«Ακριβό» μου πετρέλαιο

Ελλάδα
«Ακριβό» μου πετρέλαιο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυξάνονται οι τιμές του πετρελαίου θέρμανσης με την αλλαγή του χρόνου – Έως τις 13 Ιανουαρίου οι αιτήσεις για το επίδομα θέρμανσης

Από την Κυριακή 1η Ιανουαρίου μειώνεται η κρατική επιδότηση από τα 25 λεπτά στα 15 λεπτά το λίτρο, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες δε θα συνεχιστεί η έκπτωση των 3,75 λεπτών ανά λίτρο από τα διυλιστήρια και τις εταιρείες εμπορίας, αν και ακόμα δεν έχουν προβεί σε επίσημες ανακοινώσεις.

Έτσι, με τη νέα χρονιά η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης θα κινηθεί στα επίπεδα των 1,17- 1,31 ευρώ το λίτρο πανελλαδικά, υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου δε θα αυξηθούν περαιτέρω. Πάντως, τις τελευταίες ημέρες καταγράφεται άνοδος των διεθνών τιμών στα 84 δολάρια το βαρέλι, όταν στις αρχές Δεκεμβρίου είχε υποχωρήσει ακόμα και κάτω από τα 75 δολάρια.

Υπενθυμίζεται ότι τρέχουν και οι αιτήσεις για το επίδομα θέρμανσης στην πλατφόρμα myΘέρμανση, μετά την παράταση έως τις 13 Ιανουαρίου που ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, ενώ η δεύτερη φάση της πληρωμή του επιδόματος έχει προγραμματιστεί για τις 28 Φεβρουαρίου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News