Πολάκης: Δημοσίευσε έγγραφα για σύνδεση της κυβέρνησης με την Intellexa για το Predator

Κρήτη
Πολάκης: Δημοσίευσε έγγραφα για σύνδεση της κυβέρνησης με την Intellexa για το Predator

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναλυτικά η ανάρτηση του Χανιώτη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Ανάρτηση στα social media για την υπόθεση των υποκλοπών έκανε ο Παύλος Πολάκης, δημοσιεύοντας έγγραφα τα οποία, κατά τον βουλευτή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ, αποδεικνύουν τη συνεργασία της κυβέρνησης με την εταιρεία Intellexa για την εξαγωγή του κακόβουλου λογισμικού παρακολούθησης, Predator.

Στα έγγραφα που κοινοποιεί ο τομέας Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ, με αποδέκτη τον Ισίδωρο Ντογιάκο, εμφανίζονται οι δύο πρώτες άδειες που έδωσε το υπουργείο Εξωτερικών στην Intellexa το 2021 για την εξαγωγή του Predator στη Μαδαγασκάρη, όπως επισημαίνει ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας.

«Αν η ηγεσία της Δικαιοσύνης δεν ήταν καθοδηγούμενη από την κυβέρνησης, ο Σμυρλής θα είχε ήδη συλληφθεί και ανακριθεί και η δικογραφία για τον Μητσοτάκη θα είχε ήδη αποσταλεί στη Βουλή», επεσήμανε με νόημα ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος απηύθυνε τις εξής ερωτήσεις προς την κυβέρνηση.

«Έχετε δώσει αντίστοιχες άδειες και στην Krikel; Ναι ή όχι;», διερωτάται ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ: «Πόσες ακόμα άδειες εξαγωγής του Predator και σε ποιες χώρες έχει δώσει ο εθνικός υποκλοπέας κ. Μητσοτάκης;»

Μετά την εν λόγω ανάρτηση του Παύλου Πολάκη, ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση: «Μέχρι στιγμής είχαμε μάθει από τους New York Times πως ο κ. Μητσοτάκης ψευδόταν όταν έλεγε πως δεν γνωρίζει ποιοι έχουν το κακόβουλο λογισμικό Predator, ενώ την ίδια ώρα ο άνθρωπός του στο υπουργείο Εξωτερικών, κ. Σμυρνής, έδινε άδεια εξαγωγής του λογισμικού στην Intellexa για να πουληθεί στη Μαδαγασκάρη.

Σήμερα, ο τομεάρχης Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Παύλος Πολάκης, αποκαλύπτει με έγγραφα πως η κυβέρνηση όχι μόνο γνώριζε ποιοι έχουν το Predator, αλλά και ότι στις επίμαχες άδειες αναγράφεται ρητά πως πρόκειται για "λογισμικό παρακολούθησης κινητών τηλεφώνων", το οποίο μάλιστα κοστολογείται στα 3 εκατομμύρια ευρώ».

«Ο εθνικός υποκλοπέας κ. Μητσοτάκης που έκανε την Ελλάδα εξαγωγέα παράνομων λογισμικών παρακολούθησης, μήπως θα μπορούσε να ενημερώσει τον ελληνικό λαό, πόσες ακόμα αντίστοιχες άδειες εξαγωγής του Predator έχει δώσει και σε ποιες χώρες;», σημειώνει ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας.

(φωτογραφία αρχείου Intime)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News