«Πόλεμος» στις κλινικές για τα μπότοξ - Απίστευτη βία και ξυλοδαρμοί για τα… «χρυσά» πορτοφόλια

Ελλάδα
«Πόλεμος» στις κλινικές για τα μπότοξ - Απίστευτη βία και ξυλοδαρμοί για τα… «χρυσά» πορτοφόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σύμφωνα με τα θύματα, ο στόχος του εν εξελίξει πολέμου είναι ένας και μοναδικός: ποιος θα εξασφαλίσει το μεγαλύτερο δυνατό μερίδιο, ιδανικά δε το μονοπώλιο στο πλούσιο πελατολόγιο

Απίστευτη βία, ξυλοδαρμοί, ακόμη και απαγωγές αναφέρονται σε μια ογκώδη δικογραφία, για τον «πόλεμο» που έχει κηρύξει στους ανταγωνιστές του όμιλος κλινικών αισθητικής δερματολογίας και πλαστικής χειρουργικής διεκδικώντας το μονοπώλιο σε πελάτες με γερά πορτοφόλια, από το Κολωνάκι έως την Κηφισιά και τη Γλυφάδα.

Στο επίκεντρο της υπόθεσης βρίσκεται όμιλος αισθητικής δερματολογίας και χειρουργικής, με δίκτυο ιατρικών εγκαταστάσεων σε όλη την Αθήνα.  Σύμφωνα με τις πληροφορίες από το protothema.gr, υπάρχουν εργαζόμενοι στον εν λόγω όμιλο που καταγγέλλουν ότι έχουν πέσει οι ίδιοι θύματα ξυλοδαρμού, έχουν δεχτεί σοβαρές απειλές κατά της ζωής τους, ενώ αναφέρεται ακόμη και περιστατικό απαγωγής.

Για την αυτοπροστασία τους, οι άνθρωποι αυτοί κατέφυγαν στην Αστυνομία, όπου και περιέγραψαν λεπτομερώς, με διασταυρούμενες μαρτυρίες, όλα όσα συμβαίνουν στο παρασκήνιο των αισθητικών επεμβάσεων. Σύμφωνα με τα θύματα, ο στόχος του εν εξελίξει πολέμου είναι ένας και μοναδικός: ποιος θα εξασφαλίσει το μεγαλύτερο δυνατό μερίδιο, ιδανικά δε το μονοπώλιο στο πλούσιο πελατολόγιο. Δηλαδή στις λίστες-χρυσωρυχείο με τα ονόματα ανθρώπων που ξοδεύουν δεκάδες ή και εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για αισθητική και καλλωπισμό. Όπως είναι αυτονόητο, το κατεξοχήν μήλον της Εριδος είναι η πελατεία που παρεπιδημεί στις πιο ακριβές συνοικίες της πρωτεύουσας, από το Κολωνάκι έως την Κηφισιά και τη Γλυφάδα.

Οι βασικοί πρωταγωνιστές της υπόθεσης είναι οι δύο συνιδιοκτήτες κραταιού ομίλου κλινικών αισθητικής δερματολογίας και πλαστικής χειρουργικής, ο οποίος στο παρελθόν είχε απασχολήσει τη δημοσιότητα με αφορμή ένα βαρύ πρόστιμο ύψους 300.000 ευρώ. Το είχε επιβάλει η Γενική Διεύθυνση Προστασίας Καταναλωτή, ύστερα από καταγγελίες για παραπλανητικές τακτικές προώθησης υπηρεσιών.

Όπως επί λέξει αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εμπορίου «κατά το χρονικό διάστημα της διετούς λειτουργίας της, η επιχείρηση υιοθέτησε παραπλανητικές και επιθετικές εμπορικές πρακτικές και είχε παραλείψεις, τόσο κατά τη διαφήμιση των υπηρεσιών της, μέσω, κυρίως, δημοφιλών τηλεοπτικών εκπομπών, όσο και κατά την παροχή υπηρεσιών στις εγκαταστάσεις της». Σημειώνεται επιπλέον ότι ως ambassador του ομίλου κλινικών αισθητικής δερματολογίας και πλαστικής χειρουργικής εμφανιζόταν μια πολύ γνωστή παρουσιάστρια της ελληνικής τηλεόρασης και πως η καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας το 2019 σε κλαμπ της Εκάλης είχε προσελκύσει πλήθος επώνυμων φίλων και πελατών τους από τον επιχειρηματικό, καλλιτεχνικό και δημοσιογραφικό κλάδο.

Εκτός όμως από τους δύο συνεταίρους και ιδιοκτήτες του ομίλου, υπάρχει και τρίτο πρόσωπο στην υπόθεση. Πρόκειται για μια ιδιοκτήτρια κέντρου αισθητικής στο Κολωνάκι, αλβανικής καταγωγής, η οποία στο παρελθόν είχε εργαστεί για λογαριασμό της ενεχόμενης επιχείρησης. Οι ιδιοκτήτες της οποίας την κατηγόρησαν ότι έκλεψε τους πελάτες τους και την απείλησαν -πάντα σύμφωνα με τους δικούς της ισχυρισμούς- ότι «θα της σπάσουν τα κόκαλα», ότι «θα την κουρέψουν» (!) για να πάρει το μάθημά της, ότι «θα μπουν στο μαγαζί της και θα της το σπάσουν» κ.ά. Η τελευταία επικοινωνία μαζί της έκλεισε με την ανατριχιαστική φράση, στο αυθεντικό ύφος αδίστακτου εκτελεστή της νύχτας «ξέρεις πολύ καλά πως ό,τι λέω το κάνω».

Οι καταγγελίες

Όλα ξεκίνησαν πριν από περίπου δύο χρόνια, τον Οκτώβριο του 2020. Η ως άνω επιχειρηματίας αναφέρει στην κατάθεσή της για τους δύο πρώην εργοδότες της, ότι «είχαμε μια επαγγελματική συνεργασία στον χώρο της αισθητικής για κάποια χρόνια».

Τις παραπάνω απειλές, σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς της, εξαπέλυσε η σύζυγος ενός από τους επιχειρηματίες. Αμέσως μετά από αυτό το απειλητικό τηλεφώνημα, η εξ Αλβανίας πρώην συνεργάτιδα του ομίλου κάλεσε απευθείας τον ίδιο τον επιχειρηματία, καθώς πάντα τον θεωρούσε πιο λογικό και συνεννοήσιμο από την παρορμητική σύζυγό του. Αλλά οι ελπίδες πως θα μπορούσε να υπάρξει ειρηνική διευθέτηση των όποιων διαφορών, διαψεύστηκαν. Διότι, όπως αναφέρει η πρώην συνεργάτις, «και αυτός είχε την ίδια στάση απέναντί μου. Με εξύβρισε με χυδαίο τρόπο και με απείλησε ότι, εάν σε περίπτωση πάρω τους πελάτες τους, θα με γαμ...».

Κατόπιν τούτων, η Αλβανίδα επιχειρηματίας και ιδιοκτήτρια κέντρου αισθητικής στο Κολωνάκι αποτάθηκε αμέσως στην Αστυνομία. Συγκεκριμένα πήγε στο Α.Τ. Ακροπόλεως και ζήτησε να γίνει σύσταση στους επιχειρηματίες προκειμένου να μην την ενοχλήσουν ξανά.

Ωστόσο, στις 9 Σεπτεμβρίου 2020 μετά τα μεσάνυχτα, πάντα σύμφωνα με την ίδια κατάθεση, η σύζυγος του επιχειρηματία μετέβη στο σπίτι υπαλλήλου της Αλβανίδας στο Παγκράτι, συνοδευόμενη από τρία ακόμη άτομα, μεταξύ των οποίων ο σύζυγός της και δύο ακόμα γυναίκες και «προκάλεσαν σωματικές βλάβες» στην εργαζόμενη. Το περιστατικό δε, έχει καταγραφεί στο μητρώο συμβάντων του Α.Τ. Παγκρατίου.

Η εν λόγω υπάλληλος στο κέντρο αισθητικής της Αλβανίδας επιχειρηματία αναφέρει στη δική της κατάθεση κι άλλα παρόμοια περιστατικά εναντίον της, κάνοντας λόγο για μαφιόζικες μεθόδους. Σύμφωνα με τα λεγόμενά της, έπεσε θύμα απαγωγής και άγριου ξυλοδαρμού με δράστες τους ιδιοκτήτες της μεγάλης αλυσίδας κέντρων αισθητικής δερματολογίας και χειρουργικής. Η καταγγελία της παθούσας αναφέρει σχετικά ότι «στις 9 Δεκεμβρίου 2020 το ζευγάρι και ιδιοκτήτες των κέντρων αισθητικής μαζί με δύο υπαλλήλους τους άνοιξαν με κάποιο τρόπο την πόρτα της πολυκατοικίας όπου διαμένει ο σύντροφός μου. Εγώ μετά από απειλές τους, βγήκα έξω και με χτύπησαν, όπως και τον σύντροφό μου».

Παρ’ όλα αυτά, οι δράστες του ξυλοδαρμού, όπως περιγράφει η μαρτυρία, δεν σταμάτησαν εκεί. Μερικές μέρες αργότερα επανήλθαν, με ακόμη πιο άγριες διαθέσεις: «Στις 18 Ιανουαρίου 2021 και ώρα περίπου 22.30, ενώ κατευθυνόμουν πεζή προς το σπίτι του συντρόφου μου, με πλησίασε η σύζυγος του επιχειρηματία και μου ζήτησε να συζητήσουμε. Μπήκαμε στο αυτοκίνητό της. Στη θέση του οδηγού καθόταν ο σύζυγός της και μου ζήτησαν να πάω στο σπίτι τους να συζητήσουμε. Δέχθηκα και μεταβήκαμε με το αυτοκίνητό τους στο σπίτι τους, στην Κηφισιά. Εκεί βρισκόταν και μια υπάλληλος τους. Σκοπός τους ήταν να πάρουν πληροφορίες για την επιχείρηση της εργοδότριάς μου. Όμως, στη συνέχεια άρχισαν να με χτυπούν και οι τρεις, με αποτέλεσμα να με τραυματίσουν σοβαρά. Εχασα τις αισθήσεις μου και ξύπνησα το πρωί. Με κρατούσαν παρά τη θέλησή μου μέχρι τις 19.30 προκειμένου να έρθει ένας μπράβος για να τους οδηγήσω στο σπίτι της Αλβανίδας επιχειρηματία και στην οικία μιας συναδέλφου μου. Με χτύπησε κι αυτός στο κεφάλι και στη συνέχεια με έβαλαν στο αυτοκίνητο του ιδιοκτήτη της αλυσίδας κέντρων αισθητικής και με οδήγησαν στο σπίτι της συναδέλφου μου με σκοπό να τη χτυπήσουν και εκείνη».

Οι απειλές

Η συνέχεια για την υπάλληλο ήταν ακόμη χειρότερη: «Βάλανε εμένα μπροστά για να ανοίξει η πόρτα. Εκείνη όμως αντιλήφθηκε ότι κάτι δεν πάει καλά και έβαλε σε λειτουργία τον συναγερμό του σπιτιού της, με αποτέλεσμα να φοβηθούν και να φύγουν. Στη συνέχεια ήθελαν να με οδηγήσουν στο σπίτι της εργοδότριάς μου, αλλά εγώ δεν γνώριζα τη διεύθυνσή της».

Μετά απ’ αυτή τη βόλτα του τρόμου, η γυναίκα, σε κατάσταση σοκ, πήγε στο Α.Τ. Αγίου Δημητρίου και στη συνέχεια στο Τμήμα Ασφάλειας Κηφισιάς όπου και κατήγγειλε όλα όσα υπέστη. Κατέθεσε στους αστυνομικούς ότι τα πάντα συνέβησαν για να πείσουν την εργοδότριά της, δηλαδή την Αλβανίδα επιχειρηματία, να τους μεταβιβάσει με παράνομο τρόπο το μαγαζί της στο Κολωνάκι.

Μια άλλη υπάλληλος από το ινστιτούτο ομορφιάς στο Κολωνάκι, η οποία κατέθεσε στην Αστυνομία για το πολεμικό κλίμα που επικράτησε από την πρώτη κιόλας ημέρα λειτουργίας του καταστήματος, ανέφερε ότι δέχτηκε καταιγισμό μηνυμάτων μέσω της εφαρμογής messenger προκειμένου να συναντήσει τους παλιούς εργοδότες της. Είχε φύγει από την επιχείρησή τους μαζί με την Αλβανίδα συνάδελφό της, με σκοπό να εργαστεί μαζί της στο κέντρο αισθητικής στο Κολωνάκι: «Δέχτηκα πολλά μηνύματα, αλλά εγώ δεν απάντησα. Στις 19 Ιανουαρίου 2021, όταν και άνοιξε το ινστιτούτο, είχαν πάει στην είσοδο της πολυκατοικίας επί της οδού Πατριάρχου Ιωακείμ οι δυο πρώην εργοδότες μας, για να ελέγξουν το χώρο και να μας συναντήσουν. Αφού δεν κατάφεραν να μας βρουν, άρχισαν τα τηλεφωνήματα με απειλές  του τύπου "αν μας δουν να μπαίνουμε ξανά στο μαγαζί, θα μας αφήσουν ανάπηρες" κ.λπ. Εμένα μου είπαν ότι δεν θα με ξαναδούν τα παιδιά μου και θα βάλουν γύφτους να μας ανατινάξουν το μαγαζί για χίλια ευρώ».

Οι ιδιοκτήτες

Στις έγγραφες εξηγήσεις τους προς τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών οι δύο ιδιοκτήτες του ομίλου κλινικών αισθητικής δερματολογίας και πλαστικής χειρουργικής ως προς τη μήνυση που κατέθεσε εναντίον τους η ιδιοκτήτρια του ινστιτούτου αισθητικής στο Κολωνάκι, υποστηρίζουν ότι ουδέποτε απείλησαν ή άσκησαν βία εις βάρος της πρώην υπαλλήλου τους και ουδέποτε προσπάθησαν να βλάψουν την περιουσία της, όπως εκείνη ισχυρίζεται ότι προσπάθησαν να κάνουν.

Στην πραγματικότητα, αναφέρουν, τόσο η υπό κρίση δικογραφία όσο και οι υπόλοιπες δικογραφίες που έχουν σχηματιστεί κατόπιν υποβολής μηνύσεων από τους συνεργάτες της, εντάσσονται σε ένα γενικότερο σχέδιο πρόκλησης βλάβης της επιχείρησής τους. Και προσθέτουν: «Εμείς από την πλευρά μας ουδέποτε προχωρήσαμε σε τηλεφωνική κλήση με τη μηνύτρια ή με τις υπαλλήλους της, προκειμένου να την εξυβρίσουμε, ουδέποτε το πράξαμε και ασφαλώς ουδέποτε απειλήσαμε, εξαγγέλλοντας κακό κατευθυνόμενο στη σωματική ακεραιότητα ή της ζωής της». Την υπόθεση για λογαριασμό των κατηγορουμένων χειρίζονται οι γνωστοί ποινικολόγοι Ανδρέας Π. Σπυρόπουλος, Γεώργιος Φελούκας, Ανθούλα Ανάσογλου και βρίσκεται στο στάδιο της προκαταρκτικής εξέτασης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News