Το Δικαστήριο ακύρωσε την πράξη καταλογισμού κατά των εργαζομένων από άλλη... ΔΕΥΑΗ!

Ελλάδα
Το Δικαστήριο ακύρωσε την πράξη καταλογισμού κατά των εργαζομένων από άλλη... ΔΕΥΑΗ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όπως δήλωσε η Προέδρος του Σωματείου Εργαζομένων στην ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας, κ Αικατερίνης Μονάχου «Μετά τον καταλογισμό εναντίον μας μεγάλων ποσών και την αποστολή αυτών προς είσπραξη στην Αρμόδια Φορολογική Αρχή, οι εργαζόμενοι βιώνουμε συνθήκες οικονομικής εξαθλίωσης. Η ακύρωση της πράξης του καταλογισμού από το Δικαστήριο είναι μία δικαίωση για τους εργαζόμενους, οι οποίοι εξ αρχής υποστηρίζαμε πως έχουν παραβιαστεί νόμιμα δικαιώματά μας και ότι ο καταλογισμός είναι παράνομος»

Δημοσιεύθηκε η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Θεσπρωτίας, κατόπιν ανακοπής που άσκησαν εργαζόμενοι στην Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Ηγουμενίτσας κατά της πράξης καταλογισμού εναντίον τους, για την επιστροφή αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών εξαιτίας της εφαρμογής του ενιαίου μισθολόγιου, στην οποία είχε προβεί η Δημοτική Επιχείρηση.

Το Δικαστήριο, έκρινε πως δεν υφίσταται Υπουργική Απόφαση που να ρυθμίζει την επιστροφή αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών από την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου και η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης δεν ακολούθησε νόμιμη διαδικασία καταλογισμού.

Όπως δήλωσε η Προέδρος του Σωματείου Εργαζομένων στην ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας, κ Αικατερίνης Μονάχου «Μετά τον καταλογισμό εναντίον μας μεγάλων ποσών και την αποστολή αυτών προς είσπραξη στην Αρμόδια Φορολογική Αρχή, οι εργαζόμενοι βιώνουμε συνθήκες οικονομικής εξαθλίωσης. Η ακύρωση της πράξης του καταλογισμού από το Δικαστήριο είναι μία δικαίωση για τους εργαζόμενους, οι οποίοι εξ αρχής υποστηρίζαμε πως έχουν παραβιαστεί νόμιμα δικαιώματά μας και ότι ο καταλογισμός είναι παράνομος».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News