Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Ποιοι εστεμμένοι θα δώσουν το «παρών» στην κηδεία (βίντεο)

Ελλάδα
Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Ποιοι εστεμμένοι θα δώσουν το «παρών» στην κηδεία (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δείτε ποιοι θα είναι οι εστεμμένοι που θα δώσουν το «παρών» στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνος και που θα καταλύσουν

Δεκάδες «γαλαζοαίματοι» αναμένεται να καταφτάσουν στην Αθήνα για την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου. 

Ειδικότερα,. πλήθος εστεμμένων και μελών βασιλικών οικογενειών από την Ευρώπη, αλλά και από χώρες της Μέσης Ανατολής, θα παραστούν τη Δευτέρα στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

Σύσσωμη η ισπανική βασιλική οικογένεια θα βρεθεί στην Αθήνα, μιας και έχει στενούς οικογενειακούς δεσμούς με τους Γλύξμπουργκ. Ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος ήταν, άλλωστε, αδελφός της πρώην βασίλισσας Σοφίας.

Η Βασιλομήτωρ της Ισπανίας είχε σπεύσει από την πρώτη στιγμή στην Ελλάδα, τότε ακόμα που η υγεία του τέως Βασιλιά είχε επιδεινωθεί. Στο πλευρό της και ο γιος της και Bασιλιάς της Ισπανίας Φίλιππος ΣΤ' που αναμένεται να φτάσει στην Αθήνα και να καταλύσει στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεταννία».

Από τη Δανία έρχεται η ίδια η Βασίλισσα Μαργαρίτα, η οποία είναι η αδελφή της Άννας Μαρίας, χήρας του Κωνσταντίνου. Θα συνοδεύεται από τον Πρίγκιπα της Δανίας Φρειδερίκο και όπως λέγεται αγαπημένο ανιψιό του Κωνσταντίνου. Επίσης θα είναι παρούσες στην κηδεία του τέως βασιλιά τόσο η πριγκίπισσα Βενεδίκτη όσο και η πριγκίπισσα Αλεξάνδρα της Δανίας.

Στην Ελλάδα θα έρθει και ο διάδοχος του θρόνου της Νορβηγίας Χαακόν Μάγκνους, ο οποίος και έχει βαπτιστεί από τη Βασίλισσα Μαργαρίτα, αδελφή της Άννας Μαρία, καθώς και ο βασιλιάς Κάρολος Γουσταύος της Σουηδίας και η πριγκίπισσα Χριστίνα της Σουηδίας.

Το «παρών» θα δώσει ο πρίγκιπας Ράντου της Ρουμανίας, η πριγκίπισσα Αικατερίνη της Σερβίας, ο τέως βασιλιάς της Βουλγαρίας Συμεών και η πριγκίπισσα Sarvath al-Hassan της Ιορδανίας.

Όλοι οι παραπάνω, θα μείνουν στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία. Στο ίδιο ξενοδοχείο θα καταλύσουν από την οικογένεια του εκλιπόντος η Αλεξία, η Θεοδώρα και οι γιοι του Παύλος, Νικόλαος και Φίλιππος.

Η οικογένεια του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου αναμένει επίσης επιβεβαίωση από τη βασίλισσα Νουρ της Ιορδανίας και τον βασιλιά Φίλιππο του Βελγίου ο οποίος προτίθεται να μείνει στην Αθήνα για μία διανυκτέρευση.

Στην Αθήνα για την κηδεία του τελευταίου βασιλιά των Ελλήνων θα ταξιδέψει και ο πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό. Από το Λουξεμβούργο, το «παρών» θα δώσει ο Μέγας Δούκας Ερρίκος.

//--> //-->

Πού θα καταλύσουν, αυξημένα τα μέτρα ασφαλείας

Σε όποιο ξενοδοχείο και να καταλύσουν, όλοι οι εστεμμένοι και γαλαζοαίματοι συγγενείς και στενοί φίλοι του εκλιπόντος, το πρωί της Δευτέρας θα συγκεντρωθούν όλοι μαζί στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία, από όπου θα κατευθυνθούν στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό θα μείνει στο ξενοδοχείο Athens Plaza στο κέντρο της Αθήνας, ενώ η αντιπροσωπία του Λουξεμβούργου βρήκε... ακριβές τις τιμές και αποφάσισε να πάει μάλλον στο Electra Palace, εκτός κι αν τελικά επιλέξει τη χλιδή του Divani Caravel.

Σε ό,τι αφορά στα μέτρα ασφαλείας, μεγάλος αριθμός αστυνομικών, drones και ελεύθεροι σκοπευτές θα βρίσκονται σε σημεία της Αθήνας κατά τη διάρκεια της κηδείας στη Μητρόπολη, αλλά και της διαδρομής μέχρι το Τατόϊ. Στους δρόμους θα βρίσκονται περισσότεροι από 1.500 αστυνομικοί. Έντονη θα είναι και η αστυνομική παρουσία γύρω από τα ξενοδοχεία που θα φιλοξενήσουν τους καλεσμένους.

Αναβαθμισμένη θα είναι η παρουσία της κυβέρνησης στην κηδεία, με παρόντα -εκτός της υπουργού Πολιτισμού- τον αντιπρόεδρό της, Παναγιώτη Πικραμμένο.

Τουλάχιστον 187 είναι οι επίσημοι προσκεκλημένοι στην κηδεία του τέως βασιλιά. Παράλληλα, 50 Έλληνες έχουν προσκληθεί, μεταξύ αυτών στενοί φίλοι, πρώην συμμαθητές του τέως βασιλιά, πολιτικοί και επιχειρηματίες.

Τη Δευτέρα στις 12:00 η κηδεία

Η σορός του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου θα βρίσκεται τη Δευτέρα από τις 6:00 έως τις 10:30 το πρωί στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου.

Στη συνέχεια, η εξόδιος ακολουθία, θα γίνει στις 12:00 το μεσημέρι στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών και θα ακολουθήσει η ταφή στο Τατόι.

Η οικογένεια έχει ζητήσει από τους καλεσμένους δωρεές σε ιδρύματα, αντί στεφάνου.

Αναλυτικά, η επίσημη ανακοίνωση της οικογένειας:

«Η εξόδιος ακολουθία του Βασιλέως Κωνσταντίνου θα τελεστεί στις 12.00μμ, την Δευτέρα 16 Ιανουαρίου, στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών. Θα ακολουθήσει η ταφή στο Τατόι.

Από τις 06.00πμ έως τις 10.30πμ προ της τελετής, η σoρός θα βρίσκεται στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου.

Η Οικογένεια έχει ζητήσει από τους καλεσμένους αντί στεφάνου να γίνουν δωρεές σε κάποιο από τα ακόλουθα ιδρύματα ή σε κοινωφελή οργανισμό της επιλογής τους:

‘ΕΛΠΙΔΑ’ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ

AXION HELLAS

ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ AURORA

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ,

ΠΡΩΗΝ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News