Οικονόμου: «Παράθυρο για μέτρα στήριξης των δανειοληπτών»

Ελλάδα
Οικονόμου: «Παράθυρο για μέτρα στήριξης των δανειοληπτών»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η κυβέρνηση βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τις τράπεζες και τους servisers ώστε να υποστηριχθούν όσο το δυνατόν περισσότερο. Αναμένουμε πρωτοβουλίες και από τις τράπεζες για τη στήριξη των δανειοληπτών»

Με το ταξίδι του πρωθυπουργού στην δυτική Ελλάδα, ξεκίνησε η ενημέρωση του κ. Οικονόμου, κάνοντας αναφορά στις παρεμβάσεις της κυβέρνησης για την ανάπτυξη της περιοχής, επισημαίνοντας πόσο σημαντική είναι η περιφερειακή ανάπτυξη.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Οικονόμου άφησε αιχμές για την τακτική του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος, όπως είπε, περιοδεύει στην επαρχία επικρίνοντας το έργο της κυβέρνησης και επιχειρώντας να προκαλέσει ανάσχεση του έργου και της όποιας προσπάθειας. «Ο πρωθυπουργός βαδίζει στο δρόμο της δημιουργίας ενώ ο κ. Τσίπρας στο δρόμο της διάλυσης», σημείωσε.

Για το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας σημείωσε πως αυξάνονται οι αποδοχές των γιατρών, όπως είχε εξαγγείλει ο πρωθυπουργός.

Όσον αφορά το νομοσχέδιο για την πολυεπίπεδη διακυβέρνηση, ο κ. Οικονόμου τόνισε πως στόχος είναι να αποφευχθεί η ασυνεννοησία μεταξύ εμπλεκόμενων φορέων κατά τη διάρκεια μιας κρίσης. Με τον τρόπο αυτό επιλύουμε χρόνιες δυσλειτουργίες», σημείωσε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε για το καλάθι του νοικοκυριού θα προστεθούν προϊόντα για διαβητικούς και άτομα που έχουν άλλα χρόνια προβλήματα. Επίσης, όπως σημείωσε, εξετάζεται η δημιουργία και του εορταστικού καλαθιού, ενόψει Χριστουγέννων.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το σχέδιο στήριξης των δανειοληπτών και αν εξετάζεται κάποιο νέο πρόγραμμα «Γέφυρα», ο κ. Οικονόμου επεσήμανε πως «η κυβέρνηση βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τις τράπεζες και τους servisers ώστε να υποστηριχθούν όσο το δυνατόν περισσότερο. Αναμένουμε πρωτοβουλίες και από τις τράπεζες για τη στήριξη των δανειοληπτών».

«Σε ότι αφορά την απειλή συσσώρευσης ακόμη μεγαλύτερου ιδιωτικού χρέους εξαιτίας του δυσμενούς περιβάλλοντος σε ότι αφορά τα επιτόκια, η κυβέρνηση αναμένει από την πλευρά των τραπεζών πρωτοβουλίες σε κατευθύνσεις που και αυτές θα βοηθήσουν στην υποστήριξη των δανειοληπτών. Παρακολουθούμε το θέμα είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με τις τράπεζες και ότι καλύτερο μπορεί να γίνει προκειμένου να υποστηριχθεί η ελληνική κοινωνία θα γίνει», συμπλήρωσε ο κ. Οικονόμου.

Όσον αφορά το θέμα της Κιβωτού του Κόσμου, ο κ. Οικονόμου τόνισε πως βασικός στόχος της μεταβατικής διοίκησης θα πρέπει να είναι η προστασία των παιδιών και από εκεί και πέρα η Δικαιοσύνη και οικονομικοί εισαγγελείς να διερευνήσουν σε βάθος την υπόθεση.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News