

Πρέπει να συζητήσουμε με την Τουρκία σαν ώριμοι ενήλικες και να λύσουμε τις βασικές μας διαφορές όπως είναι το θέμα των θαλασσίων ζωνών. Είναι περίπλοκο ζήτημα λόγω της γεωγραφίας του Αιγαίου αλλά πρέπει να λύνουμε τα προβλήματα με τους γείτονές μας. Το κάναμε με την Ιταλία και θα το κάνουμε με την Αλβανία. Πρέπει να λύσουμε τα προβλήματα μας με βάση το διεθνές δίκαιο και όταν δεν απειλείς τους γείτονές σου και αφήνεις ανοικτούς τους διαύλους επικοινωνίας και δεν είναι βοηθητικό να εργαλειοποιείς τα εθνικά ζητήματα για εσωτερικούς λόγους γιατί δηλητηριάζεις την κοινή γνώμη.

A conversation between PM Kyriakos Mitsotakis and Fareed Zakaria at the World Economic Forum

Πιστεύει κανείς ότι τα ελληνικά νησιά απειλούν την ακεραιότητα της Τουρκίας ή ότι η Τουρκία απειλεί τα νησιά αν λάβει κανείς υπόψιν του το Κυπριακό; Είχαμε εισβολή και ένα μέρος του νησιού είναι ακόμα υπό κατοχή».

«Έχουμε επιβάλλει σκληρή αλλά δίκαιη μεταναστευτική πολιτική»

Για το μεταναστευτικό είπε ότι στην Ελλάδα η μετανάστευση έγινε πρόβλημα γιατί η προηγούμενη κυβέρνηση ακολούθησε πολιτική «ανοικτών συνόρων».

Εμείς προστατεύσαμε τα σύνορά μας και έτσι θέσαμε λιγότερες ζωές σε κίνδυνο. Και πρόσθεσε: «Αν δείτε σήμερα τα νησιά μας θα διαπιστώσετε ότι έχει μειωθεί ο αριθμός των μεταναστών. Σήμερα είναι λιγότεροι από χίλιοι και δίνουμε άσυλο και δίνουμε δουλειές σε όσους το επιθυμούν. Έχουμε επιβάλλει μια σκληρή αλλά δίκαιη μεταναστευτική πολιτική. Έχουμε ένα δύσκολο γείτονα. Και έτσι πρέπει να ενισχύσουμε την άμυνά μας».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News