Γυναικοκτονία στη Φολέγανδρο: Ομόφωνα ένοχος ο δολοφόνος της Γαρυφαλλιάς - Το δικαστήριο απέρριψε τα ελαφρυντικά

Ελλάδα
Γυναικοκτονία στη Φολέγανδρο: Ομόφωνα ένοχος ο δολοφόνος της Γαρυφαλλιάς - Το δικαστήριο απέρριψε τα ελαφρυντικά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το δικαστήριο απέρριψε τα λεγόμενα των συνηγόρων υπεράσπισης περί μειωμένου καταλογισμού του δράστη, αν και παραδέχεται ότι επισκεπτόταν κάποιον ψυχίατρο, χωρίς όμως να παρουσιάσει ποτέ κατά την διάρκεια της ζωής του κάποιο σοβαρό ψυχολογικό επεισόδιο

Ομόφωνα ένοχο έκρινε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Σύρου τον 30χρονο κατηγορούμενο για την δολοφονία της Γαρυφαλλιάς στη Φολέγανδρο. Ο γυναικοκτόνος καταδικάστηκε για την τέλεση εγκληματικής πράξης σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Όπως μεταδίδει το logotypos.gr, σύμφωνα με το σκεπτικό του δικαστηρίου, το έγκλημα έγινε έξω από το αυτοκίνητο με δύο σπρωξίματα (το ένα στο αυτοκίνητο και το δεύτερο εκεί που βρέθηκαν τα προσωπικά αντικείμενα της Γαρυφαλλιάς). Το λεκτικό επεισόδιο μεταξύ των δυο ξεκίνησε μέσα στο αυτοκίνητο. Το δικαστήριο αποφάσισε ομόφωνα ότι τα τραύματα στο πρόσωπο του θύματος προέρχονται πιθανότατα πάλι από τον δράστη. Παράλληλα ο δράστης κατηγορείται ότι δεν έγινε άμεση προσπάθεια διάσωσης του θύματος. Τα λίγα ευρήματα που βρέθηκαν στο σημείο του εγκλήματος μαρτυρούν ότι έγινε μεταξύ των δυο πλευρών.

Το δικαστήριο απέρριψε τα λεγόμενα των συνηγόρων υπεράσπισης περί μειωμένου καταλογισμού του δράστη, αν και παραδέχεται ότι επισκεπτόταν κάποιον ψυχίατρο, χωρίς όμως να παρουσιάσει ποτέ κατά την διάρκεια της ζωής του κάποιο σοβαρό ψυχολογικό επεισόδιο.

Επίσης το δικαστήριο ομόφωνα απέρριψε το άρθρο 36 για απαλλαγή, καθώς δεν είχε εκδηλώσει ποτέ επιθετική συμπεριφορά, ενώ απέρριψε και την αιτίαση περί βρασμού ψυχής.

Αυτή την στιγμή το δικαστήριο συνεδριάζει προκειμένου να βγάλει την ποινή, και οι συνήγοροι υπεράσπισης δήλωσαν ότι κατέθεσαν το λευκό ποινικό μητρώο του δράστη για έντιμο βίο και αναμένεται στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα να του ανακοινωθεί η ποινή που θα του επιβληθεί.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News