Μητσοτάκης για το θάνατο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: "Επίλογος, σε ανθρώπινο επίπεδο, ενός κεφαλαίου που έκλεισε το 1974"

Ελλάδα
Μητσοτάκης για το θάνατο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: "Επίλογος, σε ανθρώπινο επίπεδο, ενός κεφαλαίου που έκλεισε το 1974"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο πρωθυπουργός εκφράζει τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου

   Τα συλλυπητήριά του εκφράζει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε δήλωσή του για τον θάνατο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

   "Τον λόγο, πλέον, έχει η Ιστορία. Αυτή θα κρίνει δίκαια και αυστηρά τον Κωνσταντίνο της δημόσιας ζωής. Γιατί τον άνθρωπο Κωνσταντίνο τον συνοδεύει, ήδη, η θλίψη και ο σεβασμός μπροστά στην απώλεια της ίδιας της ζωής", αναφέρει ο πρωθυπουργός.

   Ειδικότερα, ο κ. Μητσοτάκης σημειώνει στη δήλωσή του:

    «Η πολυκύμαντη διαδρομή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου σημάδεψε και σημαδεύτηκε από ταραγμένες στιγμές της σύγχρονης ιστορίας του τόπου. Από τραύματα, τα οποία επούλωσαν, ωστόσο, οι επιλογές, η ελεύθερη συνείδηση και η ωριμότητα του λαού μας. Αλλά και η διακριτική, είναι αλήθεια, στάση του ιδίου σε όλα τα χρόνια της Μεταπολίτευσης.

   Με τον θάνατό του γράφεται, τώρα, και σε ανθρώπινο επίπεδο, ο τυπικός επίλογος ενός κεφαλαίου που έχει κλείσει οριστικά με το δημοψήφισμα του 1974. Τον λόγο, πλέον, έχει η Ιστορία. Αυτή θα κρίνει δίκαια και αυστηρά τον Κωνσταντίνο της δημόσιας ζωής. Γιατί τον άνθρωπο Κωνσταντίνο τον συνοδεύει, ήδη, η θλίψη και ο σεβασμός μπροστά στην απώλεια της ίδιας της ζωής.

   Απευθύνω τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου στην οικογένειά του».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News