Εκτός «εορταστικού καλαθιού» μελομακάρονα, κουραμπιέδες

Οικονομία
Εκτός «εορταστικού καλαθιού» μελομακάρονα, κουραμπιέδες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το εορταστικό καλάθι θα ισχύσει από 14 Δεκεμβρίου μέχρι και τις 4 Ιανουαρίου

Ανακοινώθηκε το εορταστικό καλάθι, που θα τεθεί σε εφαρμογή από τις 14 Δεκεμβρίου, αλλά και το «Καλάθι του Αη Βασίλη» για αγορές παιχνιδιών όπως άλλωστε είχε προαναγγείλει ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

Όπως είχε προαναγγελθεί εκτός καλαθιού μένουν μελομακάρονα και κουραμπιέδες.

Η μεγάλη έκπληξη αφορά τα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες που αποτελούν παραδοσιακά γλυκά των Χριστουγέννων ωστόσο, τελικά δεν θα συμπεριληφθούν στο εορταστικό καλάθι με απόφαση του Υπουργού.

Όπως είπε, πήρε ο ίδιος την απόφαση αυτή για να μη δημιουργηθεί αθέμιτος ανταγωνισμός με τους φούρνους και τα ζαχαροπλαστεία, που παραδοσιακά τις γιορτές πωλούν τα γλυκά των Χριστουγέννων. 

Το εορταστικό καλάθι θα ισχύσει από 14 Δεκεμβρίου μέχρι και τις 4 Ιανουαρίου και θα περιλαμβάνει:

μοσχάρι,

τσουρέκι,

βασιλόπιτα και

σοκολάτες

«Είχε γίνει μεγάλη συζήτηση για το να θα περιλάβουμε κουραμπιέδες και μελομακάρονα. Με δική μου απόφαση δεν θα τα συμπεριλάβουμε για να μην έχουμε αθέμιτο ανταγωνισμό με ζαχαροπλαστεία και φούρνους».

«Το καλάθι του Άγιου Βασίλη».

Από τις 14 Δεκεμβρίου μέχρι τις 11 Ιανουαρίου θα ισχύσει το καλάθι του «Άι - Βασίλη» με παιχνίδια. Σ' αυτά συμπεριλαμβάνονται 10 κατηγορίες:

επιτραπέζια παζλ,

παιχνίδια κούκλες και άλλα αξεσουάρ

βρεφικά παιχνίδια,

φιγούρες δράσης,

παιχνίδια κατασκευών με τουβλάκια,

αθλητικά παιχνίδια μπάλες κτλ.,

λούτρινα παιχνίδια,

μουσικά παιχνίδια,

τηλεκατευθυνόμενα,

ηλεκτρικά παιχνίδια

«Οι περισσότερες αλυσίδες μας έχουν πει ότι θα συμπεριλάβουν περισσότερα από ένα και θα είναι πλούσιο» ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Πώς θα είναι το σήμα του εοραστικού καλαθιού

Θα υπάρχει ένα ειδικό σήμα με την μορφή του Αι Βασίλη κι ένα καλάθι σουπερμάρκετ και θα βρίσκεται σε κάθε ράφι, σε κάθε κατάστημα, εφόσον αυτό θέλει να συμμετέχει, αλλά και σχετικός κατάλογος αναρτημένος στην είσοδο του καταστήματος, είπε στην ΕΡΤ ο πρόεδρος του Συνδέσμου Κατασκευαστών και Εμπόρων Παιδικών Παιχνιδιών Γιάννης Παπαδόπουλος.

Οι κατηγορίες παιχνιδιών που θα περιλαμβάνονται είναι: επιτραπέζια παιχνίδια, κούκλες, λούτρινα, παιχνίδια δράσης, παιχνίδια εξωτερικού χώρου, οχήματα, τηλεκατευθυνόμενα και ηλεκτρονικά παιχνίδια.

Τα παιχνίδια που θα συμμετέχουν στο «καλάθι του Αι Βασίλη» θα έχουν χαμηλότερες τιμές. Ο έλεγχος θα γίνεται σε εβδομαδιαία βάση από το υπουργείο.

Ο μαγαζάτορας κάθε Τετάρτη θα πρέπει να υποβάλει λίστα στο υπουργείο Ανάπτυξης με το τι παιχνίδια θα συμμετέχουν στο καλάθι και τις τιμές που θα τα βάλει. Το «Καλάθι του παιδιού με τα παιχνίδια» θα ξεκινήσει στις 14 του μήνα και θα διαρκέσει έως τις 11 Ιανουαρίου, σημείωσε.

Καλάθι νοικοκυριού

Νωρίτερα τις νέες λίστες με τα προϊόντα που απαρτίζουν το «καλάθι του νοικοκυριού» ανήρτησαν τα σούπερ μάρκετ στην πλατφόρμα e-καταναλωτής. Η τιμή των προϊόντων που αναγράφεται αφορά την εβδομάδα 7 με 13 Δεκεμβρίου. Υπενθυμίζουμε ότι το καλάθι του νοικοκυριού μπαίνει σήμερα στην τέταρτη εβδομάδα εφαρμογής του.

Kαλάθι του νοικοκυριού: Τις νέες λίστες με τα προϊόντα που απαρτίζουν το «καλάθι του νοικοκυριού» ανήρτησαν τα σούπερ μάρκετ στην πλατφόρμα e-καταναλωτής. Η τιμή των προϊόντων που αναγράφεται αφορά την εβδομάδα 7 με 13 Δεκεμβρίου. Υπενθυμίζουμε ότι το καλάθι του νοικοκυριού μπαίνει σήμερα στην τέταρτη εβδομάδα εφαρμογής του.

Συνολικά 16 επιχειρήσεις δημιούργησαν αυτή την εβδομάδα «καλάθια» και συγκεκριμένα 13 αλυσίδες σούπερ μάρκετ (ΑΒ Βασιλόπουλος, Βazaar, Γαλαξίας, Discount Market, Κρητικός, Lidl, Μασούτης, Market In, My Market, Σκλαβενίτης, ΣΥΝΚΑ, Πίτσιας, Χαλκιαδάκης), το οnline Efresh.gr και oι πλατφόρμες efood και Wolt.

Aναλυτικά τα καλάθια των σούπερ μάρκετ τα βρίσκει στο e-καταναλωτής όπου ο καταναλωτής μεταβαίνει στην αλυσίδα που επιθυμεί.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News