Ελλάδα

Ρούλα Πισπιρίγκου: Δεν θα απολογηθεί σήμερα μετά την αίτηση εξαίρεσης

Η Ρούλα Πισπιρίγκου, δεν θα απολογηθεί σήμερα καθώς δεν έχει αποφανθεί ακόμα το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας για την αίτηση εξαίρεσης που κατέθεσε στην ανακρίτρια

Δε θα απολογηθεί σήμερα η Ρούλα Πισπιρίγκου καθώς δεν έχει αποφανθεί ακόμα το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας για την αίτηση εξαίρεσης που κατέθεσε στην ανακρίτρια η Ρούλα Πισπιρίγκου μέσω του συνηγόρου της Αλέξη Κούγια. Μετά την έκδοση του βουλεύματος του δικαστικού συμβουλίου, το οποίο πιθανότατα θα εκδοθεί τις επόμενες ημέρες, θα οριστεί νέα ημερομηνία για την απολογία της.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο Αλέξης Κούγιας ζήτησε νέα προθεσμία προκειμένου προκειμένου να καταθέσουν τρεις ακόμη μάρτυρες στο πλαίσιο της ανάκρισης για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το newsbomb.gr, ζήτησε να εξεταστούν οι ιατροδικαστές, Ουρανία Δημακόπουλου, Χαρά Σπηλιοπούλου και η Αγγελική Τσιόλα. Σύμφωνα με πληροφορίες η κυρία Τζωρτζάτου επιφυλάχθηκε.

Η υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου στη συνέχεια, κατέθεσε προσφυγή στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών για την κλήση των μαρτύρων, με την ανακρίτρια να ζητάει και μετά από αυτό να αρχίσει η απολογία της κατηγορούμενης και τελικά η πλευρά της Ρούλας Πισπιρίγκου να προχωρά στην κατάθεση της αίτησης εξαιρέσεως της ανακρίτρια.

Κούγιας: «Η μεγαλύτερη δικαστική πλάνη του αιώνα»

Νωρίτερα ο κ. Κούγιας έκανε λόγο για την «Τεράστια δικαστική πλάνη, η μεγαλύτερη του αιώνα» χαρακτηρίζοντας ως πρόχειρη διαδικασία την προσωρινή φυλάκιση και τις αποφάσεις για τη Ρούλα Πισπιρίγκου ρίχνοντας αιχμές και για τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Τσιάρα.

«Είναι αδιανόητο να υπάρχουν ιατροδικαστικές εκθέσεις και πραγματογνωμοσύνες από επίσημους ιατροδικαστές που λογοδοτούν στη δικαιοσύνη και να ανατρέπονται από διοριζόμενους. Το πόρισμα βασίστηκε σε γνωμοδότηση του κ. Ευτυχιάδη που λέει ότι παραπλανήθηκε», συμπλήρωσε.

Ο ποινικολόγος αναφέρθηκε και στην οικογένεια της κατηγορουμένης, λέγοντας πως «κινδύνευσε με λιντσάρισμα. Είναι σε μικρό χωριό κρύβονται».

Επιπλέον άφησε αιχμές και για τους δικηγόρους που υπερασπίστηκαν την κατηγορουμένη. «Την άφησε χωρίς ιατροδικαστή ο τελευταίος δικηγόρος και γελοιοποιούσε την κατάσταση».

Αγωγές Κούγια σε ιατροδικαστές και εκπομπές ύψους 1 εκατομμύριο ευρώ

Ο Αλέξης Κούγιας στο τέλος θέλησε από τη μία να ευχαριστήσει τους δημοσιογράφους που βρίσκονταν έξω από τις δικαστικές αίθουσες λέγοντας ότι πλέον οι σοβαρές εκπομπές αντιμετωπίζουν τη Ρούλα Πισπιρίγκου αντικειμενικά.

Ωστόσο έκανε γνωστό ότι από αύριο 22/12 ετοιμάζει με το γραφείο του αγωγές και αποζημιώσεις εις βάρος των Καρακούκη, Καλόγρηα, Σπηλιοπούλου, Λέων και Ευτυχιάδη, ενώ το ίδιο θα συμβεί και εις βάρος παρουσιαστών εκπομπών με αποζημιώσεις ύψους 1 εκατ. σε κάθε εκπομπή γιατί «καταστράφηκε η ζωή της και έφτασε στο σημείο να έχει αντίδικο τον σύζυγό της, ο οποίος κακώς δήλωσε υποστήριξη της κατηγορίας.».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια