Το φρικώδες «παιχνίδι» ομαδικού βιασμού» στο Ίλιον - Δικογραφία που παγώνει

Ελλάδα
Το φρικώδες «παιχνίδι» ομαδικού βιασμού» στο Ίλιον - Δικογραφία που παγώνει

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Και τέσσερις μαθήτριες εμπλέκονται στην υπόθεση - Οι οκτώ μαθητές κατηγορούνται για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, βιασμό κατ’ εξακολούθηση, κατοχή ναρκωτικών και πορνογραφία ανηλίκων

Ένα φρικώδες «παιχνίδι» περιγράφεται από κάποιους εκ των δραστών που συνελήφθησαν για το βιασμό κατ’ εξακολούθηση ενός 15χρονου σε εγκαταλελειμμένο κτίριο στο Ίλιον. Και τέσσερις μαθήτριες εμπλέκονται στην υπόθεση, ενώ οι οκτώ μαθητές κατηγορούνται για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, βιασμό κατ’ εξακολούθηση, κατοχή ναρκωτικών και πορνογραφία ανηλίκων.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το neawsbomb.gr, κάποιοι εκ των συλληφθέντων υποστηρίζουν ότι όλο αυτό ήταν ένα «παιχνίδι» και ότι και οι ίδιοι έπεσαν θύματα, όπως και ο 15χρονος που τους κατήγγειλε στην Αστυνομία.

Οι έξι συλληφθέντες, οι οποίοι θα οδηγηθούν αύριο Σάββατο 24/12 στον Ανακριτή, φέρονται να υποστηρίζουν ότι η παρέα έπαιζε συχνά ένα συγκεκριμένο «παιχνίδι» και ότι συχνά ο «στόχος» (δηλαδή το παιδί που έπεφτε θύμα βιασμού με αντικείμενο) άλλαζε. Χαρακτηριστικό είναι ότι ένας από τους ανήλικους που εμφανίζεται σε βίντεο να κακοποιεί τον 15χρονο, φέρεται να υποστηρίζει ότι στο παρελθόν ήταν ο ίδιος στη θέση του 15χρονου και κακοποιούνταν «με τη μορφή παιχνιδιού» (όπως φέρεται να περιγράφει).

Οι δράστες βιντεοσκοπούσαν το «παιχνίδι», με την ΕΛ.ΑΣ. να έχει συμπεριλάβει στη δικογραφία βίντεο.

Θύτες και θύμα πήγαιναν στο ίδιο σχολείο στο Ίλιον, ωστόσο, οι επιθέσεις σε βάρος του 15χρονου γίνονταν εκτός σχολείου και συγκεκριμένα σε εγκαταλελειμμένο κτίριο που βρίσκονται κοντά στα σπίτια των εμπλεκομένων στην υπόθεση. Ο εφιάλτης για τον ανήλικο ξεκίνησε στις αρχές Νοεμβρίου και διήρκεσε μέχρι τις αρχές του Δεκεμβρίου. Το διάστημα αυτό οι δράστες φέρονται να έκαναν άγριο bullying στο θύμα, προκειμένου να μη μιλήσει για όλα όσα βίωνε.

Οι δράστες είναι οχτώ, ηλικίας 15 και 16 ετών. Φέρονται να είχαν στοχοποιήσει τον 15χρονο εδώ και αρκετό καιρό. Οι έξι από τους δράστες συνελήφθησαν. Οι πέντε είναι Έλληνες και ο ένας Αλβανός. Σύμφωνα με πληροφορίες, φέρονται να βίασαν τον 15χρονο τουλάχιστον τέσσερις φορές μέσα σε διάστημα ενός μήνα. Οι βιασμοί γίνονταν, σύμφωνα με πληροφορίες, με τη χρήση αντικειμένων.

Όταν έγιναν οι συλλήψεις, κάποιοι εκ των δραστών φέρονται να είπαν προφορικά στους αστυνομικούς ότι «το έκαναν πλάκα» και ότι δεν κατάλαβαν ότι κάνουν κάτι τόσο κακό.

Η καταγγελία του πατέρα

Σύμφωνα με το protothema.gr, όπως αναφερεται στο διαβιβαστικό «στις 16 Δεκεμβρίου, ο πατέρας του ανήλικου μαθητή ανέφερε ότι την 1η Δεκεμβρίου ο γιος του μέσα σε ένα σπίτι στο Ίλιον είχε βιαστεί από συνομήλικους του κατονομάζοντας μάλιστα τους κύριους εμπλεκόμενους. (Σε αυτό το σημείο αναφέρει με λεπτομέρειες τι ακριβώς είχε υποστεί το παιδί). Στη συνέχεια αναφέρθηκε στον τρόπο με τον οποίο ο ανήλικος γιος του αντιμετώπισε το συμβάν ζητώντας παράλληλα την εξέταση του απο ιατροδικαστη. Ακολούθως εξεταστηκε αρχικά στο Τμήμα Ασφαλείας Ιλίου και στη συνέχεια στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων ο μαθητής, ενώ του χορηγήθηκε υπηρεσιακό σημείωμα για εξέταση από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών.

Η εξομολόγηση του μαθητή στο Ανηλίκων

Οπως αναφέρεται στη δικογραφία εξεταζόμενος αρχικά ο μαθητής ανέφερε τα εξής στην κατάθεση των 22 σελίδων: «Έχει γίνει ένα θέμα με μία παλιά παρέα. Για αυτο το θέμα, τα έχω πει στους αστυνόμους. Και αυτό το θέμα είναι τέτοιο... Κάνανε κάτι αυτά τα παιδιά από την παρέα, την παλιά παρέα.. Έκαναν κάτι σε μένα». Στη συνέχεια ο μαθητής αναφέρει ονομαστικά τους κύριους εμπλεκόμενους των όσων έγιναν σε βάρος του καθώς και όσους ευρισκόμενους εκεί οι οποιοι δεν λειτούργησαν σαν φυσικοί αυτουργοί αλλά παρείχαν ψυχική συνδρομή κατά την τέλεση αυτών των πράξεων. Αργότερα, αναφέρθηκε σε όσα το σύνολο των κατηγορουμένων έπραξε σε βάρος του και το ρόλο εκάστου λέγοντας ενδεικτικά (σ.σ: Σε αυτό το σημείο η περιγραφή του μαθητή είναι ανατριχιαστική).

Μάλιστα το παιδι είπε στους αστυνομικούς ότι τις ζοφερές αυτές πράξεις οι δράστες τις κατέγραφαν με τα κινητά τους τηλέφωνα. Αναφέρει και το όνομα ενός παιδιού όποιος λέει ότι «δεν ήταν τόσες φορές οπως ήταν και οι άλλοι μπροστά δεν έβγαινε βόλτα μαζί μας. Και αυτές τις δύο φορές τη μία ο συμμαθητής ήταν παρών και το έβλεπε και δεν έκανε τίποτα και την άλλη με κρατούσε».

«Αυτο το αρχίσαμε πριν τρεις μήνες… Το έχουν πάθει και αλλα άτομα απο την παρέα»

Στις προανακριτικές καταθέσεις οι κατηγορούμενοι κινούνται στο ίδιο μήκος κύματος. Ζητούν συγγνώμη απο τον μαθητή και την οικογένεια του. Ωστοσο ένας από αυτούς είναι αποκαλυπτικός: «Θέλω να ζητήσω συγνώμη από το συμμαθητή μου. Αυτό το περιστατικό το αρσίχασμε πριν τρεις μήνες, το έχουνε πάθει διάφορα άτομα από την παρέα. Μέσα σε αυτούς είμαι και εγώ και πριν και μετά το βίντεο. Καταλαβαίνω το λάθος μου κάτι που δεν μπορούσα να καταλάβω όλο αυτό το διάστημα και θέλω να πω ότι δεν έχω τραβήξει, δεν έχω στείλει ακόμα ούτε έχω κάποιο βίντεο. Τα υπόλοιπα θα τα πω στην ανακρίτρια, τίποτα άλλο δεν έχω να προσθέσω».

Ενας άλλος ανέφερε πως «θέλω να ζητήσω συγνώμη από τον συμμαθητή μου και την οικογένειά του. Όλο αυτό είναι μια παρεξήγηση σχετικά με τη συμμετοχή μου. Τα υπόλοιπα θα τα πω στον εισαγγελέα. Τίποτα άλλο δεν έχω να προσθέσω».

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρει:

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών συνελήφθησαν πρωινές ώρες προχθές, Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2022, έξι (6) ανήλικοι για υπόθεση βιασμού ανηλίκου.

Σε βάρος τους, καθώς και σε βάρος ακόμη δύο ανηλίκων, τα στοιχειά των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί, σχηματίστηκε δικογραφία -κατά περίπτωση- για συμμορία που διέπραξε βιασμό, κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, πορνογραφία ανηλίκων καθώς και για παράβαση των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και τα όπλα.

Τις πράξεις αυτές κατηγορούνται ότι διέπραξαν τουλάχιστον από αρχές Νοεμβρίου 2022 έως και αρχές Δεκεμβρίου 2022, σε βάρος ανηλίκου.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κινητά τηλέφωνα, ζυγαριά ακριβείας, νάιλον συσκευασία με 5,12 γραμμάρια κάνναβη, μεταλλικός τρίφτης με υπολείμματα κάνναβης καθώς και άλλα αντικείμενα που σχετίζονται με την υπόθεση.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ οι έρευνες για την ταυτοποίηση και άλλων μελών της συμμορίας συνεχίζονται.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News