Λεηλάτησαν το σπίτι του Τσοχατζόπουλου στην Ακρόπολη (βίντεο)

Ελλάδα
Λεηλάτησαν το σπίτι του Τσοχατζόπουλου στην Ακρόπολη (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έκαναν «άνω - κάτω» το εσωτερικό του σπιτιού του Άκη Τσοχατζόπουλου στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, καθώς όπως υποστηρίζει η πλευρά της Βίκυς Τσοχατζοπούλου το σπίτι έχει λεηλατηθεί τις προηγούμενες ημέρες

Στο σπίτι του υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου εισέβαλλαν άγνωστοι και το λεηλάτησαν.

Ειδικότερα στην οικία που διατηρούσε η οικογένεια επί της Διονυσίου Αρεοπαγίτου στην Ακρόπολη, εισέβαλλαν άγνωστοι κάνοντας «άνω κάτω» το εσωτερικό της, με τον δικηγόρο της Βίκυς Σταμάτη κάνει λόγο για ανθρώπους «που φοβούνται, θεώρησαν ότι στο σπίτι θα υπήρχαν στοιχεία και μπήκαν στο σπίτι και το λεηλάτησαν», ενώ γνωστοποιεί και τη δημοσίευση της τρίτης διαθήκης.

Ειδικότερα, ο Νίκος Αλεξανδρής μίλησε στον ΑΝΤ1 σχετικά με τους βανδαλισμούς που φαίνεται να έγιναν στο σπίτι που διατηρούσε η οικογένεια του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ. Όπως αναφέρθηκε στην εκπομπή, το σπίτι το οποίο έχει δημευθεί από το Ελληνικό Δημόσιο, είναι μια μεζονέτα τριών επιπέδων, με εμβαδόν 200 τ.μ. ανά όροφο και συνολικό εμβαδόν 600 τετραγωνικών μέτρων. Η αντικειμενική αξία του σπιτιού τα προηγούμενα χρόνια ανερχόταν σε 7.000 ευρώ ανά τ.μ., ενώ σήμερα υπολογίζεται πως έχει αυξηθεί σε πάνω από 10.000 ευρώ ανά τ.μ.

//--> //-->

Όπως σημείωσε ο δικηγόρος, η οικογένεια Τσοχατζόπουλου απώλεσε την κυριότητα του ακινήτου, αλλά έχει τα κλειδιά για το σπίτι, μέχρι να αξιοποιηθεί από το Δημόσιο και η Βίκυ Τσοχατζοπούλου έχει επιλέξει να μην έχει σχέση με το σπίτι αυτό και να μένει σε ένα μικρότερο.

Στην εκπομπή προβλήθηκαν φωτογραφίες, που δείχνουν «άνω - κάτω» το εσωτερικό του σπιτιού του Άκη Τσοχατζόπουλου στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, καθώς όπως υποστηρίζει η πλευρά της Βίκυς Τσοχατζοπούλου το σπίτι έχει λεηλατηθεί τις προηγούμενες ημέρες.

Σύμφωνα με την ίδια, από το σπίτι λείπουν αντικείμενα, μεταξύ των οποίων πανάκριβα έπιπλα, ενώ έχουν λεηλατηθεί και ντουλάπια, όπου διατηρούσε το αρχείο του ο Άκης Τσοχατζόπουλος. Επίσης, έχει ξηλωθεί ακόμη και το πάτωμα, σε συγκεκριμένο σημείο.

Την 1η Δεκεμβρίου η τρίτη διαθήκη

Όπως σημείωσε ο κ. Αλεξανδρής, «την 1η Δεκεμβρίου δημοσιεύεται η τρίτη διαθήκη του Άκη Τσοχατζόπουλου, που αναμένεται να προκαλέσει σεισμό και θα έχει εξελίξεις και σε πολιτικό επίπεδο».

Ο δικηγόρος είπε ότι «ο Άκης κατάφερε να ανακτήσει μέρος του αρχείου του, μετά από την αποφυλάκιση του. Προφανώς, κάποιοι άνθρωποι που φοβούνται, θεώρησαν ότι στο σπίτι θα υπήρχαν στοιχεία και μπήκαν στο σπίτι και το λεηλάτησαν, ξήλωσαν μέχρι και τα πατώματα εκεί που είχε το γραφείο του ο Άκης Τσοχατζόπουλος».

Τόνισε πάντως πως «το σημαντικότερο είναι πως δεν υπάρχουν ίχνη διάρρηξης. Αυτοί που έχουν κλειδιά είναι γνωστοί και αυτοί είναι οι πρώτοι ύποπτοι», προσθέτοντας ότι «υπάρχουν και παράπλευρες απώλειες, με κλοπές αντικειμένων, αλλά το βασικό είναι πως δεν μπόρεσαν να βρουν στοιχεία από το αρχείο του Άκη Τσοχατζόπουλου».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News