Βασίλης Τόπαλος: Έκανε «ελεγχόμενο» σπάρινγκ με τρεις δυνατούς αθλητές

Ελλάδα
Βασίλης Τόπαλος: Έκανε «ελεγχόμενο» σπάρινγκ με τρεις δυνατούς αθλητές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από τις καταθέσεις προκύπτει ότι ο Βασίλης Τόπαλος δεν έκανε τη μοιραία ημέρα κανονικό σπάρινγκ και ότι τα χτυπήματα ήταν «ελεγχόμενα» στο πλαίσιο προπόνησης

Νέες καταθέσεις για την υπόθεση του θανάτου του 16χρονου πυγμάχου, πρωταθλητή Ευρώπης, Βασίλη Τόπαλου, πήραν σήμερα Πέμπτη οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Ασφάλειας Αττικής.

Συνολικά οι καταθέσεις που έχουν ληφθεί μέχρι στιγμής φτάνουν τις 20. Εξ αυτών τρεις θεωρούνται κρίσιμες. Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, πρόκειται τις καταθέσεις των τριών αθλητών που πάλεψαν –στο πλαίσιο προπόνησης- με τον ανήλικο πυγμάχο, Βασίλη Τόπαλο. Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης αναφέρουν ότι πρόκειται για αθλητές μεγαλύτερης ηλικίας από τον Βασίλη Τόπαλο και διαφορετικής κατηγορίας (καθώς έχουν περισσότερα κιλά).

Βασίλης Τόπαλος: Έκανε προπόνηση με μεγαλύτερους αθλητές

Ο 16χρονος πρωταθλητής Ευρώπης έκανε προπόνηση την 16η Δεκεμβρίου με τρεις αθλητές. Κάποιοι εξ αυτών ήταν -κατά πληροφορίες- περίπου 2-3 χρόνια μεγαλύτεροι και περίπου 6-7 κιλά πιο βαρείς. Κατά τη διάρκεια της προπόνησης ήταν παρών προπονητής, ενώ ο Βασίλης Τόπαλος είχε πάει στο γυμναστήριο μαζί με τον πατέρα του και το μικρότερο αδερφό του. Ο Βασίλης Τόπαλος φορούσε κανονικά προστατευτικά γάντια και την ειδική κάσκα στο κεφάλι.

Ο προπονητής κλήθηκε χθες Τετάρτη για συμπληρωματική κατάθεση στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής. Από τη μέχρι στιγμής έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. προκύπτει ότι την 16η Δεκεμβρίου ο Βασίλης Τόπαλος έκανε «ελεγχόμενο σπάρινγκ». Το σπάρινγκ είναι μία «προσομοίωση» αγώνα και για να διεξαχθεί χρειάζεται άδεια από την αρμόδια ομοσπονδία πυγμαχίας. Από τις καταθέσεις προκύπτει ότι ο Βασίλης Τόπαλος δεν έκανε τη μοιραία ημέρα κανονικό σπάρινγκ και ότι τα χτυπήματα ήταν «ελεγχόμενα» στο πλαίσιο προπόνησης. Ωστόσο, η έρευνα συνεχίζεται. Προκύπτει πάντως ότι ήταν μία ιδιαίτερα απαιτητική προπόνηση, που ενδεχομένως εξάντλησε τον Βασίλη Τόπαλο, δεδομένου ότι οι συναθλητές του ήταν μεγαλύτερης ηλικίας και περισσότερων κιλών.

Βασίλης Τόπαλος: Τα ερωτήματα για την υγεία του αθλητή

Το ερώτημα από εδώ και πέρα είναι εάν μπορεί κάποια χτυπήματα να επηρέασαν την υγεία του αθλητή, με αποτέλεσμα να λιποθυμήσει στα αποδυτήρια και να χτυπήσει σε μαρμάρινη επιφάνεια με το κεφάλι.

Οι αστυνομικοί έχουν πάρει 20 καταθέσεις από συναθλητές του πυγμάχου, διασώστες του ΕΚΑΒ, προπονητές και συγγενικά πρόσωπα. Την ώρα της πτώσης του 16χρονου στα αποδυτήρια δεν υπήρχε κάποιος άλλος στο χώρο και έτσι δεν υπάρχει κάποιος μάρτυρας να περιγράψει στις Αρχές πως ακριβώς έγινε το συμβάν.

Ο Βασίλης Τόπαλος βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από συναθλητή του που αμέσως ειδοποίησε τους υπευθύνους και το ΕΚΑΒ, που έφτασε χωρίς καθυστέρηση. Ο αθλητής διακομίστηκε στο Τζάνειο Νοσοκομείο, όπου οι εξετάσεις έδειξαν σοβαρό τραύμα στο κεφάλι. Στο σημείο της πτώσης μετέβη ιατροδικαστής για να κάνει αυτοψία.

Η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε ότι ο θάνατος προκλήθηκε από κρανιοεγκεφαλική κάκωση που επέφερε εγκεφαλική νέκρωση. Σύμφωνα με πληροφορίες, η εγκεφαλική αιμορραγία που υπέστη ήταν «διάχυτη» και ερευνάται εάν συνέτρεχαν και άλλοι λόγοι γι’ αυτό (πέραν του χτυπήματος από την πτώση).

Ασφαλείς πηγές ενημέρωσης σημειώνουν ότι ο 16χρονος δεν είχε κάνει κάποιον αγώνα το τελευταίο διάστημα. Ωστόσο, προπονούνταν σκληρά και αυτό του είχε προκαλέσει εξάντληση και μεγάλη κόπωση. Η ιατροδικαστική έκθεση δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί, ενώ αυτό που θα καθυστερήσει την περαίωσή της είναι οι ιστολογικές εξετάσεις.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News