Ελλάδα

Eurovision 2023: Αυτά είναι τα 7 υποψήφια τραγούδια για την εκπροσώπηση της Ελλάδας

Εφτά τραγούδια βαθμολόγησαν, σήμερα, στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ τα 70 μέλη της Επιτροπής Κοινού, που για πρώτη φορά μετέχει με αυτόν τον τρόπο στη διαδικασία επιλογής του τραγουδιού

Οι καλλιτέχνες και τα τραγούδια που άκουσε η Επιτροπή Κοινού είναι τα ακόλουθα:

  1. Κωνσταντίνα Ιωσηφίδου «We are Young»
  2. Μελίσσα Μαντζούκη «Liar»
  3. Bίκτωρ Βερνίκος «What they say»
  4. Μόνικα «I’ m proud»
  5. Leon of Athens «Somewhere to go»
  6. Κλαυδία «Holy water»
  7. Μαρία Μαραγκού-Αντωνία Καούρη «Shoutout»

Η ψηφοφορία έγινε στο Studio Ε της ΕΡΤ, που είχε διαμορφωθεί ειδικά για τη σημερινή ημέρα. Τα επτά τραγούδια βαθμολογήθηκαν, όπως ακριβώς και στην Eurovision, ενώ συμβολαιογράφος επικύρωσε τις ψήφους των 70 μελών πριν τοποθετηθούν στην κάλπη.

Υπενθυμίζεται ότι η τελική επιλογή της ΕΡΤ θα συνδιαμορφωθεί από τη σημερινή ψηφοφορία, που θα αναδείξει τα επικρατέστερα τραγούδια, και από την αντίστοιχη της 7μελούς Επιτροπής της ΕΡΤ, με συντελεστή βαρύτητας 50,6% στην ψήφο της Επιτροπής Κοινού, έναντι 49,4% της ψήφου της Επιτροπής της ΕΡΤ.

Τα 70 μέλη της Επιτροπής Κοινού προέκυψαν με κριτήρια που είχαν προανακοινωθεί για την ηλικιακή αντιπροσώπευση του κοινού ύστερα από κλήρωση που έγινε ανάμεσα στις 2.982 συμμετοχές που δέχθηκε η ΕΡΤ στην πλατφόρμα της.

Να σημειωθεί ότι η φετινή Eurovision θα διεξαχθεί στο Λίβερπουλ του Ηνωμένου Βασιλείου, αφού η Ουκρανία - η νικήτρια χώρα του διαγωνισμού του 2022 - δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της φιλοξενίας της εκδήλωσης λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια που προκλήθηκαν μετά την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Οι δύο ημιτελικοί θα διεξαχθούν στις 9 και 11 Μαΐου 2023, ενώ η κλήρωση για τον καθορισμό των συμμετεχουσών χωρών σε κάθε ημιτελικό θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Ιανουαρίου. Ο μεγάλος τελικός θα διεξαχθεί στις 13 Μαΐου 2023. Είκοσι έξι χώρες θα συμμετάσχουν στον τελικό, που θα αποτελείται από τη νικήτρια της προηγούμενης χρονιάς Ουκρανία, τις Big5 και τις δέκα συμμετοχές με την καλύτερη κατάταξη καθενός από τους δύο ημιτελικούς.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια