Ρούλα Πισπιρίγκου: «Μου έφεραν ενα μπλε παιδί» - Όσα είπε στην απολογία της για τους θανάτους Μαλένας και Ίριδας (vid)

Ελλάδα
Ρούλα Πισπιρίγκου: «Μου έφεραν ενα μπλε παιδί» - Όσα είπε στην απολογία της για τους θανάτους Μαλένας και Ίριδας (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς περιέγραψε στην ανακρίτρια τους θανάτους Μαλένας και Ίριδας η Ρούλα Πισπιρίγκου

Τις τελευταίες στιγμές των δύο μικρότερων παιδιών της, της 3,5 ετών Μαλένας και της έξι μηνών Ίριδας, περιέγραψε η Ρούλα Πισπιρίγκου στη μαραθώνια απολογία της για τους θανάτους των δύο κοριτσιών στην Πάτρα.

Υπενθυμίζεται, ότι μετά την απολογία της 34χρονης που κράτησε δύο ημέρες, η κατηγορούμενη προφυλακίστηκε για τις δολοφονίες Μαλένας και Ίριδας, ούσα ήδη προσωρινά κρατούμενη για εκείνη της μεγαλύτερής της κόρης, της 9χρονης Τζωρτζίνας. Σύμφωνα με τον δικηγόρο της, Αλέξη Κούγια, κατά την περιγραφή της για τους θανάτους των κοριτσιών η 34χρονη «λύγισε» και έκλαψε ενώπιον των δικαστών.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του «STAR» και η δημοσιογράφος Τασούλα Παπανικολάου, η Ρούλα Πισπιρίγκου ξεκίνησε την κατάθεσή της με τον θάνατο της Μαλένας μέσα στο νοσοκομείο τον Απρίλιο του 2019. Μάλιστα, όπως αναφέρεται η κατηγορούμενη δεν «παρέκκλινε» καθόλου και η κατάθεσή της ήταν ακριβώς ίδια με τις προηγούμενες που είχε δώσει.

«Στις 16:30 μπήκε στο δωμάτιο μια νοσηλεύτρια και της χορήγησε ένα φάρμακο τύπου «ζαντάκ» για το στομάχι της και έτσι ξύπνησα και εγώ. Στις 16:40 το παιδί τινάχτηκε, με κοίταξε, έβγαλε ένα βρόγχο και έμεινε με τα μάτια μισάνοιχτα», είπε στην αρχή η Ρούλα Πισπιρίγκου.

Σύμφωνα με την ίδια, της φώναξε για να ξυπνήσει, της πήρε από τα χέρια τα πανάκια που είχε ως συνήθεια να κρατά στον ύπνο της και έτρεξε στο δωμάτιο των νοσηλευτών να τις φωνάξει. Ωστόσο, δεν τις βρήκε με αποτέλεσμα να κατευθυνθεί στο δωμάτιο των γιατρών, όπου και πάλι δε βρήκε κανέναν. «Σε κάποιο δωμάτιο άκουσα φωνές και έτρεξα, ήταν εκεί και καθόντουσαν τους είπα «τρέξτε το παιδί κάτι έπαθε και η αντλία χτυπάει».

Όσον αφορά την Ίριδα, οι Αρχές εστιάζουν στο χρονικό διάστημα από τις 7.30 το πρωί μέχρι και 10.30. Είναι το διάστημα όπου αρχικά η μητέρα βάζει την πιπίλα στο παιδί για να ξανακοιμηθεί και όταν στις 10.30 ξυπνά με την αδερφή της είναι νεκρό. «Έκανα ένα μπάνιο εγώ, ντύθηκε η Δήμητρα (σ.σ. αδερφή της Ρούλας Πισπιρίγκου) και της είπα, «ετοίμασε πρώτα την μπέμπα και άσε την Τζωρτζίνα να κοιμηθεί» γιατί το προηγούμενο βράδυ κοιμήθηκε 2:30 τα ξημερώματα. Εγώ πήγα να φτιάξω την κρέμα και είπα στην Δήμητρα «ετοίμασε την και φέρε την να την ταΐσω» και μου φέρνει ένα παιδί μπλε… και μου λέει «Τι;». Μου έπεσαν όλα. Μου κόπηκαν τα πόδια και ήταν εκεί και με κοίταγε», ανέφερε η κατηγορούμενη.

«Τα ματάκια της μισάνοιχτα και έκανε έναν ήχο με το στόμα της, σαν να ξεφυσούσε. Πήρε η Δήμητρα τον Μάνο (σ.σ. Δασκαλάκη, πατέρα των τριών κοριτσιών), το ΕΚΑΒ. Ξύπνησε η Τζωρτζίνα και φώναζε «όχι και αυτή», δήλωσε η 33χρονη κατηγορούμενη.

//--> //-->

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News