Ελλάδα

Αλέξανδρος Νικολαΐδης: Σε δημοπρασία τα Ολυμπιακά του μετάλλια - Μέρος των εσόδων σε Αρκαλοχώρι και Αγία Πελαγία

Τα χρήματα θα δοθούν για καλό σκοπό σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς και οικογένειες που το έχουν πραγματική ανάγκη - Αυτή ήταν άλλωστε και η τελευταία επιθυμία του Ολυμπιονίκη

Σχεδόν δύο μήνες έχουν περάσει από την ημέρα που έφυγε από τη ζωή ο ο δις αργυρός ολυμπιονίκης του Τάε Κβον Ντο και αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Νικολαϊδης, σε ηλικία μόλις 43 ετών.

Από σήμερα Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου, έως και τις 12 Δεκεμβρίου τίθενται σε δημοπρασία τα 2 αργυρά Ολυμπιακά μετάλλια και 3 Ολυμπιακές δάδες, του Αλέξανδρου Νικολαϊδη με σκοπό τα χρήματα που θα συλλεχθούν να δοθούν για καλό σκοπό και να πάνε σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς και οικογένειες που το έχουν πραγματική ανάγκη.

Αυτή ήταν άλλωστε και η τελευταία επιθυμία του Ολυμπιονίκη, θέλοντας να ενισχύσει μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς.

Όπως ανακοίνωσε η οικογένειά του σε ανάρτηση στο Facebook, η ιστοσελίδα των Δημοπρασιών που φέρει την ονομασία #gianasotheienapaidi - www.alexandrosnikolaidis.com/gianasotheienapaidi/ είναι διαθέσιμη από σήμερα,  έως τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου και περιλαμβάνει:

Τα 2 αργυρά μετάλλια του:

 • Αργυρό Μετάλλιο Tae Kwon Do Αλέξανδρου Νικολαΐδη, Ολυμπιακοί Αγώνες Αθήνα 2004, Κατηγορία 80+ κιλών
 • Αργυρό Μετάλλιο Tae Kwon Do Αλέξανδρου Νικολαΐδη, Ολυμπιακοί Αγώνες Πεκίνο 2008, Κατηγορία 80+ κιλών

Και τις 3 δάδες του:

 • Ολυμπιακή Δάδα, Ολυμπιακοί Αγώνες Σίδνεϊ 2000
 • Ολυμπιακή Δάδα, Ολυμπιακοί Αγώνες Πεκίνο 2008, 1ος Λαμπαδηδρόμος
 • Ολυμπιακή Δάδα, Ολυμπιακοί Αγώνες Λονδίνο 2012

Τα χρήματα των δημοπρασιών θα δοθούν απευθείας και ισόποσα στους ακόλουθους 7 μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς και στις αντίστοιχες οικογένειες:

 • ΛΑΜΨΗ - Σύλλογος Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένειες Β. Ελλάδος
 • ΦΛΟΓΑ - Σύλλογος Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένειες
 • Παιδικό Χωριό SOS στο Φίλυρο Θεσσαλονίκης
 • Σύλλογος Σεισμόπληκτων Δήμου Μινώα Πεδιάδας "Η Ελπίδα" & στις Οικογένειες των 2 θυμάτων των φυσικών φαινομένων της 15ης Οκτωβρίου 2022 στην Κρήτη
 • ΆΡΣΙΣ - Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων
 • Γιατροί Χωρίς Σύνορα
 • Κοινωνική Κουζίνα ο Άλλος Άνθρωπος

Η οικογένεια στην ανάρτηση αναφέρει και την τελευταία επιθυμία του Αλέξανδρου:

«Αν ερχόμαστε σε αυτή τη ζωή για κάποιο σκοπό, εγώ έχω αποφασίσει ποιος θα είναι αυτός. Να προσφέρω ελπίδα μέσα από όσα κατάφερα στην ζωή μου, από τα όμορφα μέχρι τα άσχημα. Για αυτόν τον λόγο, τα δύο μου αργυρά Ολυμπιακά μετάλλια, της Αθήνας και του Πεκίνο, που για χρόνια κρύβω καλά, ήρθε η ώρα να βγουν και να επιστρέψουν εκεί που ανήκουν, στις πανανθρώπινες αξίες. Τελευταία επιθυμία μου είναι, τα δύο αυτά μετάλλια, να βγουν σε δημοπρασία και το ποσό που θα συγκεντρωθεί να δοθεί σε δομές για τα παιδιά που θα επιλέξει η οικογένειά μου. Αν σωθεί έστω ένα παιδί, θα αξίζει κάθε κλωτσιά που έχω φάει στο κεφάλι, κάθε κάταγμα στα πόδια μου. Αυτό είναι το αποτύπωμα που θέλω να αφήσω στην κοινωνία, αυτή είναι η κληρονομιά που θέλω να μείνει στα παιδιά μου».

Υπενθυμίζεται ότι μέρος των εσόδων από την δημοπρασία των ολυμπιακών μεταλλίων του Αλέξανδρου Νικολαΐδη θα πάει για τους σεισμόπληκτους στο Αρκαλοχώρι και τις οικογένειές των δύο ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στις πλημμύρες της 15η Οκτωβρίου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια