Χριστούγεννα: Με το βλέμμα στραμμένο στην Ουκρανία οι ευχές της προέδρου της Δημοκρατίας (βίντεο)

Ελλάδα
Χριστούγεννα: Με το βλέμμα στραμμένο στην Ουκρανία οι ευχές της προέδρου της Δημοκρατίας (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε προσωπικό ύφος οι ευχές του πρωθυπουργού - Με εργαζομένους του ΕΚΑΒ αντάλλαξε ευχές ο Νίκος Ανδρουλάκης

Με το βλέμμα στραμμένο στην Ουκρανία και κυρίως τα παιδιά που δοκιμάζονται ήταν το μήνυμα για τα Χριστούγεννα της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελαροπούλου «Αυτές τις μέρες, η σκέψη μας είναι στραμμένη στα παιδιά της Ουκρανίας. Τα πιο όμορφα, τα πιο ξέγνοιαστα χρόνια τους σαρώθηκαν από τον πόλεμο» ανέφερε η κ. Σακελαροπούλου που πρόσθεσε ότι «Έχασαν σπίτι, συχνά κάποιο γονιό, αδερφό, φίλους, χωρίστηκαν από τις οικογένειές τους, αναγκάστηκαν να βρουν καταφύγιο σε άλλες χώρες. Έχουν ξεχάσει να γελούν. Ζουν με τον φόβο, την ανασφάλεια, την αβεβαιότητα. Κι όταν τα ρωτούν, δύο μόνο δώρα ζητούν από τον Άγιο Βασίλη, να τελειώσει ο πόλεμος και να γυρίσουν σπίτι οι πατέρες τους».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτησή του ευχήθηκε Καλά Χριστούγεννα προτείνοντας σε μικρούς και μεγάλους βιβλία ελλήνων και ξένων συγγραφέων, προσθέτοντας ότι οι άγιες ημέρες των εορτών αποτελούν μια ευκαιρία για διάβασμα. Ο Πρωθυπουργός μάλιστα σε πιο προσωπικό τόνο αναφέρθηκε όπως είπε στα πιο όμορφα Χριστούγεννα της ζωής του.  

«Σήμερα δεν θα γράψω λεπτομέρειες του κυβερνητικού έργου. Ας κάνουμε ένα διάλειμμα για τις γιορτές» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης που πρόσθεσε ότι  

«Τα πιο όμορφα Χριστούγεννα που έχω περάσει και  είναι αυτά που έρχονται κατευθείαν στο μυαλό μου χωρίς δεύτερη σκέψη, είναι τα τρία πρώτα των παιδιών μου» είπε ο Πρωθυπουργός που ευχήθηκε  «να έχετε όμορφα Χριστούγεννα, γεμάτα χαμόγελα και γλυκιές αναμνήσεις». Όσο για τα βιβλία που πρότεινε για ανάγνωση ήταν μεταξύ άλλων ο  “Τζίμη στην Κυψέλη” του Χρήστου Χωμενίδη «Το μόνο της ζωής τους ταξίδι”, του Ηλία Μαγκλίνη, “Ο Ελληνικός Εμφύλιος” του Ραϋμόνδου Αλβανού, αλλά και το Ελευθέριος Βενιζέλος - Ακολουθώντας τα βήματα του στην ιστορία”, της Μάρως Βασιλειάδου.  

Ευχές με τους εργαζόμενους στο ΕΚΑΒ ανήμερα των Χριστουγέννων αντάλλαξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, κατά την επίσκεψή του στο Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας του ΕΚΑΒ. Ο Νίκος Ανδρουλάκης ευχαρίστησε μέσω ασυρμάτου τα πληρώματα του ΕΚΑΒ για το έργο και την προσφορά τους.

Ο κ. Ανδρουλάκης αναφέρθηκε στην ανάγκη ενίσχυσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας διευκρινίζοντας ότι  οφείλουμε να κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας για να έχουμε ξανά ένα ισχυρό Εθνικό Σύστημα Υγείας, θεματοφύλακα της μείωσης των μεγάλων κοινωνικών ανισοτήτων της εποχής.  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News