Ανθρώπινη αλυσίδα ενάντια σε έξωση οικογένειας στα Πατήσια (βίντεο)

Ελλάδα
Ανθρώπινη αλυσίδα ενάντια σε έξωση οικογένειας στα Πατήσια (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πλήθος αλληλέγγυων πολιτών κινητοποιήθηκαν για να αποτρέψουν το ξεσπίτωμα των συμπολιτών τους, επί της οδού Πολυλά 4 στα Πατήσια

Νέα επιχείρηση για πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας, αυτή τη φορά μιας μονογονεϊκής οικογένειας με παιδιά φοιτητές, για πολύ χαμηλό ποσό, δημιούργησε αντιδράσεις και μεγάλη αναστάτωση στα Πατήσια, σήμερα Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου.

Πλήθος αλληλέγγυων πολιτών κινητοποιήθηκαν για να αποτρέψουν το ξεσπίτωμα των συμπολιτών τους, επί της οδού Πολυλά 4 στα Πατήσια.

Στο διαμέρισμα έφτασαν αστυνομικοί και μέλη της ομάδας ΔΙΑΣ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έσπασαν την κλειδαριά αλλά υπό το βάρος των διαμαρτυριών αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν. Ο δικαστικός επιμελητής απεσύρθη αλλά δεν δίαστασε να εξαπολύσει απειλές προς τους συγκεντρωμένους.

«Κανένα σπίτι στα χέρια λωποδύτη» φώναξαν μεταξύ άλλων οι διαδηλωτές, ανάμεσα στους οποίους κάτοικοι της περιοχής, ακτιβιστές, μέλη της Ενωτικής Πρωτοβουλίας κατά των πλειστηριασμών, του ΠΑΜΕ και ο βουλευτής του ΚΚΕ, Χρήστος Κατσιώτης.

Ο τελευταίος κάλεσε επί τόπου τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Λ. Οικονόμου, καταγγέλλοντας τις ευθύνες της κυβέρνησης τη συνδρομή της αστυνομίας στην εταιρία για την έξωση μιας γυναίκας, που χρωστούσε μόλις 800 ευρώ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News