Βέροια: «Δεν έσωσα το παιδί γιατί δεν ήξερα κολύμπι» δήλωσε η 29χρονη - «Είπε οτι μπουσούλησε το μωρό», λέει ο αδερφός της

Ελλάδα
Βέροια: «Δεν έσωσα το παιδί γιατί δεν ήξερα κολύμπι» δήλωσε η 29χρονη - «Είπε οτι μπουσούλησε το μωρό», λέει ο αδερφός της

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δεν χωράει ανθρώπινος νους την τραγωδία που συντελέστηκε το βράδυ της παραμονής Πρωτοχρονιάς στην Ημαθία - Μια 29χρονη μητέρα κατηγορείται ότι έριξε το 11μηνο βρέφος της στον Αλιάκμονα - Τι λέει ο αδερφός της κατηγορούμενης - Τι είπε τόσο στην επίσημη, όσο και στην αυθόρμητη κατάθεσή της η 29χρονη μητέρα

Μουδιασμένη είναι η κοινωνία της Βέροιας μετά από την τραγωδία που εκτυλίχθηκε την παραμονή της πρωτοχρονιάς, με θύμα ένα 11μηνο βρέφος. Το Σάββατο, η 29χρονη μητέρα του βρέφους έφυγε από το σπίτι μαζί με το παιδί της λέγοντας πως πάει «για ρεβεγιόν». Η ίδια, ωστόσο, έριξε το βρέφος στον Αλιάκμονα και στη συνέχεια εξαφανίστηκε, μέχρι που εν τέλει παρουσιάστηκε στις αρχές και υπέδειξε το σημείο που πέταξε το παιδί.

Στην κατάθεσή της, η 29χρονη αρνήθηκε τα πάντα, λέγοντας ότι δεν έσωσε το παιδί γιατί δεν ήξερε κολύμπι. Η γυναίκα, σύμφωνα με τον δικηγόρο της, έχει αρνηθεί επανειλημμένως ότι έχει δολοφονήσει το παιδί της, γεγονός που δεν το έχει παραδεχτεί, σύμφωνα με το δικηγόρο της, και στην κατάθεσή της και στην αυθόρμητη κατάθεσή της στις αρχές.  Η γυναίκα δεν παραδέχθηκε ότι έριξε το παιδί στον Αλιάκμονα, αλλά παραδέχεται σύμφωνα με πληροφορίες ότι εκείνη την ώρα έπαιζε με το κινητό και το μωρό το είχε δίπλα της. Ειδικότερα, υποστήριξε στην κατάθεσή της ότι την ώρα που αυτή έπαιζε με το κινητό της, το παιδί μπουσούλησε στο νερό, με αποτέλεσμα να πνιγεί μόνο του. Μάλιστα, όταν την ρώτησαν οι αρχές ποιος ήταν ο λόγος που δε βούτηξε μέσα στο νερό, για να σώσει το παιδί, ισχυρίστηκε ότι «δεν ξέρει κολύμπι».

Για την 29χρονη μητέρα που κατηγορείται για τον θάνατο του 11 μηνών βρέφους της στη Βέροια, πετώντας το στα παγωμένα νερά του Αλιάκμονα μίλησε ο αδερφός της στην τηλεόραση του Alpha.

«Μπουσουλούσε, γλίστρησε και έπεσε το μωρό», είπε αρχικά ο αδερφός της 29χρονης στην εκπομπή Tlive. Ενώ ο ίδιος μιλώντας για την ψυχολογική κατάσταση της γυναίκας ανέφερε «δεν την άκουσα καλά όταν μιλήσαμε». Η νεαρή, μεγάλωνε το μωρό με την μητέρα της και τον παππού της στο χωριό Σταυρός στην Αλεξάνδρεια της Ημαθίας. «Πήρε το παιδί και έφυγε με ταξί την παραμονή, εγώ την είδα, καπου πηγε αλλά δεν μας είπε που. Ήρθε την επόμενη μέρα στο σπίτι αλλά χωρίς το παιδί, νόμιζα ότι το μωρό ήταν στον πατέρα του δεν περίμενα κάτι τέτοιο. Δεν γνωρίζω τι έκανε μετά», πρόσθεσε. Παράλληλα ο ίδιος ανέφερε ότι η αδερφή του «έπαιρνε φαρμακευτική αγωγή την οποία είχε κόψει» ενώ τόνισε ότι η αδερφή δεν επισκεπτόταν ψυχίατρο. Τέλος ο ανέφερε ότι ήταν «ελάχιστες οι φορες που την είχαν επισκεφθεί οι κοινωνικοί λειτουργοί».

//--> //-->

Η 29χρονη είχε νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική

Η 29χρονη, σύμφωνα και με τον δικηγόρο της Αντώνη Μπιδέρη, αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα. Πληροφορίες αναφέρουν πως στο παρελθόν είχε νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική τουλάχιστον δέκα φορές. Ο κ. Μπιδέρης μιλώντας στην τηλεόραση του «Star» και την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», υποστήριξε πως «η 29χρονη δεν είχε συναίσθηση της κατάστασης και μάλιστα, ρωτούσε αν το παιδί της είναι ζωντανό». Βέβαια, αυτό έρχεται σε αντιδιαστολή με το γεγονός ότι η ίδια υπέδειξε στους αστυνομικούς το σημείο όπου έριξε το βρέφος. «Από την πρώτη στιγμή η μητέρα αρνείται την κατηγορία. Η γυναίκα αυτή είναι ένα πονεμένο πλάσμα. Εγώ από ότι έχω αντιληφθεί είναι ένα τρομαγμένο κορίτσι, που μέχρι αργά χθες το απόγευμα δεν είχε καταλάβει τι έχει συμβεί. Αν το παιδί είναι εν ζωή ή όχι. Ζήτησε να το δει, και σήμερα το πρωί, μέχρι τη στιγμή που της ανακοίνωσαν ότι έχει ολοκληρωθεί και η κηδεία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος της 29χρονης. «Ουδέποτε, σε όλο το φάσμα αυτής της δικογραφίας, δεν έχει ομολογήσει ότι προέβη στην πράξη που της καταλογίστηκε», σχολίασε για το αν έχει ομολογήσει. Σε ερώτηση για το αν πράγματι αυτή υπέδειξε στους αστυνομικούς το σημείο, ο κ. Μπιδέρης απάντησε πως «Αυτό έχει γίνει, η ίδια οδήγησε τους αστυνομικούς στο σημείο».

Την Τετάρτη στον ανακριτή

Η γυναίκα θα οδηγηθεί την Τετάρτη ενώπιον του ανακριτή για να απολογηθεί. Το μεσημέρι της Δευτέρας η γυναίκα οδηγήθηκε στο Δικαστικό Μέγαρο της Βέροιας, όπου πήρε προθεσμία για να απολογηθεί. Το μεσημέρι της Δευτέρας, σε στενό οικογενειακό κύκλο έγινε η κηδεία του 11 μηνών βρέφους της. Εκεί βρέθηκαν η γιαγιά, ο παππούς και ο θείος του βρέφους.

Το χρονικό της μοιραίας πράξης

Προβληματισμό στις αρχές προκαλούν οι «βόλτες» που έκανε η 29χρονη πριν φτάσει στο φράγμα του Αλιάκμονα όπου και συνέβη το μοιραίο δυστύχημα με τον θάνατο του βρέφους. Σύμφωνα με πληροφορίες του Alpha και της εκπομπής «TLive», η νεαρή γυναίκα πήρε ταξί από τον Σταυρό Ημαθίας και έφτασε στη Βέροια την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, όπου έκατσε για ένα συγκεκριμένα χρονικό διάστημα, περίπου 1 ώρας στη γέφυρα Κούσιου που βρίσκεται στο κέντρο της Βέροιας. Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει προβληματισμό, καθώς υποδηλώνουν ότι κάτι επεξεργαζόταν.

Στη συνέχεια η νεαρή γυναίκα μετέβη με τα πόδια στην πλατεία Αγίου Αντωνίου, όπου από εκεί πήρε πάλι ταξί και πήγε στο φράγμα του Αλιάκμονα, όπου και έκατσε 20 με 30 λεπτά. Το χρονικό διάστημα συνέβη και το μοιραίο με το παιδί, για το οποίο υποστήριξε στην κατάθεσή της ότι την ώρα που αυτή έπαιζε με το κινητό της, το παιδί μποσούλησε στο νερό, με αποτέλεσμα να πνιγεί μόνο του. Μάλιστα, όταν την ρώτησαν οι αρχές γιατί δε βούτηξε μέσα στο νερό αποκρίθηκε ότι «δεν ξέρει κολύμπι».

Εκείνη την ώρα δε συνειδητοποίησε τι έγινε και η γυναίκα κάλεσε ταξιτζή. Η κλήση στο ταξί έγινε στις 16:15 το απόγευμα, όπου και δεν είπε τίποτα στον ταξιτζή. Από εκεί την πήγε στα ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης, όπου και πέρασε από την Αλεξάνδρεια, για να κάνει ρεβεγιόν. Όταν γύρισε χωρίς το μωρό στην οικογένειά της, συγγενικά της πρόσωπα τη ρώτησαν που είναι το μωρό, καθώς ήξεραν ότι το παιδί βρίσκεται με τον πατέρα, η ίδια έπεσε σε αντιφάσεις και κάλεσαν την αστυνομία, όπου και τους υπέδειξε στην αρχή ότι το μωρό βρίσκεται σε εγκαταλελειμμένο σπίτι στη γέφυρα Κούσιου, και στη δεύτερη κατάθεσή της παραδέχθηκε τ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News