Έντονες πιέσεις για τσουνάμι πλειστηριασμών το 2023 εν όψει της απόφασης για τους servicers από τον Άρειο Πάγο

Ελλάδα
Έντονες πιέσεις για τσουνάμι πλειστηριασμών το 2023 εν όψει της απόφασης για τους servicers από τον Άρειο Πάγο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το ΜέΡΑ25 επαναλαμβάνει, όμως, και την πρότασή του στο ζήτημα: «Είναι οι ίδιοι που αρνούνται ακόμα και να συζητήσουν την πρόταση του ΜέΡΑ25 για δημόσια εταιρεία διαχείρισης των κόκκινων δανείων, τον "Οδυσσέα".

Στο θέμα των πλειστηριασμών ακινήτων αναφέρεται, με ανακοίνωσή του, το γραφείο Τύπου του ΜέΡΑ25. Όπως υποστηρίζεται και «εν αναμονή της απόφασης της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου που θα συνεδριάσει στις 26 Ιανουαρίου σχετικά με το κατά πόσο μπορούν οι εταιρείες διαχείρισης "servicers" να προχωρούν σε πλειστηριασμούς για δάνεια που έχουν "τιτλοποιηθεί", τα αρπακτικά ταμεία, οι τράπεζες - συμπεριλαμβανομένης και της κεντρικής με τις σχετικές δηλώσεις του κ. Στουρνάρα -, αλλά και οι "δανειστές" της χώρας - αυτής που υποτίθεται πως βγήκε από τα μνημόνια σύμφωνα με το μνημονιακό τόξο - πιέζουν για τσουνάμι πλειστηριασμών το 2023».

Απέναντι σε αυτές τις πιέσεις, σύμφωνα με το ΜέΡΑ25, «αυτοί που μιλάνε γενικά και αόριστα για δήθεν "προστασία της πρώτης κατοικίας", προσπαθούν να κοροϊδέψουν την κοινωνία, καθώς είναι οι ίδιοι που έφεραν αυτά τα funds ενώ αδυνατούν ακόμα και να εκστομίσουν την ανάγκη κατάργησης του "Ηρακλή" της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη που εγγυάται σε αυτά τα αρπακτικά ταμεία 23 δισ. ευρώ εγγυήσεις του ελληνικού Δημοσίου, δανεικά δηλαδή που θα λάβει η χώρα και θα βαρύνουν τους πολίτες για να εγγυηθούν τα κέρδη των funds που θα ξεσπιτώνουν τον κόσμο».

Το ΜέΡΑ25 επαναλαμβάνει, όμως, και την πρότασή του στο ζήτημα: «Είναι οι ίδιοι που αρνούνται ακόμα και να συζητήσουν την πρόταση του ΜέΡΑ25 για δημόσια εταιρεία διαχείρισης των κόκκινων δανείων, τον "Οδυσσέα". Σύμφωνα με την πρόταση του ΜέΡΑ25, με τον  "Οδυσσέα"  δεν θα καθορίζουν τα αρπακτικά ταμεία το "νοίκι" που θα πληρώνουν οι δανειολήπτες για να μείνουν στο σπίτι τους, αλλά θα αποφασίζει η τοπική κοινωνία (ΟΤΑ κλπ.) ένα ελάχιστο εύλογο αντίτιμο, χωρίς οι δανειολήπτες να χάνουν ούτε την ιδιοκτησία του σπιτιού και του μαγαζιού τους, ούτε όμως να χάνονται και όσα έχουν ήδη ξεπληρώσει από το δάνειο που έχουν λάβει».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News