Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Ο Σαμαράς θα παραστεί στην Μητρόπολη

Ελλάδα
Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Ο Σαμαράς θα παραστεί στην Μητρόπολη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το πρωί της Δευτέρας ο πρώην πρωθυπουργός με τη γυναίκα του Γεωργία αναμένεται να μεταβούν στη Μητρόπολη Αθηνών όπου θα βρίσκεται η σορός του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου

Την απόφαση να μεταβεί στη Μητρόπολη Αθηνών το πρωί της Δευτέρας για το προσκύνημα στη σορό του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου έλαβε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. 

Όπως πληροφορείται το protothema.gr, ο κ. Σαμαράς συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Γεωργία αναμένεται να βρεθεί στον ιερό μητροπολιτικό ναό Αθηνών λίγο μετά τις 10 αύριο το πρωί. Μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει διευκρινιστεί αν ο Αντώνης με τη Γεωργία Σαμαρά θα παραμείνουν στη Μητρόπολη Αθηνών και για τη νεκρώσιμο ακολουθία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου που έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει ώρα 12:00 το μεσημέρι της Δευτέρας.

Σαμαράς για τέως βασιλιά: Οι δημοκρατίες δεν αποσιωπούν το παρελθόν τους

«Ο τέως βασιλεύς της Ελλάδος Κωνσταντίνος έφυγε από τη ζωή. Είναι ιερή - και μακροχρόνια παράδοση των Ελλήνων - μπροστά στο θάνατο ενός ανθρώπου να στέκονται με σεβασμό.

Κι αυτό πέρα από Ελληνική είναι και παγκόσμια παράδοση Πολιτισμού. Πολύ περισσότερο όταν πρόκειται για ένα άνθρωπο που υπήρξε ο συνταγματικός Ανώτατος άρχων της χώρας και αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ υπήρξε και Ολυμπιονίκης που τίμησε τα ελληνικά χρώματα διεθνώς» επισήμανε σε δήλωσή του την Πέμπτη ο Αντώνης Σαμαράς.

Και συνέχιζε στη δήλωσή του για τον τέως βασιλιά: «Οι Έλληνες με δημοψήφισμα έβαλαν τέλος στο θεσμό της Βασιλείας - ήδη από το 1974. Ο ελληνικός λαός τον έκρινε από τότε. Η Ιστορία θα τον κρίνει κι αυτή...

Ο θάνατος του τελευταίου βασιλιά της Ελλάδας δεν είναι - ούτε μπορεί να είναι - πολιτική είδηση. Δεν κλείνει κανένα "πολιτικό κεφάλαιο" - αυτό έχει κλείσει εδώ και 49 χρόνια. Ούτε μπορεί ούτε πρέπει να διχάζει. Πολύ περισσότερο που ο ίδιος είχε αποδεχθεί το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, και δεν δημιούργησε κανένα πολιτικό πρόβλημα.

Ο θάνατος ενός πρώην Ανώτατου Άρχοντα όμως - πέρα από την ανθρώπινη πλευρά - έχει συμβολική σημασία. Δείχνει το πώς οι Έλληνες στέκονται απέναντι στην Ιστορία τους».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News