Νίκος Παναγιωτόπουλος: «Υπάρχει κίνδυνος, προετοιμαζόμαστε για όλα τα σενάρια»

Ελλάδα
Νίκος Παναγιωτόπουλος: «Υπάρχει κίνδυνος, προετοιμαζόμαστε για όλα τα σενάρια»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναφορικά με τις Κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις, ο κ. Παναγιωτόπουλος ξεκαθαρίζει πως θα γίνουν κανονικά τον Ιανουάριο, όπως προβλέπεται, ενώ απαντά και στα όσα φημολογούνται περί συγκρουσιακών σχέσεων στο ελληνικό «Πεντάγωνο», μεταξύ μελών της στρατιωτικής ηγεσίας, αλλά και τις σχέσεις του ίδιου με τους Αρχηγούς των Επιτελείων.

Η κλιμάκωση της έντασης με την Τουρκία, οι συμμαχίες - «κλειδιά», τα εξοπλιστικά, οι κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις και το μισθολόγιο του προσωπικού βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, στο επίκεντρο συνέντευξης του υπουργού Άμυνας κ. Νίκου Παναγιωτόπουλου. Ο επικεφαλής της πολιτικής ηγεσίας του ελληνικού Πενταγώνου επισημαίνει πως τον προβληματίζει η αναθεωρητική πολιτική της Τουρκίας, ωστόσο, τονίζει πως η Ελλάδα παραμένει σε εγρήγορση και ενισχύει την αποτρεπτικής της ισχύ.

Αναφορικά με τις Κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις, ο κ. Παναγιωτόπουλος ξεκαθαρίζει στο Newsbomb.gr και την εκπομπή Meeting Point με την Όλγα Τρέμη, πως θα γίνουν κανονικά τον Ιανουάριο, όπως προβλέπεται, ενώ απαντά και στα όσα φημολογούνται περί συγκρουσιακών σχέσεων στο ελληνικό «Πεντάγωνο», μεταξύ μελών της στρατιωτικής ηγεσίας, αλλά και τις σχέσεις του ίδιου με τους Αρχηγούς των Επιτελείων.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος, ερωτηθείς για την υπόθεση των παρακολουθήσεων υποστηρίζει πως το θέμα είναι λογικό να απασχολεί και πως έχει σοβαρή διάσταση, με αποτέλεσμα να εντείνεται η δυσπιστία των πολιτών προς το σύστημα.

Όσον αφορά τα εξοπλιστικά, ο επικεφαλής της πολιτικής ηγεσίας του ελληνικού «Πενταγώνου» αναφέρει πως «είμαστε κοντά στην απόκτηση 3+1 κορβετών», τονίζοντας πως οι προτάσεις Γάλλων και Ιταλών ικανοποιούν τις απαιτήσεις του Πολεμικού Ναυτικού. Παράλληλα, επισημαίνει με νόημα πως «η χώρα μας θα επιθυμούσε κάθε μεγάλο εξοπλιστικό πρόγραμμα να συνοδεύεται από αμυντική συνεργασία».

Ο κ. Παναγιωτόπουλος απαντά και στις πληροφορίες που θέλουν τη χώρα μας να της έχει τεθεί το αίτημα παραχώρησης στην Ουκρανία του στρατηγικής σημασίας αντιαεροπορικού οπλικού συστήματος, S-300.

Αναφορικά με το μισθολογικό στις Ένοπλες Δυνάμεις, ο κ. Παναγιωτόπουλος ανέφερε πως έχουν ληφθεί αποφάσεις για καταβολή νυχτερινών και για επίδομα στα πληρώματα του Πολεμικού Ναυτικού που είναι σε αποστολή, ενώ προανήγγειλε νέο μισθολόγιο για τις Ένοπλες Δυνάμεις, το οποίο επεξεργάζεται το ΓΕΕΘΑ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News