Ιμπραήμ Καλίν: Δεν θα ανεχτούμε παραβιάσεις συνόρων

Ελλάδα
Ιμπραήμ Καλίν: Δεν θα ανεχτούμε παραβιάσεις συνόρων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το «δεξί χέρι» του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από τη μία καλεί σε διάλογο και μείωση των εντάσεων, κι από την άλλη αφήνει αιχμές και απειλεί την Ελλάδα

Οι Τούρκοι αξιωματούχοι με συνεχόμενες εμπρηστικές δηλώσεις και επιθετική ρητορική σε βάρος της Ελλάδας. Τη σκυτάλη από Ερντογάν και Τσαβούσογλου πήρε ο Ιμπραήμ Καλίν που υποτίμησε τη χώρα μας και μίλησε για συμφωνία στις Βρυξέλλες, εκτοξεύοντας ωστόσο απειλές.

Μετά τις δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, και του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, το κρεσέντο επιθετικής ρητορικής «τρίτωσε» για την Άγκυρα. Τη σκυτάλη πήρε ο εκπρόσωπος της Τουρκικής Προεδρίας Ιμπραήμ Καλίν, ο οποίος έκανε λόγο για «παραβίαση συνόρων», χωρίς να εξηγήσει τι εννοεί ενώ παράλληλα κάλεσε σε τήρηση των συμφωνηθέντων στη συνάντηση που έγινε πρόσφατα στις Βρυξέλλες με Έλληνες αξιωματούχους.

Συγκεκριμένα, έκανε λόγο για αποφάσεις που ελήφθησαν στις Βρυξέλλες, με τη σύμβουλο του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, Άννα Μαρία Μπούρα. Δεν αποκάλυψε, ωστόσο, ποιες ήταν αυτές οι αποφάσεις.

Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι σε αυτές τις συζητήσεις τέθηκε επί τάπητος το πώς μπορούν να μειωθούν στο ελάχιστο οι εντάσεις και οι συγκρούσεις Αθήνας και Άγκυρας. Ο Καλίν δεν αποκάλυψε το πώς θα συμβεί αυτό, ωστόσο, η Τουρκία μόνο διάθεση για διάλογο και μείωση των εντάσεων δεν δείχνει.

Μιλώντας με σαφή τόνο υποτίμησης, ο Καλίν ανέφερε πως «η Ελλάδα δεν είναι μια χώρα που καθόμαστε να παρακολουθήσουμε τι κάνει καθημερινά, ούτε είναι στην ατζέντα μας να καυγαδίσουμε για την Ελλάδα», όπως ανέφερε η ανταποκρίτρια του Open στην Τουρκία, Μαρία Ζαχαράκη.

Ο Καλίν, επίσης, έκανε λόγο για παραβίαση συνόρων από την Ελλάδα κάτι που μέχρι τώρα Τούρκοι αξιωματούχοι δεν έχουν ισχυριστεί ξανά. «Όταν υπάρχουν παραβιάσεις δικαιωμάτων, παραβιάσεις συνόρων ή παρενοχλήσεις κατά της Τουρκίας, η Τουρκία δεν θα διστάσει να απαντήσει», ήταν τα λόγια του.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News