Με ελικόπτερο την Παρασκευή στη Γαύδο ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ελλάδα
Με ελικόπτερο την Παρασκευή στη Γαύδο ο Κυριάκος Μητσοτάκης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανήμερα των Φώτων, ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί την Γαύδο, σε μια επίσκεψη με συμβολικό αν μη τι άλλο χαρακτήρα, μετά τις πρόσφατες τουρκικές απειλές για casus belli σε ότι αφορά στην επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων στην Κρήτη και ειδικά στο νότιο Κρητικό πέλαγος στα 12 ναυτικά μίλια.

Στην Κρήτη , όπου βρέθηκε τα Χριστούγεννα για ολιγοήμερη οικογενειακή ανάπαυλα  επιστρέφει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε μια πολιτική όμως αυτή τη φορά και όχι ιδιωτική -όπως τις προάλλες -επίσκεψη.

Ανήμερα των Φώτων, ο πρωθυπουργός  θα επισκεφθεί την Γαύδο, σε μια επίσκεψη με συμβολικό αν μη τι άλλο χαρακτήρα, μετά τις πρόσφατες τουρκικές απειλές για casus belli σε ότι αφορά στην επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων στην Κρήτη και ειδικά στο νότιο Κρητικό πέλαγος στα 12 ναυτικά μίλια.

Μήνυμα που έρχεται σε συνέχεια της συμβολικής ισχύος επίσκεψη που έκανε τα Χριστούγεννα στη Γαύδο , όπως και σε άλλες ακριτικές περιοχές ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής 'Άμυνας στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, προκαλώντας μάλιστα αντιδράσεις και  οργισμένες αναφορές από πλευράς Τουρκίας.

Κατά πολλούς μάλιστα, η επίσκεψη Μητσοτάκη  στην Γαύδο ανήμερα των Θεοφανείων μπορεί να χαρακτηριστεί και ως η πρώτη επίσημη επίσκεψη του πρωθυπουργού, στο πλαίσιο μιας άτυπης προεκλογικής περιόδου στην οποία μπαίνει η χώρα, ενώ κάποιες πληροφορίες θέλουν τον ίδιο να προχωρά και σε κάποια σημαντική ανακοίνωση από την ακριτική νήσο.

Αλλωστε  με βάση τα όσα έγιναν γνωστά,  αύριο πρόκειται να πραγματοποιηθεί η πρώτη ευρεία προεκλογική σύσκεψη της ΝΔ για να καθοριστεί η τακτική που θα ακολουθήσει το κυβερνών κόμμα.

Σε κάθε περίπτωση, η  νέα κάθοδος Μητσοτάκη και η επίσκεψη στη Γαύδο έχει οριστικά ''κλειδώσει'' αφού, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, υπήρχε το πρωί και σχετική ενημέρωση από το  Μαξίμου στη δήμαρχο Λίλιαν Στεφανάκη .

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός, ο οποίος ενδέχεται να βρίσκεται στα Χανιά από τη προηγούμενη ημέρα, θα μεταβεί το πρωί της Παρασκευής αεροπορικώς στη Γαύδο από τα Χανιά.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μεταβεί συγκεκριμένα στο νησί με ελικόπτερο από την 115 Πτέρυγα Μάχης ενώ παράλληλα με το πλοίο Σαμαριά της ΑΝΕΝΔΥΚ θα μεταβούν στη Γαύδο  για την τελετή αγιασμού των υδάτων παρουσία του πρωθυπουργού,  βουλευτές, πολιτικά πρόσωπα, κομματικά στελέχη εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης και των τοπικών θεσμικών  φορέων, εκπρόσωποι της εκκλησίας κτλ

Το πλοίο αναμένεται να αναχωρήσει στις 8 το πρωί , ''δένοντας'' στη Γαύδο γύρω στις 10.30 με 11 το πρωί.

Εκείνη την ώρα αναμένεται να φτάσει με ελικόπτερο και ο πρωθυπουργός .

Το σίγουρο είναι ότι  πέραν της τελετής αγιασμού των υδάτων ο  Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί το στρατιωτικό φυλάκιο που εδρεύει εδώ και μια διετία στην ακριτική νήσο , όπως ακριβώς το είχε πράξει στα περσινά Θεοφάνεια επισκεπτόμενη τη Γαύδο η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Δεν έχει προγραμματιστεί, μέχρι τώρα τουλάχιστον, η επίσημη παράθεση γεύματος, πλην του καθιερωμένου μπουφέ που θα προσφέρει η δημοτική αρχή της Γαύδου, πιθανότατα στο δημαρχείο.

Ξέχωρα από το αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα κάνει κάποια ανακοίνωση η όχι , η μεθαυριανή επίσκεψη του στη Γαύδο σίγουρα κεντρίζει το ενδιαφέρον , μιας και θα αποτελέσει άλλωστε την πρώτη επίσκεψη πρωθυπουργού στο ακριτικό νησί κατά τη τελευταία 20ετία και βάλε(ο Αλέξης Τσίπρας έχει επισκεφθεί τη Γαύδο επίσης αλλά ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και όχι ως πρωθυπουργός).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News