Ξανθός σε Πλεύρη: "Αρκετά με τη γελοιότητα και τη χυδαιότητα"

Ελλάδα
Ξανθός σε Πλεύρη: "Αρκετά με τη γελοιότητα και τη χυδαιότητα"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Όσο η ζοφερή πραγματικότητα των ελλείψεων στα φάρμακα εκθέτει την κυβέρνηση και κυρίως τον υπουργό Υγείας, ο κ.Πλεύρης αποθρασύνεται: Φταίνε οι πάντες εκτός από τον ίδιο. Φταίει η παγκόσμια έλλειψη πρώτων υλών, φταίνε οι γιατροί, φταίνε οι γονείς, φταίει πάνω απ‘ όλα ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ!» υπογραμμίζει ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Ανδρέας Ξανθός

«Όσο η ζοφερή πραγματικότητα των ελλείψεων στα φάρμακα εκθέτει την κυβέρνηση και κυρίως τον υπουργό  Υγείας, ο κ.Πλεύρης αποθρασύνεται:  Φταίνε οι πάντες εκτός από τον ίδιο. Φταίει η παγκόσμια έλλειψη πρώτων υλών, φταίνε οι γιατροί, φταίνε οι γονείς, φταίει πάνω απ‘ όλα ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ!» υπογραμμίζει ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Ανδρέας Ξανθός σε απάντησή του προς τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη και νέα δήλωσή του.

 «Αρκετά με τη γελοιότητα και τη χυδαιότητα», συνεχίζει ο κ. Ξανθός. «Γιατί είναι γελοίος ο ισχυρισμός ότι η ΝΔ και κ.Πλεύρης είναι απηνείς διώκτες των πολυεθνικών φαρμάκου.   Και ταυτόχρονα  αποτελεί πολιτική χυδαιότητα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που για 1η φορά άνοιξε μέτωπο με τη διαφθορά στην Υγεία και στο Φάρμακο και "θωράκισε" θεσμικά τη φαρμακευτική πολιτική (Αξιολόγηση – Διαπραγμάτευση νέων φαρμάκων, νέο  διαφανές πλαίσιο τιμολόγησης, θεραπευτικά πρωτόκολλα, ενίσχυση του ΕΟΦ-ΙΦΕΤ), υπηρετεί τα συμφέροντα των πολυεθνικών!

Αν ο κ. Πλεύρης δεν μπορεί να αντιμετωπίσει δραστικά αυτή τη σοβαρή κρίση στη φαρμακευτική αγορά, ας παραιτηθεί. Ας σταματήσει όμως να εκτοξεύει "λάσπη" γιατί:

  1. δεν πείθει κανένα
  2. εκτίθεται, προσβάλλοντας τη νοημοσύνη των πολιτών και
  3. δεν λύνει κανένα πρόβλημα, ενισχύοντας την κατακραυγή της κοινωνίας».
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News