Χωρίς τις αισθήσεις του ο ορειβάτης που έπεσε σε χαράδρα στον Όλυμπο

Ελλάδα
Χωρίς τις αισθήσεις του ο ορειβάτης που έπεσε σε χαράδρα στον Όλυμπο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις προσέγγισαν τον άνδρα σήμερα με Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας, τον εντόπισαν χωρίς αισθήσεις του, τον ανέσυραν στο ελικόπτερο και στη συνέχεια διακομίσθηκε στο ελικοδρόμιο της 24ης Ταξιαρχίας Λιτόχωρου, όπου τον παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και τον μεταφέρει στο νοσοκομείο Κατερίνης

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε σήμερα ο ορειβάτης που εντοπίστηκε το μεσημέρι ανήμερα Χριστουγέννων σε χαράδρα βάθους 400 μέτρων στον Όλυμπο, ενώ βρισκόταν με έναν φίλο του στη βάση του Λουκιού του Μύτικα στα 2.700 μέτρα.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις προσέγγισαν τον άνδρα σήμερα με Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας, τον εντόπισαν χωρίς αισθήσεις του, τον ανέσυραν στο ελικόπτερο και στη συνέχεια διακομίσθηκε στο ελικοδρόμιο της 24ης Ταξιαρχίας Λιτόχωρου, όπου τον παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και τον μεταφέρει στο νοσοκομείο Κατερίνης.

Στην επιχείρηση ανάσυρσης του ορειβάτη επιχείρησαν μέλη από τη 2η ΕΜΑΚ Θεσσαλονίκης, την 8η ΕΜΑΚ Λάρισας, στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από το Λιτόχωρο και μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης. Υπενθυμίζεται ότι ο ορειβάτης εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του από τον φίλο του, ο οποίος ωστόσο δεν είχε τη δυνατότητα να τον πλησιάσει, καθώς το σημείο είναι πολύ απόκρημνο.

Όπως αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση του Πυροσβεστικού Σώματος, για το συμβάν ενημερώθηκε το Κέντρο Επιχειρήσεων της πυροσβεστικής χθες το απόγευμα και άμεσα κινητοποιήθηκαν 13 πυροσβέστες με τρία οχήματα και συγκεκριμένα οι Ορειβατικές Ομάδες Έρευνας Διάσωσης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λιτόχωρου καθώς και της 2ης και 8ης Ε.Μ.Α.Κ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News