Σέρρες: «Μπαλάκι» ευθυνών για την τραγωδία - Διερευνώνται τα αίτια

Ελλάδα
Σέρρες: «Μπαλάκι» ευθυνών για την τραγωδία - Διερευνώνται τα αίτια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανείπωτη τραγωδία σημειώθηκε χθες σε Δημοτικό σχολείο στις Σέρρες, όπου ένας 11χρονος έχασε τη ζωή του μετά από έκρηξη

Ένα 11χρονο παιδί έχασε τη ζωή του χθες Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου, στην αυλή του σχολείου του στις Σέρρες, ενώ έπαιζε αμέριμνο την ώρα λειτουργίας του ολοήμερου προγράμματος, όταν μεταλλική πόρτα του σχολικού συγκροτήματος εκσφενδονίστηκε πάνω του με δύναμη από το ωστικό κύμα που προκάλεσε έκρηξη του καυστήρα. Δύο ακόμη παιδιά, 6 και 10 ετών, τραυματίστηκαν από την έκρηξη, εκ των οποίων το μεγαλύτερο μετά τις απαραίτητες εξετάσεις επέστρεψε στο σπίτι του. Το εξάχρονο παιδί, το οποίο φέρει εμπιεστικό κάταγμα βρεγματικού οστού (ΑΡ) και μικρό ρωγμώδες κάταγμα ρινικών οστών, θα διακομισθεί προληπτικά στην παιδοχειρουργική κλινική του Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Ιπποκράτειο» για περαιτέρω παρακολούθηση.

Όσον αφορά τα αίτια της έκρηξης του καυστήρα, βρίσκονται υπό διερεύνηση. Το σύστημα θέρμανσης του σχολείου βρισκόταν στη διαδικασία μετατροπής του καυσίμου από πετρέλαιο σε γεωθερμία. Ο διευθυντής του σχολείου, Νίκος Τσιότσιος, αναφέρει ότι νωρίτερα την ίδια ημέρα είχε έρθει τεχνικός για να συνδέσει τον καυστήρα με το σύστημα γεωθερμίας, το οποίο είχε εγκατασταθεί, και να θέσει εκτός λειτουργίας το σύστημα λειτουργίας με πετρέλαιο. Όπως τονίζει ο ίδιος, είχε ζητήσει να γίνονται οι εργασίες μόνο το Σαββατοκύριακο, αλλά ο δήμος δεν είχε δώσει σημασία. Ο δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης, μιλώντας στην kathimerini.gr, τόνισε ότι «η σύμβαση με τον εργολάβο που είχε αναλάβει το έργο μετατροπής του καυστήρα ανέφερε ρητά ότι δεν μπορούσαν να πραγματοποιηθούν εργασίες πλην Σαββατοκύριακου χωρίς άδεια από τον δήμο ή τον διευθυντή του σχολείου».

Αναρωτήθηκε «πώς μπήκε εργολάβος ενώ το σχολείο δούλευε», συμπληρώνοντας ότι «από τον δήμο δεν δόθηκε ποτέ άδεια». Ο κ. Χρυσάφης διευκρίνισε ότι το έργο βρισκόταν σε φάση ολοκλήρωσης. «Τι λάθος έγινε, ποια αστοχία υπήρξε για να συμβεί αυτό το κακό θα το διερευνήσουν οι αρμόδιες αρχές», συμπλήρωσε τονίζοντας ότι το δυστύχημα έχει βυθίσει στο πένθος ολόκληρη την πόλη. Άμεση διερεύνηση ευθυνών για την τραγωδία έχει ζητήσει ο εισαγγελέας Σερρών με παρέμβασή του χθες Δευτέρα.

«Η τραγική απώλεια του μικρού μαθητή στις Σέρρες μάς έχει συγκλονίσει. Η σκέψη μας είναι στους γονείς και στην οικογένειά του, καθώς και στις οικογένειες των παιδιών που τραυματίστηκαν. Είμαστε σε επικοινωνία με τον αρμόδιο για τη λειτουργία του σχολείου δήμο, προκειμένου να διερευνηθεί τι ακριβώς έχει συμβεί. Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να διερευνηθούν τα αίτια της τραγικής απώλειας και να αποδοθούν ευθύνες», ανέφεραν σε κοινή τους ανακοίνωση τα υπουργεία Εσωτερικών και Παιδείας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News