Θρίλερ με δύο πτήσεις της Emirates στο «Βενιζέλος»

Ελλάδα
Θρίλερ με δύο πτήσεις της Emirates στο «Βενιζέλος»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνοδευόμενο από δύο F16 της πολεμικής αεροπορίας το αεροπλάνο που είχε απογειωθεί από Αθήνα για Νέα Υόρκη προσγειώνεται στο Ελ. Βενιζέλος - Οι επιβάτες της πτήσης για Ντουμπάι που καθηλώθηκε στο Βενιζέλος, ελέγχθηκαν διεξοδικά και δεν βρέθηκε κάτι ύποπτο

Ύποπτος άνδρας αραβικής καταγωγής κινητοποίησε της ελληνικές αρχές, το βράδυ της Πέμπτης, 10 Νοεμβρίου.

Ειδικότερα, συναγερμός σήμανε στις ελληνικές αρχές μετά την πληροφορία πως σε πτήση της Emirates ανάμεσα στους επιβάτες υπήρχε κι ένας ύποπτος αραβικής καταγωγής. Η πτήση που, αρχικά, αναχώρησε με προορισμό τη Νέα Υόρκη, επέστρεψε στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», συνοδεία δύο μαχητικών αεροσκαφών F-16 Block52+.

Οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, CIA, ενημέρωσαν νωρίτερα την Ελλάδα ότι σε μία από τις δύο πτήσεις της Emirates επέβαινε ύποπτος άνδρας για τρομοκρατία. Αμέσως οι Αρχές του αεροδρομίου καθήλωσαν τη μία πτήση, την ΕΚ210 με προορισμό το Ντουμπάι πριν καν απογειωθεί και κάλεσαν τον πιλότο της δεύτερης να επιστρέψει.

Οι επιβάτες της πτήσης για Ντουμπάι, λίγο μετά την επιβίβασή τους (περίπου στις 6μμ.) και ενώ το αεροσκάφος είχε τροχοδρομήσει προς το διάδρομο απογείωσης ενημερώθηκαν από τον πιλότο για τεχνικό πρόβλημα στο αεροσκάφος και αναγκαστική επιστροφή στο χώρο στάθμευσης.

Οι επιβάτες κλήθηκαν να αποβιβαστούν παίρνοντας μαζί όλες τις αποσκευές τους (σ.σ. πράγμα που δεν γίνεται όταν πρόκειται όντως για τεχνικό πρόβλημα) με τις αρχές να τους περνούν έναν προς έναν από εξονυχιστικό έλεγχο, χωρίς να βρεθεί κάτι ύποπτο. Ωστόσο, οι επιβάτες δεν ενημερώθηκαν για τον πραγματικό λόγο που έγινε ο έλεγχος.

Η πτήση προς Νέα Υόρκη βρισκόταν πάνω από τη Μάλτα, όταν ο πιλότος ειδοποιήθηκε από τις αρχές ότι ενδέχεται να υπάρχει ύποπτο άτομο αραβικής καταγωγής μεταξύ των επιβατών. Η Γαλλία και η Ιταλία αρνήθηκαν να προσγειωθεί σε κάποιο από τα αεροδρόμιά τους το αεροπλάνο και έτσι επέστρεψε στην Αθήνα.

Η πρώτη πτήση έχει ελεγχθεί από άνδρες της Αντιτρομοκρατικής και της ΕΥΠ και οι επιβάτες επιβιβάστηκαν ξανά στο αεροσκάφος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δόθηκε εντολή από το ΝΑΤΟ για απογείωση δύο μαχητικών αεροσκαφών προκειμένου να συνοδεύσουν την πτήση της Emirates που επέστρεψε στην Αθήνα.

Το αεροσκάφος επέστρεψε αποκλειστικά πάνω από τη θάλασσα, διότι σε περιπτώσεις τρομοκρατίας προβλέπεται τα αεροπλάνα να μην περνούν πάνω από πόλεις.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News