Τουρκικοί ισχυρισμοί ότι η ελληνική ακτοφυλακή παρενόχλησε Τούρκους ψαράδες - Διαψεύδει το Λιμενικό

Ελλάδα
Τουρκικοί ισχυρισμοί ότι η ελληνική ακτοφυλακή παρενόχλησε Τούρκους ψαράδες - Διαψεύδει το Λιμενικό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την ώρα που ο τουρκικός Τύπος ισχυρίζεται ότι η ελληνική ακτοφυλακή αποπειράθηκε να παρενοχλήσει τουρκικό αλιευτικό σκάφος ανοικτά της Λέσβου, το Λιμενικό υπογραμμίζει ότι δεν υπήρξε κανένα συμβάν στην περιοχή

Συνεχίζονται τα προκλητικά τουρκικά δημοσιεύματα και οι ισχυρισμοί περί... παρενοχλήσεων από την Αθήνα τη στιγμή που η Άγκυρα ασκεί καθημερινά εμπρηστική πολιτική, κάνοντας το άσπρο μαύρο.

Αυτήν τη φορά, ο τουρκικός Τύπος ισχυρίζεται ότι η ελληνική ακτοφυλακή ήταν εκείνη που αποπειράθηκε να παρενοχλήσει τουρκικό αλιευτικό σκάφος στα νερά του Βορείου Αιγαίου, κάτι που διαψεύδει το Ελληνικό Λιμενικό Σώμα τονίζοντας ότι τα πλάνα που φιλοξενούν τα σχετικά δημοσιεύματα δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. 

Το συγκεκριμένο βίντεο που έχει δημοσιευθεί σε τουρκικές ιστοσελίδες δεν ανταποκρίνεται σε καμία περίπτωση στην πραγματικότητα, ότι δηλαδή έγινε ρίψη πετρών σε τουρκικά αλιευτικά, επισημαίνεται από πηγές του Λιμενικού. «Όσα γράφονται είναι απλά ανοησίες και ακόμα μια προσπάθεια της τουρκικής πλευράς να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα. Καταρχάς δεν είχαμε κανένα τέτοιο περιστατικό στη Λέσβο πρόσφατα. Δεύτερον, το Λιμενικό Σώμα έχει τους τρόπους να αντιμετωπίσει τέτοιες καταστάσεις με το σύγχρονο εξοπλιστικό πρόγραμμα του, το οποίο δεν περιλαμβάνει πέτρες στον εξοπλισμό των σκαφών του» τονίζεται δε.  

«Την τουρκική πλευρά την έχει ενοχλήσει τόσο η αποφασιστικότητα των πληρωμάτων των σκαφών μας στην αντιμετώπιση περιστατικών κυρίως όμως η ψυχραιμία που επιδεικνύουν τα στελέχη μας στις όποιες προκλήσεις. Συνεχίζουμε να διαχειριζόμαστε όλα τα περιστατικά με ψυχραιμία, αποφασιστικότητα και κυρίως σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και στο δίκαιο της θάλασσας. Παρά το γεγονός ότι καθημερινά γίνεται μια συνεχής προσπάθεια διαστρέβλωσης της πραγματικότητας από την άλλη πλευρά. Έχει στοχοποιηθει ο καθημερινός μας αγώνας ακριβώς επειδή παράγει αποτελέσματα» προστίθεται.

Πηγές του Λιμενικού Λέσβου, από την πλευρά τους, επισημαίνουν ότι δεν είχαν την παραμικρή ενημέρωση και πως πρόκειται για κίνηση προβοκάτσιας. 

Τα ΜΜΕ της Άγκυρας ισχυρίζονται ότι πλησιάζοντας το τουρκικό αλιευτικό σκάφος, η Ελληνική Ακτοφυλακή πέταξε αρχικά πέτρες και στη συνέχεια άνοιξε πυρ.

 Επικαλούνται πηγές, σύμφωνα με τις οποίες, στο Αιγαίο μεταξύ Μπαλίκεσίρ και Κιουτσιούκουγιου στην περιοχή της Λέσβου, η ελληνική ακτοφυλακή πλησίασε σκάφος ψαράδων, οι οποίοι ψάρευαν στα τουρκικά χωρικά ύδατα. Πέταξε πέτρες και στη συνέχεια άνοιξε πυρ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News