Στο ΣΥΡΙΖΑ προσχωρεί η πρώην βουλευτής του Βαρουφάκη, Αγγελική Αδαμοπούλου

Ελλάδα
Στο ΣΥΡΙΖΑ προσχωρεί η πρώην βουλευτής του Βαρουφάκη, Αγγελική Αδαμοπούλου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η κυρία Αδαμοπούλου είχε αποχωρήσει από το ΜέΡΑ25 στις 8 Μαρτίου καταγγέλλοντας σεξισμό και έλλειμμα δημοκρατίας στο κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη

Στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ προσχωρεί η πρώην βουλευτής του Βαρουφάκη, Αγγελική Αδαμοπούλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες συναντήθηκε πριν από λίγο με τον Αλέξη Τσίπρα και συμφώνησαν να προσχωρήσει η κυρία Αδαμοπούλου στο ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζεται πως η κυρία Αδαμοπούλου είχε αποχωρήσει από το ΜέΡΑ25 στις 8 Μαρτίου καταγγέλλοντας σεξισμό και έλλειμμα δημοκρατίας στο κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη.

Η ανάρτηση Τσίπρα για την προσχώρηση Αδαμοπούλου στο ΣΥΡΙΖΑ

«Η Αγγελική Αδαμοπούλου συστρατεύεται στην κοινή μας προσπάθεια να φέρουμε μια ώρα αρχύτερα την πολιτική αλλαγή και τη δικαιοσύνη παντού.

Καλωσόρισες, Αγγελική, στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία!», έγραψε ο Αλέξης Τσίπρας στο facebook.

Τι είχε δηλώσει μετά την αποχώρησή της από το ΜέΡΑ25 η Αγγελική Αδαμοπούλου

Η βουλευτής είχε δηλώσει πως το κόμμα του κ. Βαρουφάκη από «πολυσυλλεκτική και πολυφωνική συλλογικότητα» έχει μετατραπεί σε «κλειστή λέσχη εκλεκτών», που λειτουργεί αυθαίρετα και αυταρχικά, ενώ εμφανίζει «πλεόνασμα οικογενειοκρατίας και νεποτισμού».

«Τολμώ να πω ότι υπάρχει έντονος σεξισμός απέναντι στις γυναίκες του κόμματος. Δυστυχώς, η ίδια η ηγεσία του ΜέΡΑ25 και συγκεκριμένα αρεστά της στελέχη επιχειρούν καθημερινά, αυταρχικά κι αυθαίρετα να επιβάλλονται δίχως διάλογο και δίχως διαδικασίες», είχε πει μεταξύ άλλων κατά την ανεξαρτητοποίησή της.

Από την πλευρά του, ο κ. Βαρουφάκης σε tweet που ανήρτησε τότε έγραφε: «Με την συνείδηση ήσυχη, ότι κανένα κόμμα δεν έχει σταθεί σε βουλεύτριά του όπως το ΜέΡΑ25 στην Αγγελική Αδαμοπούλου, της εύχομαι κάθε επιτυχία στο νέο της κόμμα... τώρα που μύρισαν εκλογές. Την Ημέρα της Γυναίκας εμείς είμαστε στους δρόμους - για τις γυναίκες όχι για τα αξιώματα».

Ωστόσο η κυρία Αδαμοπούλου απάντησε, τονίζοντας ότι δεν ζήτησε ποτέ αξιώματα από την ηγεσία του κόμματος και πως δεν είχε έρθει σε επαφή με κανένα άλλο κόμμα. «Σκοπός μου είναι προς το παρόν να συνεχίσω να ασκώ τα κοινοβουλευτικά μου καθήκοντα ως ανεξάρτητη βουλευτής», δήλωνε.

Φωτογραφία: facebook

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News