Ηράκλειο: Κρίσιμη αλλά σταθερή η κατάσταση υγείας της 4χρονης που κατάπιε φιστίκι

Κρήτη
Ηράκλειο: Κρίσιμη αλλά σταθερή η κατάσταση υγείας της 4χρονης που κατάπιε φιστίκι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το νεαρό κορίτσι συνεχίζει να νοσηλεύεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του ΠΑΓΝΗ

Κρίσιμη αλλά σταθερή παραμένει η κατάσταση της υγείας της 4χρονης που μεταφέρθηκε εσπευσμένα από τη Σαντορίνη με δύσπνοια την Τρίτη 29 Νοεμβρίου, καθώς ένα φιστίκι είχε φράξει τον δεξί της πνεύμονα.

Όπως ανέφερε στο neakriti.gr ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ, Γιώργος Χαλκιαδάκης, η 4χρονη συνεχίζει να νοσηλεύεται στην ΜΕΘ Παίδων του νοσοκομείου ενώ η κατάσταση της υγείας παραμένει σοβαρή.

Όπως είχε αναφέρει ο κ. Χαλκιαδάκης λίγο μετά την μεταφορά της 4χρονης, «το παιδί όταν έφτασε στο νοσοκομείο είχε χαμηλό κορεσμό οξυγόνου. Το παιδί υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση και οι γιατροί προχώρησαν στην αφαίρεση ενδοσκοπικά του ξένου σώματος που είχε αποφράξει τον δεξί του πνεύμονα. Η κατάσταση της υγείας της 4χρονης κρίνεται σταθερά κρίσιμη, η οποία νοσηλεύεται διασωληνομένη στην ΠΜΕΘ και σε καταστολή. Τα επόμενα 24ωρα αναμένουμε τις εξελίξεις και τις αντιδράσεις, μετά από την επέμβαση».

Το παιδί, άγνωστο κάτω από ποιες συνθήκες, βρέθηκε να έχει 1,5 φιστίκι στον δεξί του πνεύμονα, παρουσίασε αναπνευστική δυσχέρεια και κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του από την Σαντορίνη στην Κρήτη, για την οποία στήθηκε επιχείρηση αεροδιακομιδής, με το αεροσκάφος του ΕΚΑΒ. Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής του, αμέσως μόλις έφτασε στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου διασωληνώθηκε από τον γιατρό αεροκομιδών και τον γιατρό του ΕΚΑΒ και στην συνέχεια μεταφέρθηκε στο ΠΑΓΝΗ.

«Το παιδί όταν ήρθε ήταν σε άσχημη κατάσταση, όμως αντιμετωπίστηκε πολύ γρήγορα από τους γιατρούς και πλέον ελπίζουμε όλα να πάνε καλά» ανέφερε ο διοικητής της ΥΠΕ Κρήτης Νεκτάριος Παπαβασιλείου.

Στο πλευρό του κοριτσιού παραμένουν οι γονείς της.

(φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News