Φαρμακονήσι: Τουρκική ακταιωρός παρενόχλησε σκάφος του λιμενικού - Έπεσαν πυροβολισμοί

Ελλάδα
Φαρμακονήσι: Τουρκική ακταιωρός παρενόχλησε σκάφος του λιμενικού - Έπεσαν πυροβολισμοί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δεν σταματούν τις προκλήσεις οι Τούρκοι στο Αιγαίο - Aκταιωρός παρενόχλησε σκάφος του Ελληνικού Λιμενικού, με αποτέλεσμα το πλήρωμα να προχωρήσει σε προειδοποιητικές βολές

Ακόμα ένα περιστατικό παρενόχλησης σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης 5 Ιανουαρίου και ώρα 11:30, όταν σκάφος του Λιμενικού, το οποίο περιπολούσε νοτιοανατολικά του Φαρμακονησίου, και εντός ελληνικών χωρικών υδάτων, κινδύνεψε να εμβολιστεί από τουρκική ακταιωρό, όπως σημειώνει το ελληνικό Λιμενικό.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λιμενικού, η τουρκική ακταιωρός εκτέλεσε επικίνδυνους ελιγμούς με σκοπό τον εμβολισμό του σκάφους ενώ οι Έλληνες λιμενικοί έριξαν προειδοποιητικές βολές. Στη συνέχεια, το σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής αποχώρησε από το σημείο του επεισοδίου, κατευθυνόμενο ανατολικά προς τα τουρκικά παράλια.

Σημειώνεται ότι την Τετάρτη κοντά στην Κω, τουρκικά δουλεμπορικά επιχείρησαν να εμβολίσουν σκάφη του Λιμενικού που «απάντησαν» με προειδοποιητικές βολές. Πρωινές ώρες σήμερα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ εκτελούσε διατεταγμένη υπηρεσία προς αναγνώριση τριών τουρκικών αλιευτικών σκαφών που αλίευαν στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά ν. Φαρμακονησίου, εντός ελληνικών χωρικών υδάτων, δέχθηκε παρενόχληση από τουρκική Ακταιωρό, η οποία εκτέλεσε επικίνδυνους ελιγμούς με σκοπό τον εμβολισμό του.

Στη συνέχεια το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους ΛΣ-ΕΛΑΚΤ προέβη σε ρίψη προειδοποιητικών βολών σε ασφαλή τομέα και η τουρκική Ακταιωρός αποχώρησε από το σημείο κατευθυνόμενη ανατολικά προς τα τουρκικά παράλια.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος:

«Πρωινές ώρες σήμερα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ εκτελούσε διατεταγμένη υπηρεσία προς αναγνώριση τριών τουρκικών αλιευτικών σκαφών που αλίευαν στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά ν. Φαρμακονησίου, εντός ελληνικών χωρικών υδάτων, δέχθηκε παρενόχληση από τουρκική Ακταιωρό, η οποία εκτέλεσε επικίνδυνους ελιγμούς με σκοπό τον εμβολισμό του» αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Ναυτιλίας και προστίθεται: «Στη συνέχεια το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους ΛΣ-ΕΛΑΚΤ προέβη σε ρίψη προειδοποιητικών βολών σε ασφαλή τομέα και η τουρκική Ακταιωρός αποχώρησε από το σημείο κατευθυνόμενη ανατολικά προς τα τουρκικά παράλια».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News